Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
5. Medlemmarnas katter i Fokus!

Lill-Gustav, en utkastad liten katt

2009-02-18 13:52 #0 av: Puma77

Lill-Gustav kastades ut från balkongen av sin förra ägare som liten kattunge. Liten och rädd som han var fick han hjälp av en snäll människa som sett allting på håll.

IMG_1405.jpg

Hej!

Här kommer Lill-Gustavs berättelse Skrattande

 

När jag var liten kastade min ägare ut mig från balkongen. Jag gjorde inte illa mig någonstans på kroppen, men nog kändes det i mitt lilla katthjärta. Jag blev rädd, jätterädd. Jag sprang och kröp in under en bilhuv och gömde mig. Det var en snäll människa som sett allting som hände mig och som letade på ägaren till mitt gömställe och kom och hämtade mig därifrån.

Sedan fick jag komma till någonting som kallades Katthem. Där fanns det massor av roliga kompisar att leka med och fler snälla människor som gav mig god mat och klappade mig! Jag tycker väldigt mycket om att både leka, äta god mat och bli klappad, så det passade mig utmärkt!

De snälla människorna tog mig till en doktor också. Han var snäll han med. Jag spann hela tiden när jag var hos honom. Människorna skrattade åt att de var tvungna att sätta på en vattenkran för att få mig att sluta spinna så doktorn kunde lyssna på mitt hjärta. Doktorn talade om att jag hade klarat mig utan skador från att bli kastad ner från balkongen. Men det visste jag ju redan.

En dag kom två människor till Katthemmet, en hona och en hane. De gick runt och hälsade på alla katter, men sedan kom de till mig och det verkade som att det var mig det var meningen att de skulle besöka. Självklart, varför skulle det inte vara det!?

De stod ett tag vid mig och pratade med en av de snälla människorna på Katthemmet och med mig. Jag visade självklart vilken utomordentligt trevlig katt jag är och spann på ordentligt. De två människorna tyckte att jag var så söt och go och klappade mig.

Sedan gick människorna ut och kom tillbaka in igen med en konstig filur. Det var ungefär som en katt, men ändå inte. Jag hade sett ett sådant där konstigt djur förut. Den elaka människan jag bodde hos när jag var liten hade haft ett sådant djur. Det kallades tydligen Hund, hörde jag människorna säga.

Jag kikade lite på den där Hunden genom gallret. "Vill du bo ihop med vovven, Lill-Gustav?", frågade människorna. Tja, varför inte? Han såg ju inte så dum ut den där Hunden. Men så åkte människorna iväg igen. Vad nu då? Jag skulle ju få följa med dem och den där Hunden hem!?

Nästa dag fick jag åka till den där doktorn igen. Men dagen efter det kom människorna med Hunden tillbaka igen! Den här gången hade de med sig en bur som de ställde ner på golvet. De ville tydligen att jag skulle gå in i den, men det hade jag ingen lust med för tillfället eftersom jag var strängt upptagen med att massakera en toalettrulle. Jag blev milt inföst i buren och sedan bars buren och jag in i en bil. Jag somnade på stört.

När jag vaknade igen var vi inomhus. Dörren till buren öppnades och jag tittade ut. Vi var inte på Katthemmet och inte hos doktorn. Nej, vi var hemma hos människorna och Hunden, förstod jag. Jag gick genast ut för att börja inspektera mitt nya hem. Det verkade mycket trevligt. Människorna klappade mig och det fanns god mat, bra! Den där Hunden viftade på svansen och försökte nosa på mig. Hu då! Jag fräste åt honom och då gick han iväg. Ha!

Jag kände mig hemma på en gång, det var som jag alltid bott här! Efter ett par dagar hade jag till och med lärt känna den där Hunden och lärt mig att han tydligen hette Eros. Eros förklarade att jag kunde se honom som min "farsan Baloo", ja som i filmen Djungelboken, och att han skulle lära mig allt han kunde. Någon Djungelbok eller Baloo hade jag aldrig hört talas om, men att han skulle lära mig allt han kunde lät ju bra!

IMG_1445.jpg

Eros har lärt mig att titta på något som kallas TV. Det är väldigt spännande! Helst när det är andra djur på den! Jag tycker det är jättekul att titta på TV. Annars gillar jag saker som katter gör mest. Jaga människornas fötter, spana ut genom fönstren, leka med allt jag kommer över, gosa, mysa och sova. Att leka älskar jag! Jag leker med allt och mest när matte och husse ska sova. Då blir de lite sura på mig. Jag vet inte varför, det är ju på natten det är roligast förstår de inte det!?

Nu har jag bott här i mitt nya hem i en månad. Jag härmar Eros hela tiden och jag har lärt mig jättemycket nu! Jag sträcker på mig som honom, jag försöker snarka som han gör, jag sover som han gör och jag dricker alltid vatten ur hans skål och aldrig ur min egen. Hans mat har jag försökt äta men bitarna är för stora för mig, men jag brukar spela lite hockey med dem på golvet istället. Annars följer jag efter Eros hela tiden och försöker göra likadant som honom jämt. Flera gånger om dagen går människorna ut med Eros och då blir jag orolig och sitter och jamar tills han kommer tillbaka och jag kan kasta mig över honom!

Jag tycker om människorna också, husse och matte. Utom när de ska vara och härja i mina öron. Jag har skabb, säger de. Fnys! Men nu har husse köpt något skabbmedel som man masserar in i nacken istället. Jag behöver då absolut inget skabbmedel alls, men det var ju rätt skönt att bli masserad, så jag lät dem hållas.

Häromdagen var vi till en sådan där doktor igen, fast en annan. Jag fick en otäck spruta, blev trött och somnade. När jag vaknade igen var vi hemma. Jag stapplade upp och letade efter Eros. Människorna ville inte att jag skulle komma upp i sängen eftersom jag nyss blivit kastrerad, som de kallade det, men Eros låg ju i sängen och dit skulle jag! Jag blev inte lugn förrän jag fick komma upp och lägga mig bredvid honom, då somnade jag på en gång.

Det var min lilla historia! Tack för mig!

Hälsningar, Lill-Gustav

Skrivet av Eros

Anmäl
2009-02-18 14:05 #1 av: gulliver

Vacker berättelse och vackra djur. Sista bilden är fantatstiskt fin.

Anmäl
2009-02-18 14:24 #2 av: anebit

Underbar berättelse om lille Lill-Gustav.

Anmäl
2009-02-18 14:28 #3 av: mymlanbus

Men vilken underbar berättelse :)

Ljuvliga bilder på bästa kompisarna tillsammans.

Anmäl
2009-02-18 14:38 #4 av: Fagddu

Vilken fantastiskt vacker kisse. Och en rolig berättelse också. :)

Han ser verkligen ut att njuta av sitt nya hem :)

Anmäl
2009-02-18 14:56 #5 av: emjon

Vilken tur att vänliga människor fanns till hands när Lill-Gustav behövde hjälp.

Härlig och underhållande berättelse som Lill-Gustav delger oss. 

Anmäl
2009-02-18 14:58 #6 av: SaraC

Tusen tack för det, kul att ni gillade den! Lilla Gurra blir säkert stolt när jag berättar det för honom Glad

Men jag ser inte bilden på Gurra och Eros, är det bara jag eller har den försvunnit?

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2009-02-18 15:03 #7 av: Jenna-Gun

Men vilken fin historia.

Så stilig kisse och vovven var enormt tjusig. Bra ni kommer sams.

Lycka till lill-Gustav

Anmäl
2009-02-18 15:05 #8 av: emjon

Jag såg den då jag gick in och skrev svaret men nu är den inte där.

Anmäl
2009-02-18 15:10 #9 av: emjon

Nu ramlade poletten ner den bilden du menar ligger på första sidan där inledningen till artikeln finns.

Anmäl
2009-02-18 15:14 #10 av: SaraC

#7 Tack så mycket!

#9 Ja, det har du rätt i, ser det nu jag med Flört

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2009-02-18 16:33 #11 av: catfoot

..Vilken vacker berättlese om den lilla kissen, som fick ett sånt bra liv....Puss på nosarna Gustav och Eros...

Anmäl
2009-02-18 18:26 #12 av: Alexej

Otroligt vackra bilder!!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-02-18 20:27 #13 av: Simson

Vad roligt skrivet! Att han fått skriva själv! Tack för att du berättar din historia för oss! Puss på nosen! Kyss

Anmäl
2009-02-18 20:34 #14 av: Bumbis

Jättesöt historia! Lill-Gustav har verkligen haft turen att hamna hos er!!

Tack för en underbar berättelse!!! Det värmer i vinterkylan!

Anmäl
2009-02-18 20:50 #15 av: Barbro55

Tack för en härlig berätelse Lill-Gustav.Den värmde i hjärtat

Pussi på nosen till dig

Anmäl
2009-02-18 21:08 #16 av: SaraC

Tack så mycket allihop! Vad snälla ni är Glad

Gustav pussar tillbaka till er alla! Han ligger bakom mig på stolen och trängs Tungan ute

 

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2009-02-18 21:17 #17 av: Jenna-Gun

De är ju bara så söta

Anmäl
2009-02-18 22:05 #18 av: Lena

Jättetrevlig berättelse som en superfin kisse. Och vilken vacker vovve han har som kompis sedan! :)

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-02-18 22:27 #19 av: Puma77

Lill-Gustav och Eros passar verkligen ihop. Lika fina och söta båda två.

Anmäl
2009-02-19 23:15 #20 av: MagdaLena

Härlig historia om ett kattöde som turligt nog tog en bra vändning och ledde hem till er! :)

Anmäl
2009-02-19 23:20 #21 av: destiny

Vilken fin berättelse. En kisse med tur. Skrattande Och så vacker han är. Kyss

Anmäl
2009-02-22 20:01 #22 av: SaraC

Tack så mycket allihop!

Vi är så glada för våran lilla skitunge, även fast han driver oss till vansinne med sitt busande. Men det är väl precis vad en liten katt ska göra Flört

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2009-02-23 00:43 #23 av: Sidentass

Åhhh vilken fin berättelse..tackar för att vi får ta del av den..sånt värmer:-)

Anmäl
2009-02-23 11:06 #24 av: SaraC

#23 Tack själv Glad

Här kommer några fler bilder.

Gustav tycker vatten är spännande. När någon duschat hoppar han genast ner i badkaret.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2009-02-23 11:07 #25 av: SaraC

Handfatet är också mysigt

 

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2009-02-23 11:09 #26 av: SaraC

I sin nya bädd. Ni behöver inte titta på mina massakerade gardiner Tungan ute Han i bädden är givetvis iiiiinte den skyldige Oskyldig

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2009-02-23 11:15 #27 av: mymlanbus

#26. Oh, en sån där elementsäng har min ena kisse med, hon älskar den :)

Så fin han är lille Gustav :)

Anmäl
2009-02-23 11:20 #28 av: karins

Så fin berättelse om lille Gustav! Han är verkligen vacker!

Anmäl
2009-02-24 00:17 #29 av: attvaraellerintevara

Hej.. Gud vad ni är underbara,såni har jobbat. Tack för alla svaren ang. facebook,det var nog inte riktigt rätt sigt,förstod jag nu...

Har vakat på sjukhuset ,kom hem nu,har ej haft tillgång till datorn,blev riktigt varm ända in i hjärteroten. Tack för att ni finns. Och vilken fin kattmamma,..vackert tecknad..

Hälsningar Astrid

 

Anmäl
2009-02-24 00:30 #30 av: attvaraellerintevara

Artikel 29 kom lite fel!!!

 Min dator spelade mig ett spratt,hoppar hit och dit..

 Men vilken ljuvlig berättelse om lille Gustav,han hade tur att någon med stort hjärta såg honom..

 Eros verkar också vara en fin hund..

Lycka till i fortsättningen.

Kram Astrid.

Anmäl
2009-02-25 12:17 #31 av: SaraC

#27 Ja visst är de mysiga Glad

#28/#30 Tack så mycket för det!

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2009-02-27 14:49 #32 av: Choklad

" O en sån elemtsäng vill jag också ha ( till katterna då) var får man tag i en sådan? Har inte sett dom i djuraffärerna här...

U R us

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.