Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
2. Hittekatter i Fokus

Vi vill tända ett ljus.....

2008-12-24 13:03 #0 av: Lena

Den Svenska Julen har nu trätt innanför tröskeln med allt vad det innebär. På många sätt ett ljus i mörkret. Hittekatter iFokus vill önska alla en riktigt God Jul samtidigt som vi vill påminna om att det finns många som ingen jul får alls. Vi tänker på de hemlösa katterna. Bortglömda, hungriga och frusna. Låt oss tända ett ljus för dem alla och hoppas att en stjärna vill falla som ger dem ett bättre liv nästa år. Vi låter årets Lussekatt Hugo Boss tända det ljuset.

Vad kan passa bättre som "ljusets tändare" än Hittekatter iFokus egen Lussekatt Hugo Boss.

Hugo_Boss_jul.JPG

Hugo Boss blev vinnare i Hittekatter iFokus Lussekattävling 2008. Fotografen är Kat08ja

Hugo Boss är född av en skygg hittekatthona som kom till Kat08ja som jourkatt via Akutgruppen. Den 23/10 2007 föddes Hugo Boss och hans fyra syskon. (Alla fick namn efter parfymsorter). En av ungarna dör tyvärr straxt efter förlossningen. Mamman ville inte ta sig ann ungarna som därför fick handmatas. Något som var bland det mest gívande som Kat08ja varit med om. Hon kom att fästa sig särskilt mycket vid Hogo Boss som har en stor personlighet. Han fick stanna permanent hos Katja. Idag är han en stor och ståtlig kille som är social, framåt, cool, busig och väldigt matglad. Han är dessutom världens bästa adoptivpappa när det kommer nya jourkattungar. Hugo Boss är en kisse som sprider glädje både till sin matte och till de andra katterna i sin omgivning. Han är med andra ord en äkta Lussekatt och en mycket värdig vinnare av titeln.

 

          IMG_5802.JPG

 

  

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-12-24 13:55 #1 av: Hawknestgrove

Desamma!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-12-24 14:21 #2 av: Crisse

Jag vill tända ett ljus för alla hamnkatterna. På bilden är det så nära till värmen och säkerheten men ändå så långt ifrån.

Jag vill även tända ett ljus för min Musse och mina andra katter i regnbågslandet, Musse var inte med när jag klädde granen och han brukade alltid sitta som granvakt under granen så det är en stor saknad efter honom.

Anmäl
2008-12-24 15:20 #3 av: Jenna-Gun

Tänker på alla er som misst en kär pälskling under året.

Inklusive mej själv.

Det är så förfärligt tomt.

Tröstekramar till er.

Tänder ett ljus för alla änglakissar.

Ljuset får brinna till lite symbolisk värme till alla hemlösa kissar.

Jenna

 

Anmäl
2008-12-24 15:40 #4 av: Sidentass

Så fint att denna tråd kom upp...har inget ljus här i datorn..men mina tankar finns hos alla de stackars missar som går där ute o fryser om tassarna..

Må vi med gemensamma krafter kunna fortsätta att vara ett stöd för dem under 2009...vi må utveckla oss hela tiden så att fler behövande kan få  hjälp../

Sidentass

Anmäl
2008-12-25 01:19 #5 av: Pysslan

Tänder ett ljus i tanken för alla ensamma katter i världen och för alla katter som på ett eller annat sätt kommit bort från sina människor.

 

Anmäl
2008-12-25 18:39 #6 av: Bumbis

Vi tänder ett ljus för alla stackars övergivna katter som "gått under jorden" på grund av människors svek och elakhet.

De som är bortglömda och inte fina nog för flertalet katthem och människor som kallar sig för djurvänner.

Vi tänder detta ljus i hopp om att fler får upp ögonen för dessa katter för ger man dom bara en chans får man en vän för livet. Alla är inte vildfödda utan dumpade av oansvariga, kallhjärtade människor.

De här katterna kommer inte vika från din sida om du ger dom en chans utan kommer visa tacksamhet att du tog hand om just han eller henne. Jag lovar........Flört

Döm inte katten efter håren!!!

 

 

 

Anmäl
2008-12-25 18:51 #7 av: Debattia

Tänder också ett ljus och önskar alla katter som blivit omhändertagna under året, ett lycka till i deras fortsatta kattliv, likaså för alla sommarkatter som blivit övergivna,alla julklappskatter som blir utslängda, alla bortsprugna,alla förvildade mot sin önskan och många, många fler. Hoppas fler och fler katthem öppnar sina dörrar för skyggisar år 2009. Hoppas många katter får det bättre nästa år. Låter även ljuset lysa för alla er som gör och gjort allt för att många katter fått det bättre under 2008!

Anmäl
2008-12-25 22:31 #8 av: majvi

Jag ville så gärna sätta ut ett ljus på mina katters grav men hade ingen lykta. Som av en händelse fick jag en ljuslykta i julklapp och nu står den ute och brinner. Den brinner både för levande och döda.

Anmäl
2008-12-26 12:56 #9 av: Alexej

Jag tänder också ett ljus och tänker på alla katter som går därute nu hemlösa och besvikna på människor.

Jag önskar mig för nästa året att många fler än vi upptäcker de hemlösa katter och gör allt för att minska deras elände.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.