Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
8. Kattens status/Djurskyddsfrågor

En alldeles sann katthemshistoria!

2009-02-22 18:26 #0 av: Alexej

Jag fick höra om en katt som var tvungen att omplaceras. Tyvärr finns det för lite nya hem både för hemlösa- och omplaceringskatter i Sverige. Det fattas 2000 katthem i vårt land för att kunna ta hand om alla katter som behöver ett hem! Men också förtvivlade kattägare har ofta knappt någon chans att hitta ett nytt hem till sina katter.

Fia2.jpg

 

Det här berättade Fia för mig om sin katt Krille:

Krille kom till oss en julhelg då vi hade hört honom skrika en hel kväll. Han var så mager och eländig och massor med mask och pälsen var så smutsig. Han sov i 3 dagar utan att gå ur sängen överhuvudtaget, han åt inte ens, vi trodde han skulle dö. När vi åkte akut till vetten så sa vi att han var en kattunge (så liten och eländig) men vetten sa att han var ca 2 år för han hade alla tänderna som en kisse får när de är ca 1½ år.

Han började så småningom få tillbaka sina krafter och sin livsvilja. Han blev kastrerad, dubbelvaccinerad, tatuerad i örat och dessutom veterinärbesiktigad 3 gånger och jag hade kvitto på allt. Han blev också avmaskad två gånger.


Men han gick inte ihop med våran Maya. Han flög på henne flera gånger, sista gången så högg han henne så illa att vi fick sy henne över ryggen. Hon blev livrädd och kissade ner sig. Hon kom inte fram på flera veckor efter den där smällen.

Jag bestämde mig att hitta ett nytt hem för Krille där han kunde vara ensamkatt.
Som jag sökte, som en tok! Jag erbjöd mig till och med att betala för mat och sand och försäkring för den som tog honom, men ingen hörde av sig!


Sista utvägen var katthemmet i närheten och det var hemskt! Jag hade talat med dem i 4 månader fram och åter så de visste vad jag kände och hur jag tänkte. Jag hade varit där och hälsat på, vi ville verkligen inte lämna honom där, men vad gör man?! Ångrar mig så mycket och jag kommer aldrig göra om samma misstag en gång till... aldrig!
När jag talade med katthemmet så lovade man mig att Krille skulle placeras ut direkt, för han var ju "klar" dessutom hade man en köpare som ville ha en go hankatt osv.

Jag lämnade honom en morgon och betalade 500 kr för att lämna in och när jag ringde på kvällen för att höra att allt hade gått bra så fick jag till svar "han sitter i karantän i 14 dagar". Jag blev skogstokig och bad att få köpa tillbaka Krille direkt, jag ville åka och hämta honom direkt, för så var inte överenskommelsen som vi hade gjort! Han skulle ju inte sitta i karantän! Fick till svar att jag inte längre ägde honom utan Krille var katthemmets. När jag hade ringt konstant i 8 dagar, både barnen och jag ringde hela tiden och var där och krävde att få träffa Krille men det fick vi inte. Vi hörde honom jama på karantänen Gråter och vi fick inte ens träffa honom!

Efter 8 dagar så ringde kärringen till mig och sa att jag fick köpa ut Krille, han kostade mig 2000: - att hämta ut, men pengarna spelade ingen roll i världen för mig! Han kom hem igen till oss! Jag betalade alltså 2500: - sammanlagt för en katt de hade lovat lämna vidare direkt utan karantän.

Krille bor numera hos en kompis och de har blivit bästa vänner. Han går ut i sele och har fått ett liv med mycket kärlek.

PS. Fia och Krille är fingerade namn och katthemmet? Ja, katthemmet finns och ligger i mellan Sverige och är dessutom ganska välkänt.Tyst

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-02-22 19:01 #1 av: huskatt08

Skrämmande historia....kan/får det verkligen gå till så här?

Det gör att man kan bli skeptisk och tappa förtroendet för katthemmen vilket blir fel för de jobbar och gör vad de kan.

Tur att det slutade väl för denna lille misse.

Anmäl
2009-02-22 19:04 #2 av: emjon

Oj oj oj så många känslor som blandas när man läser denna gripande historia.

Först rädda kissen till livet och vara så seriös och sedan hamna i dilemmat med den tidigare kissen. Kan verkligen förstå vilken mardröm det blev och sedan vara tvungen att ta steget till katthemmet.

Blir oerhört ledsen över att ett katthem beter sig på detta sätt mot en seriös och omtänksam ägare som vill sina katters bästa.

En dyrköpt historia som ändå slutade lyckligt och man kan bara hoppas att det var en engångsföreteelse.

Anmäl
2009-02-22 19:05 #3 av: catfoot

Ja, man blir ju väldigt orolig hur det fungerar på alla katthem i Sverige...Vilken tur att denna historia slutade lyckligt, vilket jag tvivlar på att många inte gör... 

Anmäl
2009-02-22 19:09 #4 av: Alexej

Jag blev också chockad när jag fick höra om det. Framförallt när de skriver att en katt där kostar 900 kronor.

"Fia" är medlem här och jag är väldigt säker på att hon inte hittade på!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-02-22 19:10 #5 av: Fagddu

Obehaglig historia. Jag tycker att det är så hemskt att utnyttja en människas situation på det sättet.

Anmäl
2009-02-22 19:32 #6 av: Debattia

Katthem fungerar nog bra, men så fort det går troll i dem så blir det fel. Ju mer jag lär känna olika katthem ju mer skeptisk blir jag till dem. Vet inte om jag skulle vilja lämna en katt till  ett katthem eller en hund till ett djurhem????

Tycker också det bli för mycket byråkrati och för lite hjälp till djuren.

Ett katthem jag kontaktade var mer intresserad av att sköta djurkyrkogården än rädda en utsatt kattfamilj  som levde utomhus.

Anmäl
2009-02-22 19:44 #7 av: Lena

Tråkig historia! Tur att det ordnade sig för Krille till slut.

Vet inte vad som har gått galet när ett katthem agerar på det här sättet? Drabbas de aktiva av utbrändhet pga av allt elände som de möter och de stora behoven som de aldrig räcker till för? Eller är det olämpliga människor som har engagerar sig? Har man tappat målen och visionerna?

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-02-22 20:40 #8 av: Issa

Man får lite olika tankar av detta. Dels tycker jag katthemmet kanske handlat lite knepigt. Varför fick personen betala 2.000:- för att få tillbaka katten om ordinarie pris var 900:- för en katt förstår jag inte? Dessutom var ju en intagningsavgift betalad också. Vore intressant att höra vad det kom sig.

Sedan blir man ledsen av att om något katthem utmärker sig så skall alla katthem misstänkliggöras. Det stänker liksom över. Det finns människor som man kommer i kontakt med som tror allt möjligt om katthem och det är så hemsk att en katt får sitta där. De har aldrig ens varit inne på ett katthem och sett med egna ögon utan gör sig en föreställning som inte stämmer. Sedan finns det folk som inte själva gör något men ständigt kritiserar allt dom kan komma på. Man önskade dom personerna lyfte på luren och prata med de ansvariga och tog reda på saker den vägen istället dör att skriva ner gästböcker eller sprida saker som i slutändan inte ens är sanna. Man blir leden av sånt och det tar på krafterna. Jag åsyftar nu inte detta fall utan i allmänhet. Jag brukar säga det är aldrig katterna man blir utbränd av utan det är folk!

Anmäl
2009-02-22 20:56 #9 av: mymlanbus

Tror att det finns katthem som "mjölkar" där det finns möjlighet, dock långtifrån alla!

Tragiskt är det när det händer, för jag tror att Fia tänkte på kattens bästa, vilket var att få katten omplacerad fort, genom att lämna katten veterinärbesiktigad och klar.

Tur att Krille fick ett hem till slut i alla fall Glad

 

Anmäl
2009-02-22 21:08 #10 av: Alexej

#8 Det finns jättebra katthem som har all min respekt!

Samtidigt har det blivit att fler katthem som man trodde är "bra" och där man hör otäcka saker. Avlivningar, förskingrade pengar, vanvård. Det finns tyvärr också bland alla katthem.

Tänk bara på DV Borås och Göteborg...

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-02-22 21:09 #11 av: martdat

jag hadde blitt topptunnor rasande, de hadde ju tydligen ett hem på g hadde hon från katthemmet sagt, nån karantän hadde aldrig diskuterats, att sen vägra familjen som hjälpt honom att ta hem honom elr ens besöka honom är ju helgalet! nu kan det ju blivit ett och annat missförstånd i informationen innan lämnandet men det slutliga att familjen inte fick ta hem krille och desutom fick betala!!!! verkar va utom tvivel,  Men jag hoppas och tror att detta är ett undantagsfall,,

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2009-02-23 00:38 #12 av: Sidentass

Men du milde..vilken gripande historia...tråkigt värre att du skulle behöva bemötas på detta vis..låter långt från trevligt..men oerhört skönt att det löste sig för missen..

Anmäl
2009-02-23 00:49 #13 av: Debattia

katthemmen som är bra, vad kan dom  göra för att  nå ut med sina  budskap. Dom dåliga förstör ju ryktet även för dom som är bra och arb seriöst.

Helt klart hörs dom dåliga mest utåt.Djungeltelegrafen ,någon berättar om hur den och den blivit behandlad.

Håller med om att dom måste ha det mycket jobbigt och många problem, men varför ska dom behöva bli sämre för det???

Själv trodde jag alla djurhem arbetade på ett annat sätt än vad jag kommit underfund om att många inte  gör.

Den här berättelsen får man ju hoppas är en engångsföreteélse som bara  hänt på just det hemmet!

Anmäl
2009-02-23 01:10 #14 av: Issa

Vad det verkar så arbetar olika katthem på helt skilda sätt. Visst har man dykt på saker som man tyckt varit märkligt. Det är synd att inte alla arbetar mer likartat och tar vara på de fina rön som en del katthem kommit fram till t.ex. skyggisavdelningen på Stockholms Katthem. Jag tror det kommer att ta ett tag innan fler katthem inåt landet tar till sig sånt.

Anmäl
2009-02-23 01:29 #15 av: Debattia

Vad tänker detta katthem på egentligen när dom sätter katten i karantän samt begär mycket mer pengar när dom vill ha tillbaks katten.Det är ju ocker, förstår dom inte att folk reagerar, berättar för sina vänner och bekanta ??? Gynnar ju inte katthemmet presis.

Dom borde även tänka på om dom vill ha ekonomisk hjälp ,någon som sponsar de,o,s,v,. Det blir svårare   om dom får dåligt rykte.

Anmäl
2009-02-24 19:51 #16 av: [Gisele]

Jättejobbig historia för både kissen och TS.

 Men angående karantänen så gjorde väl katthemmet rätt? Alla kissar som tas in på katthemmet ska ju sitta i karantän, annars är det ju inte någon mening, och inget katthem har råd att riskera få in smitta. Katten ska ju ha det bra och vara omskött och omhändertagen i karantänen, precis lika omskött som katterna ute på katthemmet.

Anmäl
2009-02-24 20:06 #17 av: martdat

#16 jag håller med om att karantän är ett måsste, men att inte informera den som lämnade in om detta är galet tycker jag, alla är inte så insatta i katthemsverksamhet och smittor, hon lämnade ju i katten i tron att han skulle i stort sett direkt vidare till eget eget hem,

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2009-02-25 17:52 #18 av: Fagddu

#16 Tycker också att det är logiskt men en karantän, men i det här fallet så fanns det ju redan en "nästa" ägare och de första ägarna hade ju blivit lovade att katten skulle ges ut direkt till denna. I det fallet är ju ingen karantän nödvändig, om inte han har katter hemma såklart.

Anmäl
2009-05-11 11:56 #19 av: Alexej

Puttar upp....

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-05-11 16:06 #20 av: Hawknestgrove

Det hade varit på sin plats att täckelset föll och vi fick veta vilket katthem det rör sig om.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-05-11 16:15 #21 av: Alexej

Är det så svårt att gissa sig till namnet? Flört

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-05-11 17:50 #22 av: Hawknestgrove

Finns så många som gjort bort sig, så man ser snart inte skogen för alla trän..... MEn Ok, då kanske det är frågan om det som är nyligen  aktualiserat då?

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-05-11 21:07 #23 av: Alexej

Jag lovade kattägaren att inte avslöja namnet men tyckte att namnet Fia var passande....

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-05-11 21:11 #24 av: Hawknestgrove

Ok, tänkte i de banonr, men tänkte att det var för nära. MEn jag kopplar!Flört

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-05-12 22:46 #28 av: noppe

Så mycket osanningar som hart skrivits om Fia-hemmet!!

Det gör mej bestört!

Jag kan förstå att de personer som har startat debatten, känner sig

bittra, FÖR ATT DOM HAR FÅTT Sluta !!Det finns ju alltid ett skäl!!Eller flera i vissa fall!! Som endast vi som jobbar känner till. Detta har inget med avlivning av katter att göra, utan det finns andra skäl. och problem!

Du som var kritisk för att en katt  kostar 900:- hos oss, har väl aldrig uppsökt en veterinär?? Och vet vad vet.vård kostar??

När våra katter säljs är dom Kastrerade Vaccinerade 2 ggr Id märkta

chip- eller tatuerade samt Vet.besiktade. Kostnader enbart för att

Kastrera en hona ligger på c:a 1200:-

Alla som köper katt hos oss har minst 14 dagars öppet köp, och vill dom kan tiden förlängas, Detta för att varje katt skall hitta rätt hem!!

Konstig att så många har åsikter som inte vet bakgrunden till debatten!!

Hälsningar Elisabeth Bellerud

Jag har inget att dölja, så det går bra att skriva på min privata e-post: bellerud.elisabeth@telia.com

Anmäl
2009-05-12 23:20 #29 av: änglaflickan

#28, Varför fick TS betala 2000 kr för att köpa tillbaka katten om den vanliga avgiften är 900..? Eller har jag fattat det hela fel..?

Anmäl
2009-05-12 23:30 #30 av: Alexej

#28 Jag har inte kritiserad att ni ta 900 kronor för en katt. Vi på Hittekatter kämper på att höja kattens status och då ingår ett rätt försäljningspris.

Jag tog upp det för att katten i artikeln kostade 2000 kr (och inte 900 kronor) för att köpa loss honom igen. Fast upphittaren hade redan betalt 500 kronor i omplaceringskostnader....Och han var fullt vaccinerad och kastrerad. Kostade alltså inget i veterinärkostnader. Det betyder en vinst på 2500 kronor fast katten kostade hemmet bara lite kattfoder.

För mig är det klart att det är absolut inte seriöst.

Blir det så mycket kritik mot ett hem är det bättre att tänka över situationen och ändra på den.

 

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-05-19 01:06 #31 av: brutt

28.Hur ska vi som läser här kunna veta vem som har fått sluta och om det fanns sakliga skäl för det menar du?Det finns ju även i en tråd volontärer som berättat att de känt sej tvingade att sluta av andra orsaker som rör behandlingen av katter.

Tycker du gör fel när du skriver med caps lock på att de känner sej bittra för att de fått sluta hur kan du dra den slutsatsen av vad de skrivit?

Det är väl heller ingen som skrivit att du har något att dölja vad jag sett.

 

Anmäl
2009-05-19 01:30 #32 av: Hawknestgrove

Det där med Caps Lock, kan ju vara ett rent skrivfel. Jag kommer ofta åt den jämrans knappen och ibland så orkar jag inte ändra......

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-05-19 12:57 #33 av: brutt

32.Jo sånt kan ju hända men att bemöta kritk genom att avfärda den med att de eller den som kritiserar gör det av bitterhet är inget bra.

Anmäl
2010-06-02 17:16 #34 av: Alexej

Fiahemmet Obestämd

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-06-02 19:46 #35 av: Elise79

Det är verkligen så grymt tråkigt när människor som arbetar ideelt för kattens bästa inte har ögon för just det- kattens bästa.

Det är ju ändå så att man lägger ner sin lediga tid för att hjälpa, och då är det otroligt tråkigt att det även tillkommer personligt utlopp för viljan att bestämma.

Oftast har varje förening/katthem en policy att följa och förstår man inte den så är det nog dags att göra en revision av policyn eller själv fundera på om man rätt person på rätt plats.

 

När vi tar in en katt utifrån så måste den alltid sitta minst 14 dagar i karantän, oftast längre iom att vi dubbelvacinerar dem med 3-4v mellanrum.
Men är det så att katten varit inomhus i ett joruhem och är "klar" för ett nytt hem så är det inga problem att katten flyttar in på katthemmet. (karantän har den ju varit i redan i jourhemmet)

Det är synd att detta händer eftersom det tar minst tre år att skapa ett bra rykte men ett ord för att rasera det.. Och i slutändan förlorar katterna!

Anmäl
2010-06-02 19:49 #36 av: bymaruska

Joo det är nog så här det funkar! tantalutterna på Fiahemmet har nog fått storhetsvansinne och tror dom är "guds" skänk till katterna.

Hade jag fångat in min Wille och åkt med honom till Fiahemmet "som min plan var från början" då är det tveksamt om han fått ett hem. Han var otroligt rädd och skygg det tog mig nästan 6 månader att bara komma lite nära.

Ibland funderar jag på vad tänker volontärer och kanske en del styrelsemedlemmar om allt det här. Det är knäpp tyst här på forumet inte en pust från aktiva på Fiahemmet.

Lite märkligt är det!

Anmäl
2010-06-02 20:08 #37 av: Hawknestgrove

mållös......

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2010-08-02 18:55 #38 av: Alexej

putt

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-08-02 21:36 #39 av: Camillhe

Kanske ska berätta "min" historia. Jag är super besviken på det katthemmet som tog in de  utslängda katterna på min innergård.

Från början så verkade allt jättebra. En supertrevlig tjej var och hälsade på och jobbade hårt för att katterna skulle kunna tas om hand av organisationen. En av katterna hade ett hem genom mig OM han hade coronavirus antikroppar,( och det fanns även ett annat hem som var väldigt intresserade av honom och en till) vilket den ev blivande ägaren skulle bekosta ett test av. Och ett sånt test är väl jättebra oavsett att ha tagit på katten eller?

Djurens vänner betalade kostnad för kastrering, id märkning, avmaskning osv. Problemet var var de skulle kastreras. Då erbjöd sig katthemmet att kastreringen kunde ske på deras gamla katthem som nu stod tomt.

Jag fick besked på att jag skulle få följa med och vara med katterna vid kastreringen vilket jag så klart ville. Sen sa föreningen att katterna kunde bo på gamla katthemmet i karantän och att de skulle försöka fixa jourhem.

Vi fångade in katterna en söndag kväll och kastreringen skulle göras på måndag. Jag hade blivit lovad att jag skulle få följa med och lämna katterna på karantänhemmet, men det fick jag inte och det berättade dom inte förrän katterna var infångade i deras burar. Orsaken var att adressen var hemlig och annars kunde jag sprida adressen och folk kunde börja dumpa katter där. Ok, jag var besviken för det kändes inte bra att bara lämna iväg katterna som jag umgått med dagligen i 6 veckor till helt främmande människor och inte ens få se hur de skulle bo.

Men blev lovad att jag skulle få hälsa på de senare, och 2 av de hade redan ett jourhem här i närheten där jag skulle kunna få hälsa på.

Emailade och smsaden tjejen som skulle vara "kontakt" för jag fick inte ha en egen kontakt med jourhemmet. Fick till svar att nästa vecka kan vi hälsa på. Men veckorna gick och hon hörde inte av sig.

Blev förbannad och skrev att de här katterna faktiskt inte står på er ännu, det är jag som anmält de upphittade till polisen, det är mitt namn som står i patientjournalen. Fick till svar att den katten som jag hade ett ev hem till kunde inackorderas hos katthemmet tills provet var taget.Och det lät ju bra men coronavirusprovet togs aldrig trots den personens samtal med både katthem och veterinär.

Jag fick ett email med några foton på katterna, och sen dess har det varit knäpptyst. Har smsat min "kontaktperson" ett par ggr men fortfarande inte fått svar. Har emailat organisationen och bett om att få träffa katterna men inte fått ngt svar.

Jag är så ledsen för jag fäste mig så enormt vid de här katterna och hade verkligen velat veta hur det går för dom, få hälsa på dom etc. Och visst jag ÄR glad för att katterna fått komma in men jag tycker inte att det här är ett shysst sätt att driva en organisation. Jag känner mig lurad.

 

 

Anmäl
2010-08-02 22:20 #40 av: Alexej

#39 vadå, menar du att DV Malmö inte lät dig ha kontakt med katterna?

 

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-08-02 22:29 #41 av: Camillhe

Nej, Djurens Vänner kunde inte ta in katterna, utan de erbjöd sig att bekosta alla veterinärkostnader. Så det är ett annat katthem som har tagit in katterna och som inte låter mig få träffa dom. Jag tänkte att man nog inte ska skriva ut namnet på föreningen men berättar om ngn vill veta i pm.

Anmäl
2010-08-02 23:27 #42 av: Alexej

Jepp, vill veta. Tycker det är helt ok att skriva namnet på katthemmet/föreningen. Det var väl FFK eller nåt hos dig? Kollade nu, du hade kontakt iaf med de.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-08-03 00:48 #43 av: Gullimat

Det var Katthjälpen i Malmö som tog in dina katter och tjejerna som hämtade dom heter Josefin och Rachel, allt enl. vad som stod i din tråd

Anmäl
2010-08-03 03:53 #44 av: Camillhe

Ja jag pmade alexej oganisationens namn för jag tyckte inte de behövde hängas ut. Jag vet att det står i min andra tråd men att namnge en organisation samt ideella volontärer tycker jag inte känns bra alls i detta sammanhanget. Jag är inte ute efter att smutskasta varken organisation eller människor, jag är bara ledsen och besviken för att de inte hållt det som var sagt och för att jag inte får varken träffa katterna eller får svar från dom. Det viktigaste var att katterna fick komma in, och det tycker jag fortfarande.

Men som sagt, jag är ledsen och besviken och känner oro för jag vet inte alls hur katterna har det eller mår.

Anmäl
2010-08-03 12:01 #45 av: Alexej

Katthjälpen Malmö är annars en väldig bra förening men det här är inte bra. Bli intressant vad de har för förklaring. Man måste kunna respektera kattägarens/kattupphittarens önskemål att veta hur katterna mår.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-08-03 12:35 #46 av: Gullimat

Vi har ju själva läst din tråd med vem som tog sig an katterna, och hur glad du var att dom hjälpte dig. Det var ju ett plus då, för dom, och jag tycker att det borde också vara positivt för föreningen att du bryr dig så mycket om hur katterna har fått det, och att du vill hälsa på "dina kisar" Har fått uppfattningen om dig, att du är en go tjej, så kämpa på.

Kram

Anmäl
2010-08-03 13:11 #47 av: Gullimat

Det var FFK som i samråd med Camillhe ordnade så att Djurens vänner betalade räkningen. Då fick FFK lova att katterna kom in innan vintern. Sen fick FFK med glädje reda på att katthjälpen kunde hjälpa henne, och då släppte FFK ärendet.

Anmäl
2010-08-03 13:17 #48 av: Lena

#44 Enskilda personers namn får du inte publicera på forumet - det är ett brott mot PUL. Att skriva ut en organisations/förenings namn kan man göra om man vill rikta kritiken mot just dem, men då är det viktigt att den organisation får komma till tals i tråden. De måste också kunna ge sin verision av vad som hänt. Brukar därför alltid meddela föreningen det handlar om att de diskuteras på Hittekatter iFokus samt erbjuda dem att kommentera vad som skrivits. Katthemmen (som det oftast varit) har ofta fullt upp med arbete i praktiken och kan därför inte bevaka vad som skrivs om dem på olika forum.

Kan förstå om Katthemmet inte vill lämna ut adressen till jourhemmet. Det är antagligen en sekretessfråga. Det är inte alla jourhem som vill vara offentliga så att säga.

 

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2010-08-03 13:31 #49 av: Lena

Jag har kontaktat Katthjälpen via email och informerat dem om den här diskussionen. Detta för att de ska ha möjlighet att ge sin syn på saken. Jag vet att de som alla andra föreningar har arbetsanhopning och därför väldigt lite tid att svara på email. Det är ju tyvärr inte bara dessa katter som är hemlösa. Därför får vi ge oss till tåls i några dagar.  

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2010-08-03 13:31 #50 av: Gullimat

Förstår också om jourhemmen är hemliga, men man måste hålla vad man lovat Camillhe.

Katthemmet är inte hemligt. Det ligger på Fredriksberg gård i Malmö, där dom både har loppis och där man kan komma och titta på katterna

Anmäl
2010-08-03 14:09 #51 av: Alexej

Tror inte heller att sekretesslagen gäller för katthem/jourhem. Det har Röjland (fd ordförande i DV Borås) gjort i många år fast där fanns inga jourhem utan katterna avlivade han istället.

Ett katthem/kattförening med bra samvetet samarbetar med allmänheten, dvs kattupphittare.

Händer inte så ofta hos oss att någon vill veta hur det gick för katterna men skulle självklart berätta för en engagerad kattvän vad katterna finns nu. Kanske en framtida medarbetare/jourhem? Tycker det är okänsligt och arrogant att förneka någon information över inlämnade katter. Vi är bara en del i hela kedjan....

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-08-03 15:01 #52 av: Camillhe

#47 Nej så var det inte. Jag kontaktade DV själv och fick löfte om veterinärkostnader ett bra tag innan FFK kom in i bilden. Och DV krävde inte att FFK skulle ta in djuren på ngt sätt. När FFK engagerade sig hade jag redan bestämt tid med veterinären.

#49 Det kanske får de att höra av sig, hoppas det, tack.

#50 Katterna skulle sitta i karantän på gamla katthemmet som enligt Rachelle har hemlig adress.

 

Anmäl
2010-08-03 19:38 #53 av: Gullimat

Gamla katthemmet ligger också där

Anmäl
2010-08-03 20:29 #54 av: Camillhe

Ok, är det "så" icke hemligt förstår jag ännu mindre varför jag inte fick följa med och lämna av katterna som jag blivit lovad:(

Anmäl
2010-08-04 02:47 #55 av: Lena

Vi får hoppas att Katthjälpen själva har möjlighet att gå in här och räta ut de frågetecken som finns. Ofta brukar sådant här bero på missförstånd. 

#51 Jag förstår att jag uttryckte mig lite otydligt - var nämligen på språng och skrev mitt inlägg 7 min innan bussen gick. Jag menar inte sekretesslagen i ordets rätta bemärkelse. Det jag åsyftade var att ett katthem inte bör lämna ut adresser och kontaktuppgifter till sina jourhem till höger och vänster. Då skulle säkert inte många våga ställa upp som jourhem. Därför tycker jag inte den biten - att kontakten skulle gå via kontaktpersonen - är så konstig.

Sedan är det naturligtvis baklagligt om man inte lovat vad man hållit när det gäller att kontakta upphittaren (Camillhe). Skulle gissa att det hela handlar om tidsbrist och brist på folk. Man hinner inte med allt det där runtomkring pga av att det är så himla många katter i nöd och allt för få som jobbar aktivt i föreningen. (Såg föresten på Katthjälpens hemsida att de söker volontärer.)  

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-12-01 20:45 #56 av: smuuulan

Det är så att katterna ska vara i karatärrn i 14:dagar o sen att "fia" inte fick hälsa på honom för att det är bara personal som får gå in där. Mycket för smitt risk o allt så. SLUTA KLANDRA FIAHEMMET INNAN NI VET SAKER OCH TING.

Anmäl
2012-12-01 21:32 #57 av: Niiinah92

#56 men varför fick hen betala 2000 kr för katten?

Anmäl
2012-12-01 21:53 #58 av: smuuulan

det har jag ingen anning om, fråga den andra som la ut det?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.