Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
2. Hittekatter i Fokus

Intriger i Hittekatternas värld!

2009-03-17 16:27 #0 av: Lena

Eländet för de hemlösa katterna i Sverige är så stort, så stort. Det kan liknas vid en bottenlös avgrund. För att komma tillrätta med problemen behöver alla goda krafter hjälpas åt över alla gränser. Dessvärre förekommer det en hel del strider bland många som är aktiva inom hittekattsvärlden. Mycket energi går till spillo i meningslösa konflikter och ändlöst gnabb. De stora förlorarna är alltid katterna som går kvar där ute....

De hemlösa katterna i Sverige är helt beroende av det arbete som bedrivs av olika eldsjälar i landet. Ett arbete som vilar på frivillig grund. En grund som strundtals kan vara ganska bräcklig.

Katternas nöd är obeskrivligt stor, så stor att de hemlösa katterna numera utgör Sveriges största enskilda djurskyddsproblem. Trots detta rycker jordbruksminstern på axlarna och rör inte ett finger för att komma tillrätta med problemen. Han anser inte att det behövs någon lag om ID-märkning av katter. TNR-metoden är myndigheten så kallsinnig till att de funderar på att förbjuda den i Sverige. Detta trots att metoden praktiseras med stor framgång i hela världen. Under tiden växer problemen och de frivilliga eldsjälarnas börda ökar.

125_2516.JPG

Samtidigt som enormt många kattvänner sliter och kämpar för att försöka göra skillnad för Hittekatterna i landet, pågår det även något annat vid sidan om som är svårt att förstå sig på. Det är nästan att likna vid ett inbördeskrig mellan olika aktiva. Ibland är det föreningar som för krig mot varandra. Ibland är det privatpersoner som krigar mot en förening. Ibland blossar det upp bittra strider mellan olika privatpersoner. Listan kan göras lång. Bråken kuliminerar periodvis till oanade nivåer där hårda ord viner genom luften som projektilerna på ett slagfält. Energi och tid går till spillo medan katterna svälter och fryser ihjäl därute. I den här typen av krig finns det inga vinnare, däremot många förlorare. De största förlorarna är alltid de stackars katterna som stupar under tiden alla är upptagna i stridens hetta. Risken är även stor att några eldsjälar tappar lusten att fortsätta sitt arbete. Engagemanget går så lätt upp i rök när fokus hamnar på fel saker.

!!!!1111KattungeJamandeLinda.jpg

Det har blivit hårdade tider i Sverige, i Europa och resten av världen. Nu är goda råd dyra. Vi behöver alla bli bättre på att förvalta vårt pund. Ett sätt att använda resurserna på ett effektivare sätt är att försöka enas runt gemensamma mål. För oss som engagerar oss i utsatta katter borde det egentligen inte vara så svårt att hitta målen, även om våra vägar dit kan gestalta sig lite olika. Det är dags att begrava stridsyxorna och istället mötas på vägen. Vi behöver helt enkelt bli bättre på att stötta och uppmuntra varandra. Bättre på att hjälpas åt och att lära av våra erfarenheter. Bättre på att skapa en positiv och generös anda, en atmosfär där kreativiteten får flöda, där vi växer som människor. Den goda engergin kan göra underverk medan den negativa har en förödande verkan. För att orka vara i hittekatternas hårda verklighet behöver vi all den kraft vi kan få och ge varandra.

Foto: Linda Carlström

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-03-17 16:37 #1 av: catfoot

Så sant som det är skrivet...Mer kan jag inte säga...

Anmäl
2009-03-17 16:40 #2 av: emjon

Väldigt bra skrivet Lena och så sant det du säger. Fast man inte alls vill starta något bråk kan det ändå uppfattas så när man ärligt säger vad man tycker. 

Anmäl
2009-03-17 17:12 #3 av: gulliver

Utmärkt artikel Lena.

Anmäl
2009-03-17 17:29 #4 av: Marga

Jag har bara varit aktiv här i några månader och verkligen förundrats över de konflikter som ibland poppar upp oväntat och med stor styrka. Man förstår ibland att medlemmar råkat ut för obehagligheter även utanför forumet, som "tack" för sitt hårda arbete för katterna.

Så jag tycker det var en välbehövd och väldigt väl skriven artikel. Så länge vi alla har katterna och bara katterna I FOKUS, kan vi hjälpa dom som behöver oss mest.

Anmäl
2009-03-17 17:34 #5 av: buster65

Så bra skrivet! Tänk om alla läste detta och tog det till sig!

Det är inte konstigt att det är krig i världen när människor kan bråka kring en sådan god sak som att rädda dessa värnlösa kissekatter.

Håller alla tummar och tassar så att ni alla fantastiskt goda människor på hittekatter som är sådana eldsjälar och som gör ett fantastiskt arbete, att ni inte ger upp.

Jag kan tyvärr inte bidra med hjälp, på annat sätt än ekonomiskt, men det behövs ju det också.

Anmäl
2009-03-17 17:36 #6 av: huskatt08

Håller med...det är viktigt att försöka behålla fokus, samtidigt som det är så lätt att bli frustrerad och säga/skriva något som uppfattas elakt ,att man hoppar på någon...jag är på intet sätt naiv och har som relativt ny på sajten reagerat mycket olustig ibland när det "hettar" till. Är så känslomässigt laddat detta med alla hemlösa lidande katter och man känner sig helt maktlös många ,då flöder känslorna....absolut inget försvar utan håller med om att det är bra om man kan behålla fokus för katternas skull.

Anmäl
2009-03-17 18:11 #7 av: Jenna-Gun

Jättebra artikel.

Vad rätt det är.

Anmäl
2009-03-17 18:18 #8 av: Ankie

ja du det har jag oxå förundrats över varför det så ofta snackas skit om föreningar emellan när de vill åt samma mål. "Nä där ska man inte lämna katten för de gör så mot katterna och de arbetar på det sättet". Visst kan jag förstå att det blir diskussioner när man vill arbeta på olika sätt men att det ska vara så svårt att lösa dessa problem förstår jag inte.

Det verkar vara ett hett ämne och det har jag förstått efter det att man har skrivit lite härinnne om saker man inte förstått hur det kan vara så eller funderar över varför det är på vissa vis etc, genast så ska det börja dras igång nånting. Snart kanske folk inte vågar skriva här pga rädsla för att bli påhoppad för sin frågas skull.

Man har rätt att få diskutera saker för det är ett forum för just hittekatter och för den sakens skull inte behöva bli påhoppad och att det ska gå till personangrepp för att vi tycker olika. Det är tråkigt, fruktansvärt tråkigt. Vi vill ju alla katternas bästa men ibland på olika vis, vilket är rätt sätt och vilket är fel sätt för att hjälpa katterna? Vem vet det bäst då egentligen. Ja du denna artikel bör nog få en putt lite då och då.

Lena du har skrivit en bra artikel! Glad

Anmäl
2009-03-17 18:33 #9 av: Puma77

Kanonbra artikel Lena om ett alltid aktuellt ämne tyvärr.

Anmäl
2009-03-17 18:34 #10 av: Alexej

Bäste jag har läst sedan länge.

Vet inte heller varför det är så. kanske för att så många kvinnor är inblandade. Och kvinnor är ofta viljestarka på gott och ont.

Arbetet med hemlösa katter är frustrerande, plågande och tröttsamt. Man hjälper en katt och lämnar kvar 10 hjälplösa katter ute.

Ibland tar det så mycket på kraften att åtminstone jag knappt kan gå in här och läser. Katter överallt som kommer att dö om de inte får hjälp. Jag vill skrika hela tiden, hit med katten, nånstans finns det plats här. Men det går inte längre. Det är fullt här. Men det är inga bra känslor att stänga av hittekatter sedan.

Vi är så otroligt beroende av varandra. Vi måste inte gilla varandra men där den ena inte kan längre finns en annan kvar som kan ta över ett tag.

Hittekatter har snart 2000 medlemmar men det är högst 50 kvar här som skriver. Fast jag hoppas att de andra fortsätter hjälpa hemlösa katter ändå. Och kanske har de fått kunskaper, tips och hjälp här innan de slutade vara aktiva på Hittekatter.

Vi alla behövs på något sätt. Varenda en av de 100 000 katter där ute vill ha hjälp. Men med bråk jagar man bara bort de som kunde ha hjälpt en katt.

Vi som är aktiva inom hemlösa katter har ett ansvar! Mot katterna men också mot alla andra som vill hjälpa till.

Jag har aldrig upplevt att det finns en vinnare efter ett bråk. Det finns bara förlorare.Gråter

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-03-17 18:47 #11 av: martdat

Bra skrivet. att vi inte kan tycka lika om allt är mänskligt men det får inte urarta så pass att det blir öppet krig och katterna blir lidande, människorna med,

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2009-03-17 21:14 #12 av: Debattia

Håller med om att det ska handla om katterna i första hand.

Sen att olika katt och djurföreningar ifrågasätts tycker jag nog också är bra, har lärt mig jättemycket från de trådar där hemmen diskuterats. Tycker och har tyckt hela tiden att dom bör samarbeta och hjälpa varandra över hela landet.Landet har ju krymt i och med internet. Om ett katthem i Dalarna placerar en katt i Göteborg borde ett hem där kunna hjälpa till, göra hembesök o.s.v. så tvärt om.

Bara att beklaga om så många medlemmar lämnat trådarna, men dom kan ju vara med i flera trådar,sen kanske dom bara går in och läser.

Vet inte om jag tycker här är så mycket bråk? Tycker det är sällsynt av en sajt där många är inne och skriver varje dag. Finns alltid vissa som tar åt sig och tycker det är så hemskt,  kan också bero på hur dom känner sig .

Anmäl
2009-03-17 22:13 #13 av: anebit

Jättebra skrivet Lena!

Kattarbete utan Gränser! (Läkare utan Gränser)

Det vore en dröm.

Anmäl
2009-03-17 22:19 #14 av: Hennum

Så sant så sant!

Anmäl
2009-03-17 22:30 #15 av: snickan

Så bra skrivet Lena, det är så sant du skriver

Anmäl
2009-03-17 23:38 #16 av: Lena

#12 Att det blir en del meningskiljaktigheter i diskussionerna här på forumet ser jag inte som något problem. Det får man räkna med när det handlar om diskussionsforum. Om alla bara håller sig till skriv- och trivselreglerna är det aldrig någon ko på isen.

När jag skrev den här artikeln tänkte jag mer på de lite större bråken som förkommer inom Hittekattsvärden. Dessa "krig" har egentligen inte med Hittekatter iFokus som sajt att göra, men "använder" ibland sajten som arena. Man kan väl säga att det är därför jag som sajtvärd blivit medveten om dem. Min tanke med att starta Hittekatter iFokus var och är att sajten ska fungera som ett nätverk och en mötesplats för alla som på olika sätt är engagerade i arbetet runt hittekatter. Men det är lättare sagt än gjort att få det att fungera på det sättet då många helt enkelt har svårt att mötas trots att de jobbar för samma sak. Svårt att veta vad det beror på.

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-03-17 23:39 #17 av: Hawknestgrove

Applåder. Hoppas bara att alla kansvälja förtret och förstå varandra, trots att meningar och arbetssätt ibland går isär.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-03-17 23:41 #18 av: mymlanbus

Himla bra skrivet Lena!

Anmäl
2009-03-18 00:02 #19 av: Debattia

Tyvärr har nog många katter fått lida för att de som jobbar för dem blir osams och det första många då tänker på är att hoppa av och glömmer katterna. Varför det är så ,är svårt förstå ibland, samtidigt är ju inte alla mer än människor och vi som arb med hemlösa katter är väl mer eller mindre utslitna eftersom det alltid är mer än vad man orkar med egentligen och det tar aldrig slut.

Tycker  det är mycket vanligt även i andra föreningar med intriger och bakomryggprat,verkar alltid vara någon som ska visa upp sig mer än andra,någon som ska bestämma och sen alla de som bara följer strömmen och inte vågar ställa sig upp och säga vad de tycker och tänker.

Anmäl
2009-03-18 00:37 #20 av: Atiz

Instämmer även jag.

Tror det är possetivt att föreningar har olika inriktning, MEN det är jätteviktigt att vi SAMARBETAR

Anmäl
2009-03-18 00:50 #21 av: Sidentass

Mycket bra artikel! Olika meningar har alltid funnits, och det kommer man alltid att ha, men det handlar om att hantera det hela på ett acceptabelt sätt..agerar man på sandlådenivå..är det de svagaste som till syvene och sist blir drabbade..dvs..det stackars katter som vi alla är mån om att hjälpa..

Anmäl
2009-03-18 13:53 #22 av: brutt

Väldigt bra att Lena skrev den här artikeln energin behövs till att hjälpa katterna.

Anmäl
2009-03-18 20:37 #23 av: Debattia

Något problematiskt är ju  vissa mattanter som sköter om kolonier o.s.v. har helt andra åsikter än vad vi har ,och är lika mycket övertygade som vi att dom gör rätt och för katternas bästa.

Vet om en koloni där dom matar, vill inte berätta var katterna finns och vill absolut inte att honorna ska in och kastreras.

Anmäl
2009-03-18 20:51 #24 av: catfoot

Ja, jag tycker att det är som att jobba i motvind, som är orkanstyrka emellanåt...Man blir snabbt tillbaka kastad så fort man kommit ett steg framåt..

 

Anmäl
2009-03-18 21:32 #25 av: Icna

Ett stort problem är ju att mycket handlar om vad som anses vara rätt eller fel och alla har satt det moraliska rättesnöret olika, en del anser det inget ens nödvändigt att föjla lagar i arbetet.

En grovt retoriskt exempel, en person som plågar ihjäl sitt djur eller en som slänger ut det när man tröttnat, den som slänger ut katten anser sig troligen bättre än den som plågar ihjäl djuret eller den som avlliva hos veterinär när de tröttnat eftersom katten får en"chans" att överleva(enligt vissas resonemang). Den som skaffar ett djur men tröttnar och skaffar ett nytt hem anser sig kanske bättre än den som slängde ut eller avlivade katten. Den som skaffar ett djur och tar ansvar för resten av djurets liv anser sig troligen bättre en den som omplacera på grund av bristande intresse... osv...

Den som tar in alla katter tycker att den som bara tar in långhåriga eller bara kattungar gör ett sämre jobb eller kanske tom dåligt jobb.

Frågan är vad varje individ anser viktigt, en del tycker kvantitet, en del tycker kvalitet på räddandet är viktigt.

Ska man ta in 2 katter och ge dem rubbet och lägga pengar på dyra operationer för indviden ska räddas eller ska man ta in 20 katter och avliva de som blir för dyra eller omständiga att göra "iordning".  Måste alla lösninga vara optimala eller räcker det att de bara är okej?

Är det bättre att försöka göra något även om det kanske inte blir optimalt än att inte göra något alls?

Anmäl
2009-03-18 21:58 #26 av: Hennum

Precis icna! så går mina tankegångar med. :) och det är frågor det inte går att få ett riktigt svar på - man tycker olika helt enkelt.

Anmäl
2009-03-18 22:15 #27 av: martdat

tycker inte det är ett problem att  folk tycker olika och inte heller att man diskuterar, diskusioner är nyttigt, , Det är när det går till personangrepp och det utvecklas till öppet krig jag tycker är så fel.

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2009-03-18 23:10 #28 av: Debattia

Men hur gör man när det finns dom som nekar katter kastrering, man vet och förstår där blir många fler, att man inte kan hjälpa alla,finns heller inte många som vill ta emot skyggisar. Att katterna kommar fara mycket illa. Då handlar det väl om djurplågeri? Tycker inte såna människor har alla besticken i lådan. Hur i fridens liljor ska man komma till rätta med sånt??

Anmäl
2009-03-19 00:34 #29 av: Lena

#27 Precis det är när det spårar ur och blir pajkastning av det hela som det blir problematiskt.  När respekten förvinner.

#28 Men de som nekar kastrering är väl inte aktiva inom hittekattsarbetet? Där tror jag väl ändå de flesta är överens om att kastrering är A & O.

De "bråkstakar" jag tänker på är folk som är väl så invigda i hittekatternas situation och vet vad det handlar om etc. Engagerade eldsjälar som bråkar med andra engagerade eldsjälar. Det borde finnas betydligt mera som enar än som splittrar dessa indvider. 

Sedan är det en annan sak att Svensssons på gatan inte alltid förstår vad god katthållning vill säga och skiter i att kastrera katten, släpper ut den i skogen och allt vad det nu kan vara för hemskheter. Men det är inte eventuella bråk Svenssons emellan som jag tänkter på här.   

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-03-19 07:47 #30 av: martdat

#28 man kan tyvärr inte tvinga nån att ändra sitt tänkesätt, Information och att visa konkret vad som händer kan hjälpa, men att tjata sig till att en annan människa har fel bara genom att säga att du ska tänka som jag för jag har rätt, det funkar tyvärr inte,.. Tänker absolut inte på någon här nu utan menar bara generellt.Skrattande

 nu är inte jag på något vis pefekt, jag har nog vart lite hård i  mina ord när jag tjatar kastrering för folk jag med, fasst jag försöker hålla mig till samtalsnivå utan svärord,

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2009-03-19 10:25 #31 av: Firinella

Säger bara en sak... Jättebra skrivit lena. Ibland tror jag att vissa är för snabba att dömma. Tänk innan man öppnar munnen är mitt motto samt var öppen för andras ideer och tankar. Vi jobbar ju alla mot ett och samma mål och hur vägen dit är väl mindre viktigt...

Anmäl
2009-03-19 15:02 #32 av: Hawknestgrove

Debattia, precis det problemet har ju jag.... Folk som matar och som inte vill kastrera......OCh mesigt folk runtomkring, som inte vill anmäla....

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-03-20 01:17 #33 av: chineros

Lös en del av problemet genom skyddsjakt. Se till att "ägda" katter ska ha halsband om de går ute. De andra kan jägarna decimera så att antalet hemlösa utekatter reduceras på sikt. Trots alla kattföreningars visioner om att alla hemlösa katter ska kunna få ett hem så finns det inte människor tillräckligt som vill eller kan ta emot alla dessa katter. Det har ju t.o.m KKS förstått nu genom tråden "Hamnkatterna-vad händer?" Jag vidhåller en tes om att vi kan inte rädda varje nu existerande katt eller kattunge till ett drägligt liv. Då svarar ni: -Om alla gör något, om så än litet, så klarar vi det.   Problemet är att inte alla gör något eller bryr sig. Därför växer kattproblemet sig större och större om ingen vågar säga: -Skjut av  eller fånga och lämna in för avlivning. Sen må jag trampa på många ömma tår härinne, men så tycker jag iaf.

Anmäl
2009-03-20 01:34 #34 av: Hawknestgrove

chineros, jag är en av de som inte skriker högt, men att avliva enbart, är en väg som är fullständigt förkastlig. Det blir ALLTID någon katt kvar, som sätter igång lavinen igen. Det är därför som TNR är bättre. De katter som kan placera ut i hem, de placeras ut, givetvis kastrerade. De som blir kvar, kastreras och sköts om och kontrolleras att varje individ som kommer till koloninen också blir kastrerad. Ok, jag förstår också, att man kan inte rädda alla, men att tro, att avskjutning är den allena saliggörande lösningen, , nej, icke.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-03-20 01:41 #35 av: Atiz

#33 + 34

Jag (personligen) tror att den enda lösningen är att kombinera de båda allternativen.
Viss avskjutning. Sen har frivilligorganisationerna större möjlighet att rädda fler katter.

MEN ska man till varje pris rädda alla... pestsmittade som skadade så blir tyvärr friska tillgivna, utslängda katter/kattungar lidande.

Anmäl
2009-03-20 01:46 #36 av: Hawknestgrove

Atiz, ungefär så tänker jag med. Ordet avskjutning är så laddat. Ok, det är inte vackert, men fullständigt smärtfritt och snabbt, om det görs av en som kan det.

MEn jag säger återigen, jag vill inte vara den som avgör vem som skall leva och vem som skall dö....Så jag fegar där.....

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-03-20 01:53 #37 av: chineros

#34  Men även vid TNR kan man omöjligt ringa in alla...Det slinker alltid någon utanför ringen.  Och vem har glädje av att det finns massor av kattkolonier överallt? Då finns det alltid folk som gnäller över alla katter som skiter ner i sandlådor på lekplatser, fångar fåglar, möss och torterar dem till döds (Mmm..katter är inte så oskyldiga som många vill göra gällande).

Anmäl
2009-03-20 02:16 #38 av: Atiz

#36

Ja, håller med dej där... jag vill inte heller vara den som väljer. Men de som klar och tydligt är skadade och lider tycker jag har lite förtur.

Laddat även detta inlägg, men jag kan bara tala för mej..
Bättre att rädda kanske 30 friska katter till ett drägligt liv.

Anmäl
2009-03-20 09:54 #39 av: Gronstedt

Chineras, grejen är att det ALLTID kommer nya katter till kolonierna. Skjuter man bort en koloni till sista katt kommer övertaliga katter från grannkommunen att flytta dit.

Så antingen kan man ha skjutning varje månad, vilket är dyrt och kladdigt, eller så kan man ha en stabil koloni av vuxna, relativt friska katter som har stabila vanor och erfarenhet av utelivet och som klarar sig relativt bra och därmed stör omkringboende mindre än en koloni i ständig fluktuation, med slagsmål, skrik och skadade katter.

Anmäl
2009-03-20 10:09 #40 av: Fagerljung

Jag kan ge min syn på saken.

Jag har nyss kommit in i "hittekattescenen" och känner att JA, jag vill hjälpa till. Kan jag inte vara där och hjälpa till så kan jag iallafall skänka pengar. Men - så fort jag donerat pengar till katthem så surfar jag vidare och ser smutskastningen av detta katthem. Blir jag sugen på att donera igen? NEJ. Inte till något katthem alls.

Anmäl
2009-03-20 10:14 #41 av: emjon

Avskjutning av katter är inget alternativ för mig och jag vet också att det inte går att rädda alla och obotligt sjuka katter skall avlivas. Det finns så många eldsjälar som arbetar med många kolonier. De skulle få det betydligt lättare om vi kunde få med myndigheterna på tåget. En lag om obligatorisk ID-märkning av alla katter och kastrering av de som får vistas ute. Det är hög tid att kattägarna får ta samma ansvar som hundägarna och den lagen om ID-märkning kom fram fortare än kvickt.

Anmäl
2009-03-20 13:24 #42 av: majvi

vad kommer t.ex att hända på Ulleråker när de avlivar förvildade katter där? Jo några katter smiter iväg och åtminstone en del av dom kommer tillbaks när det lugnar ner sig, kolonin förökar sig, ny insamling för avlivning, några katter försvinner för att senare komma tillbaks. dvs kolonin försvinner aldrig vid avskjutning den kan minska ett tag bara.

Men ska man genomföra ett TNR-projekt krävs det att folk i området är positiva till det. men de måste också få ordentligt med information om vad de innebär.Fast kan Göteborgs katthjälp ha TNR-projekt så kan man ha det på andra håll också.

Anmäl
2009-03-20 15:23 #43 av: catfoot

För mig känns avlivning som ett enkelt sätt att bli av med katterna..Framåt löser det ingenting, människor ser då ännu lägre på katter..Tycker att man hjälper så många som möjligt, TNR tror jag på stenhårt..Även förvildade katter får leva det liv dom är van vid, men ändå ingen förökning av skyggisar..

Sen förstår jag att alla kan inte räddas, tyvärr...Men har vi människor ställt till detta, så får vi nog så lov att hjälpa dessa stackare till ett nytt liv så gott det går..

Anmäl
2009-03-20 15:40 #44 av: Hawknestgrove

Ja den obligatoriska idmärkningen och kastreringen av lösspringande katter vore toppen. Men, vi kommer till den springande punkten där. Vad händer, när det INTE blir gjort? Den katten som inte är märkt och kastrerad, den vill självfallet ingen ansvarslös ägare kännas vid. Så är det. OCh vad återstår då?

Givetvis, så skall kastrerings-och märkingsförslaget uppmuntras, för hur vi än vrider och vänder på det, så kommer det att minska ner på antalat omärkta okasterade katter. MEn det är tyvärr lika tandlöst som idmärkningen av hundar. ÄR det ingen stamtavla på hunden, så finns det alltid hundar, som inte är märkta.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-03-20 17:31 #45 av: emjon

Nej självklart är jag medveten om att det inte går att få det till 100% och men det går att komma rätt långt. Håller med dig Gunilla att det inte går att komma åt alla. Vet också att det mesta som skall göras frivilligt har många brister och därför är en lag bättre. Jag ser det ändå som en bit på väg om det börjar ställas ordentliga krav på kattägarna vad gäller ansvaret.  

 

Anmäl
2009-03-20 23:46 #46 av: Ninni123

#35 och #26

Jag håller med er. Visst är det svåra beslut men dessa måste tas av någon. Problemet är stort och pengarna begränsade och då måste man se till att de pengar som finns gör största möjliga nytta. Huvudmålet måste enligt mig vara att minska antalet stackars hemlösa katter ffa genom kastreringar. Jag är en stor djurvän, äter tex inte kött, men skulle ändå kunna tänka mig att ta dessa svåra beslut om jag hamnade i en sådan situation att jag hade ett uppdrag med begränsad mängd pengar.

Hoppas att jag inte blir missförstådd och att ni tror att jag är för att skjuta friska katter bara för det inte finns pengar men ibland tänker jag att pengar för höga veterinärkostnade för enskilda individer kunde användas för att hjälpa så många andra.

Anmäl
2009-03-21 00:05 #47 av: Debattia

Ibland kan man också fundera över vilket som är bäst för katten. Ska den behöva gå igenom flera operationer för att bli bättre ,kan det då garanteras helt fullt att den verkligen blir bättre. Kanske då bättre bara låta den få somna in.

Tror också  de flesta katthem hjälper i alla fall katter även om det gnälls på dem, gnället kan också bli en utveckling och en förbättring av katthemmen.

En sak som katträddare ofta blir osams om är just avliva eller ej ?

 Själv vill jag nog göra vad jag kan ,för så många jag kan ,innan jag funderar på avlivning.

Anmäl
2009-03-21 09:38 #49 av: Gronstedt

Avlivning löser inte problemet med hemlösa katter om man inte avlivar alla katter i hela världen. Problemet kan bara begränsas, genom kastrering, ID-märkn och TNR-projekt där så är möjligt. Problemet med hemlösa katter blir inte löst med avskjutning eller insamling och avlivning.

En död katt lämnar plats åt en levande katt. En kastrerad katt lever vidare och lämnar inte plats åt någon annan och föder inte heller fler katter.

Anmäl
2009-03-21 22:02 #50 av: catweazel

Väldans vad du är dramatisk, Gronstedt. Avliva alla katter i hela världen... Avskjutning tillsammans med TNR kan väl fungera. Eftersom det är ett sådant stort antal katter ute får man kombinera dessa där det passar bäst. Här på Hittekatter får folk hjärtsnörp bara man nämner ordet avskjutning men hade man frågat befolkningen i en enkät hade nog de flesta förespråkat avskjutning.

Anmäl
2009-03-21 22:26 #51 av: Debattia

50. Det handlar om göra folk medvetna,ta hand om,ha ansvar samt kastrera sina katter. Hur många lämnar sina sommarkatter,kastar ut dem när de blir könsmogna, kastar ut eller lämnar dem kvar när de flyttar. Låter dem paras helt vilt,vill inte kastrera för det kostar pengar,alla djursamlare ? Dom frågorna bör också sta i enkäten.

Jag hoppas och tror ,att de flesta av vår befolkning är mer upplysta än så att dom  enbart tror på avlivning.Tycker faktiskt det är ett bevis på trångsynthet.

 

Anmäl
2009-03-21 23:08 #52 av: brutt

50.Om det skulle vara så som du skriver att de flesta i Sverige skulle förespråka avskjutning är det beklagligt nog så att de inte är upplysta om något annat.Även är det beklagligt att de inte vill behöva bry sej om några katters öden som de aldrig ens sett i verkligheten.

Anmäl
2009-03-22 00:44 #53 av: Lena

#50 TNR är inte tänkt som en metod som ska användas parallellt med avskjutningsraider. TNR är istället för avskjutning. Dessutom både effektivare och billigare i längden, samtidigt som det är humanare och mer civilicerat. Tyvärr är Sverige lite efter många andra länder... här håller vi envist fast vi skjutvapen som lösningen på kattnöden. Trots detta ökar antalet hemlösa katter, vilket är ett levande bevis på att det inte fungerar. Dessa avskjutningsmanövrar brukar vålla mycket avsky när de pågår, jag har därför svårt att tro att du skulle få svenska folkets applåder om du gick ut och propagerade för din skjutglada hållning. Dessutom motverkar ett sådant handlade att kattens ställning höjs.

Undrar dock om du inte mest är ute för att skojja lite med oss catweazel? Ruska om oss lite så här på lördagskvällen med ett provocerande inlägg. ;) Ha en fortsatt god afton!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-03-22 11:08 #54 av: kattmatten

Jag har inte läst alla kommentarer, men vill gärna säga att detta är en oerhört bra artikel som manar till eftertanke.

Om alla hjälptes åt skulle det bli mycket lättare och färre nödlidande katter.

Anmäl
2009-03-22 19:38 #55 av: anebit

puttar upp

Anmäl
2009-03-22 19:48 #56 av: buster65

Den här artikeln manar verkligen till eftertanke. Alla goda krafter behövs i samverkan för att kunna göra skillnad för katterna. Behovet är ju oändligt. Viktigast med fokus på katterna

Anmäl
2009-03-22 19:55 #57 av: Gronstedt

Problemet med olika tänkesätt dyker upp titt och tätt! Tyvärr så drivs personer som vill hjälpa till bort, därför att någon annan anser att de gör för lite eller gör fel, räddar fel katt eller hjälper på fel sätt.

Men vi är ganska många som kan göra en del men inte viga hela våra liv åt katter. Vi kanske upplåta rum en kortare tid eller av olika skäl bara hjälpa specifika katter. Om man går på och fördömer oss för att vi gör fel och för lite, så hoppar vi av och den tid, plats och energi vi kunnat bidra med går förlorad. Det är väldigt synd, för tusentals personer som var och en hjälper till litegrand räcker rätt långt.

Anmäl
2009-03-22 21:37 #58 av: Norrann

Jag är en av dom som blivit utfryst ur en förening för att jag inte tycker EXAKT som de styrande (en mycket liten krets).Det är verkligen inte kul och jag har tappat mycket (kanske all) tilltro till "hittekattsvärlden".

Jag har hjälpt och fortsätter hjälpa katter när jag kan men det är inte med glatt hjärta längre.

Såna som bildar förening,inte tillåter att medlemmar uttrycker åsikter eller ger förslag på hur saker kan göras,säger till när de upptäcker att det gjorts fel....ja dem har jag fått "upp ihalsen" tyvärr.

Det verkar finnas ovanligt många av dessa slags människor i dessa kretsar,viljestarka kan de kanske kallas men de jag stött på är diktatorer inget annat.Ingen insyn för medlemmar,ingen information,allting toppstyrt mm mm.Argumentet "det är ju KATTERNA som är viktiga" använder dessa slags personer i syfte att tysta vidare debatt därför är jag numer ingen anhängare av det uttrycket det har för mig fått en dålig klang.

Hittekatterifokus är hittills det mest sansade stället jag stött på även om det hettar till ibland!Jag jämför med andra forum där moderatorerna ibland nästan krigar mot dem som skriver.Jag överdriver tyvärr inte och ni är säkert fler som varit med om liknande saker.

Anmäl
2009-03-23 18:22 #59 av: majvi

Alla vill vi väl höja kattens värde? Men om kattkolonierna skjuts av vad blir värdet på katterna då? Folk ser att katter är värdelösa och det är bara att skjuta dom och så överger de sin egen katt.

#58 Jag trodde en gång att vi som älskade katter skulle hjälpas åt så gott vi kunde, men jag vaknade till en bister verklighet.Men katterna behöver fortfarande hjälp så jag gör vad jag kan fast nu gör jag det ensam.

 

Anmäl
2009-03-23 18:30 #60 av: Hawknestgrove

JA det är ett Sysofosarbete. Det är bara det, att vad gör vi, när alla stödhem är fulla, när alla pengar är slut? JAg syftar inte på något alls, utan ställer bara de två frågorna. Vilket är då bäst? Att låta sjuka, svältande katter gå vind för våg och riskera att plågas ihjäl av människor, djur och yttre omständigheter?

Vi utesluter ordet OM, för om om inte hade funnits så hade F*n varit präst. Man har alltid ett val. Däremot, så är det den allra sista och då menar jag, allra sista utvägen.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-03-23 21:17 #61 av: Debattia

Må hända vi kattmänniskor är känslosamma men så fort det händer att någon blir sårad, ibland vet jag inte av vad, så är där många som bara slutar upp, då glömms katterna bort och det är bara människan det hadlar om. Behöver heller inte gälla katter,kan gälla vilken förening som helst egentligen.

Anmäl
2009-03-24 11:19 #62 av: Gronstedt

Å andra sidan gäller också det omvända: Man kan kränka, såra och hoppa på någon och när vederbörande tar åt sig och blir ledsen säger man "Ta det inte personligt, det bara är för katterna." Det är inte konstigt att folk blir bortskrämda av den enorma hätskhet som ibland syns.

#60: Om inte om varit hade katta vare kung, säger vi Flört. På din fråga svarar jag: När alla stödhem är fulla och alla pengar slut är det bättre att fånga in och avliva sjuka och skadade katter, så de slipper lida. De som är friska får gå ute tills de kan få hjälp eller blir sjuka eller skadade.

Anmäl
2009-03-24 14:18 #63 av: kappa

För mig gäller att kunna hjälpa en eller flera beroendes på situation just då det gäller...

Jag kan tycka att just nu passar det inte att hjälpa just den katten och senare omvärdera för att hjälpa en annan katt.

Det är upp till mig och min familj vilka beslut vi väljer att ta. Vilka katter vi vill prioritera pga av att nöden är så stor, kan man inte hjälpa alla. Även om det hade varit drömmen.

Vet att det finns väldigt mycket åsikter hur saker och ting ska skötas, och själv så undviker jag att skriva för mycket här i forumet eftersom jag personligen inte fixar påhopp pga av mitt tyckande.

Det finns alltid nån som inte tycker likadant och så är cirkusen igång.

Tycker att var och en ska få hjälpa utifrån sina egna förutsättningar. Tyvärr tycker jag att det ställs en del orimliga krav på oss som "bara vill hjälpa" och jag förstår om en del människor drar sig ur...katthem bl a bör omvärdera vikten av bra jourhem.

Även att man ser till att höra av sig till de personer som anmäler sitt intresse för att hjälpa. Oavsett hur ideell verksamheten än är. Vet att jag fick jaga för att få nån respons och vissa har än idag inte hört av sig via mailen...Vet att alla inte är lika förstående som jag...Och som inte är lika envisa.

Att alltid tycka att om någon vill hjälpa "så får de väl höra av sig igen" kanske inte alltid är rätt tänk...Vi som sitter på andra sidan kan vara väldigt hjälpsamma, men ändå tröttna pga ointresse från de som man kontaktar. Tycker inlägg # 57 beskriver det väldigt bra. Självklart så är det även beroendes på kattens situation, hur den ser ut...!

Jag är glad idag att jag har en kontakt som jag samarbetar väldigt bra med. Och som har precis samma tänk som jag själv. Det belönades jag med då jag vägrade ge upp för katternas skull.

Sedan slutligen tycker jag att det till 90 % är väldigt sansat här inne. Och att det är väldigt många privatpersoner som rör sig i detta forumet som stöttar, hejar och bidrar i det tysta! Tror vi skulle bli chockade om vi rörde oss i vissa andra forum Obestämd

Som nödvändigtvis inte måste handla om katter...

Måste även nämna att jag tycker avskjutning är vedervärdigt! Inte bara för att jag är blödig och tycker så synd om katterna...Utan för att vi människor måste se till att ta ansvar för våra handlingar. Det är inte ok att låta producera katter till höger och vänster och låta andra ta ansvar. Både vad det gäller tid och pengar! Utan att dessa katter lider och råkar ut för de mest tråkiga saker. Det går väl att läsa i tidningarna eller? Vad de kan råka ut för? Lagar för att reglera vårt djurägande! För djurens skull!

Ha en bra dag vänner!

Anmäl
2009-03-24 15:19 #64 av: Hawknestgrove

Ja kappa, visst har du rätt. MEn vad gör vi åt eländet som redan är? Det är därför jag har en åsikt , som kanske går stick i stäv med mångas här. Vi får inte gå som katten runt het gröt. det som är i dag,är ju tyvär, att det itne finns pengar och hjälp och plats åt alla, hur gärna vi än vill, för det är självfallet den ultimata bästa lösningen. Att skriva eller säga tulipanaros, det är lätt, men att göra den......

HAr jag ett val, att exempelvis låta en katt gå i ett område som Rosengård, bli sparkad på och svälta och Gud vet vad och att få en skytt att snabbt och smärtfritt avliva den, då väljer jag  givetvis alternativ två. Och kom inte med andra alternativ för mig, för de alternativen är i just detta fiktiva men ack så reella fall redan förbrukade.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-03-24 16:55 #65 av: kappa

Gunilla, jag förstår nog inte vad du menar Skäms

Menade som sagt inte att trampa dig på tårna med mitt inlägg. Självklart är det katterna som går först! Vet inte hur man gör med alla katter som behöver ett hem, önskade jag kunde hjälpa alla.

Att jag invänder mot avskjutning är ju för att det är den allmänna synen när folk klagar på katter...Att de ska skjutas av. Av den erfarenheten jag har av folk så verkar folk tycka att det är nödvändigt...

Låter som du är lite upprörd på mig Flört

Vet inte vad "skriva och säga tulipanros betyder"

Men jag vet att om jag tvunget skulle behöva välja mellan en smärtfri avlivning eller att låta en djurplågare få tag på katten så skulle jag självklart välja avlivning. Men det var inte riktigt det jag tänkte på när jag skrev mitt inlägg.

Mvh

 

Anmäl
2009-03-24 18:31 #66 av: Hawknestgrove

Oh nej, jag tar inte alls illa vid mig.Det är bara det, att vad gör vi i realiteteten just nu, idag, i morgon och i går, med alla arma stackare?

Vad jag menar med tulipanaros är att det är ju en blomma som inte finns på riktigt. Det är lätt att skriva ordet och att säga det, men skapa en.. PRecis lika lätt, som att säga att det går att hitta hem åt alla, som går där ute och mår dåligt. det gör det inte. Självfallet kommer vi förhoppningsvis  fram till den dagen, då antalet hemlösa katter är nere i nästan noll om vi lyckas med, att få folk att kastrera sina katter.

OCh du skriver i slutet av ditt inlägg precis det jag vill ha sagt, När ALLA märk väl ALLA andra valmöjligheter är borta, då ska givetvis det minst onda föredras.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-03-24 19:47 #67 av: kappa

Nej, det går ju inte att hitta hem till alla Gråter

Men jag vet faktiskt inte riktigt vad man ska göra egentligen. Ibland känner man sig maktlös!

Mvh

Anmäl
2009-03-24 20:06 #68 av: CALA

#58

Har varit med om samma som du, när en försvann dök en ny upp. Tyvärr tror jag det är vanligare bland kattfolk än andra föreningar. Visst kalla det viljestarkt, men det är som du säger diktatoriskt. Vi måste vara demokratiska och acceptera att det ibland inte blir som jag vill. Men styrelser måste också lyssna på medlemmar, inte bara köra på som vanligt och hänvisa till en representativ ordning. Det är ju inte alltid styrelsen som lägger ner det största faktiska jobbet, de blir ofta informerade av någon som har större insyn. Då blir det deras åsikter och förslag som verkställs. En verklig demokrati kan mätas i hur man behandlar minoriteter, betraktar men dem som skräp så är det en skendemokrati. Man sitter i styrelsen för att få sig själv bekräftad, inte för sitt brinnande intresse. Tyvärr så är det vanligt att man sitter där och vill bestämma men har svårare att själva rensa lådor, städa gå ut med hundar etc. Nån sorts egocentrisk altruism förekommer, ofta känns det igen med " åå vad jobbigt mitt arbete är" för att i nästa mening säga " kunde de inte ha gjort det också, det är väl inte så jobbigt"

Anmäl
2009-03-24 20:29 #69 av: Debattia

Håller med om och undrar varför  det kommer sig att där alltid i någon förening eller  styrelse alltid ska finnas någon som förstör för andra. Allt bråk måste i realiteten alltid gå ut över föreningen, ge den dåligt rykte.o.s.v. Det har ju även med bidrag och allt att göra,vad föreningen har för rykte.Undrar hur ofta intrigmakarna tänker sig de tankarna?

Anser att ska man vara med i en styrelse på ett katthem ,bör  man väl vara med i allt arbete på katthemmet.Annars är där ingen demokrati. På mitt arb finns olika yrkesgrupper men VI  delar upp så all personal även får göra marktjänst.

Gällande katterna ,kanske mycket strängare böter ! Att alla kattungar måste registreras innan de säljs. Kastrering ett måste.(problem)

Sen har vi alla som avlider och har katter. Alla som nu i arbetslöshetens tider får gå från sina hem,var gör de av sina djur?

 

 

Anmäl
2009-03-25 07:42 #70 av: martdat

#69 kom att tänka på när du pratar om styrelse, Min kompis blev uppringd av djurensvänner som bad henne gå med i styrelsen, hon har i oför sig hafft kontakt med föreningen i åratal men det har ju messt handlat om att hon vart stödhem i bland och allmänt frågar om råd om sina egna och så, Vet du vad det innebär att sitta i styrelsen då ? sa jag? Nej,, det visste hon inte,,, minns när jag berättade om djurhemsföreningen och dess tremånaders regel, då blev hon chockad och ledsen,, och nu e hon med i styrelsen fasst hon inte har nån koll alls på vad det handlar om,,, jises,,,

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2009-03-25 09:09 #71 av: mymlanbus

Jag har tittat igenom den här tråden och funderat mycket på det här med vad som är viktigt.

Nu är jag inte med i någon förening som har med katter att göra, men som privatperson i projekt så gör jag så gott jag bara kan, för katternas skull! Alla är vi olika och det är helt okej, inom rimliga gränser.

Om det skiljer sig helt i tankarna så kan det vara svårt, tex det här med avlivning eller inte, jag menar de stora frågorna TNR eller inte osv.

Jag söker likasinnade människor och för mig handlar det inte om att övertyga andra i min närhet om att bara mitt sätt är det rätta (man kan däremot upplysa!)  utan de människor som jag umgås med och har kontakt med ser likadant på katter som jag gör. Jag kan välja bort de jag inte vill ha min närhet, lätt som en plätt.

I en förening är det svårare, det kan jag förstå. Trist är när människor ger upp och lägger av, då blir katterna drabbade. En god människa till som inte orkade längre pga oliktänkande i föreningen.

Hur många gånger har man inte hört talas om och sett att människor går in i den berömda väggen? De som brinner för kissarna och gör allt och lite till för att de ska få det drägligare!

Min tanke är att få ihop ett gäng i Östergötland och bilda en kedja av människor som kan hjälpas åt, finnas, peppa, trösta och vara en i kedjan! Alla jobbar utifrån sina premisser, alla kan inte när som helst och andra kan ställa upp jämt! Det handlar också om att ta hänsyn till när någon säger nej utan att för den delen sura ihop och känna svek. Om man går in med öppna kort, visar vad man kan, handlar utifrån sitt hjärta och sina tankar så måste man också acceptera ett nej!

Jaja, det var lite om mina tankar och känslor, jag tänker göra så gott jag kan, utifrån de förutsättningar jag har om det sedan är via en förening eller inte spelar inte mig någon roll :) bara jag gör mitt allra bästa!

/Malin

Anmäl
2009-03-25 10:17 #72 av: emjon

Malin jag gillar dina tankar och med det konceptet kan det nog bli bra. Du är en fighter med ett stort varmt hjärta och får du med dig likasinnade är det en bra start.

Anmäl
2009-03-25 10:28 #73 av: mymlanbus

#72. Tack Skäms. Jag jobbar på att få ihop ett gäng nu Glad

Anmäl
2009-03-25 11:10 #74 av: Lena

#59 Citerar dig här: "Alla vill vi väl höja kattens värde? Men om kattkolonierna skjuts av vad blir värdet på katterna då? Folk ser att katter är värdelösa och det är bara att skjuta dom och så överger de sin egen katt".

Här trycker du enligt min mening på Pudelns kärna. Det gäller att tänka i vidare banor annars kommer vi bara att fortsätta att springa i samma gamla ekorrhjul. Vi måste vara envisa, målmedvetna och jobba på lång sikt för att framtiden ska bli en bättre plats för katterna. Om alla tänkte så och la sin energi på detta vore halva slaget vunnet. Istället förs det ofta krig där de avlivningsinriktade försvarar sin ståndpunkt med alla medel och motarbetare dem som vill arbeta i den här andra riktningen. Om de nu inte vill sälla sig till arbetet må väl vara hänt, men ge sjutton i att motarbeta.

#71 Mycket fina och bra tankar! Nätverksbyggande tror jag själv mycket på. Just från den här utgångspunkten att alla kan dra sitt strå till stacken.

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-03-25 18:41 #75 av: Sidentass

#71 Bra skrivet Mymlanbus..och jag gillar din idé om detta att samla ihop oss Östgötar..som jag skrev i den andra tråden är jag helintresserad!

Anmäl
2009-04-05 12:47 #76 av: Alexej

Puttar upp!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-04-05 14:32 #77 av: Dagoe

 

Har läst igenom tråden lite snabbt och det verkar att folk har mest problem med att styrelser som oftast helt ideellt jobbar häcken av sig inte tillfredsställer medlemmarna tillräckligt mycket. Man svarar inte i telefon, svarar inte på mail, tar inte hjälp av folk som kan ställa upp  en timme varje ojämn vecka mm. 

Kan det vara att dessa människor, oftast vid sidan av heltidsjobb, familj och egna djur, helt enkelt inte HINNER svara på alla mail och samtal om de vill hinna hjälpa några katter också?
Dessutom kan jag tänka mig att det helt enkelt inte löner sig att samordna alla de som anmäler sig kunna hjälpa till en gång i månaden och då bara om man kan få barnvakt eller vad det nu är som ska klaffa innan det är helt säkert att man verkligen kan hjälpa till.

De flesta ideella föreningar har nog byggts av den enkla anledning att man då kan registrera sig hos skatteverket och blir skattebefriad på försäljning av katterna och inkomster genom gåvor mm så att mer pengar kan komma katterna tillgodo. Inte för att man tycker det är så roligt att hålla på med folk.
Styrelser utgörs oftast av eldsjälar som år efter år blir omvalt för att ingen annan vill sitta i styrelsen. Är man missnöjd med styrelsens arbete man kanske borde se till att man blir invald i styrelsen själv? Eller så avstår man helt enkelt från att vara medlem i just den förening du inte tycker om.

Eller så startar man sin egen förening så kan man sköta den PRECIS som man vill :)

# 35 Kombinera TNR med avskjutning? Kan du förklara hur du tänker där?

Anmäl
2009-04-05 14:38 #78 av: gulliver

#77 Mycket väl skrivet Dagoe. Det är precis så det är i verkligheten.

Anmäl
2009-04-05 16:53 #79 av: CALA

#77

Det finns också de som sitter i en styrelse och inte tar sitt ansvar. De tycker att andra ska göra mer men att de själva inte behöver göra lika mycket. Ställer man krav på andra får man också sköta sina egna åtaganden. När inte det görs så blir det svårare att motivera frivilliga, som också har jobb att sköta.Det är väldigt lätt att skylla ifrån sig och gnälla på andra, vilket leder till skitprat och dålig stämning.

Sitter man i en styrelse så medför det ansvar, är man inte beredd att ta det så bör man avgå. Glöm inte att de frivilliga är där för att hjälpa djuren oftast. Inte för att sola sig i glansen med styrelseuppdrag. Det blir väldigt frustrerande när man inte får gehör för akuta problem därför styrelsen inte har tid. Ska allt dras genom en styrelse man aldrig träffar, så de kan besluta, så blir det tungrott

Vet de inte heller hur det står till med djuren eller vad som ska göras så får de väl släppa lite uppgifter till de som är på plats. Där jag var skulle allt som skrevs på hemsidan först gå genom styrelsen, allra helst en specifik person. Min åsikt var då att denna person kunde lika gärna själv skriva på sidan. Jag jobbar 45 timmar i veckan och lade ner ca 20 på djurskyddet. Inte fan sitter jag resten av tiden och ringer runt till styrelsemedlemmar.

Min åsikt är att alltför många sitter i styrelser utan att förstå sitt uppdrag. Speciellt när det gäller djurskydd så medför det ansvar. Då kan man inte göra en Wanja.

För många sitter för sin egen skull, någon sorts glans åt CV;n eller vad de är ute efter.

Anmäl
2009-04-05 17:14 #80 av: gulliver

#79 Även väl skrivet av dig CALA.

Ett av problemen som jag ser det är att inte många vill sitta i styrelsen åtminstone inte i en idéell katthjälpsförening som är spridd över stort geografiskt område.

Jag har suttit i en sådan styrelse samtidigt som jag gjorde lika mycket för katterna som andra aktiva i föreningen plus heltidsarbete, svår kronisk sjukdom, hem, familj, egna katter och stödkatter. Mycket administration ingår både i att vara aktiv och att vara styrelsemedlem.

Övriga styrelsemedlemmar hade det lika tufft som jag själv.

Styrelsearbetet tog enormt mycket tid i anspråk så jag avgick efter drygt 1½ år för att inte gå under helt.

Anmäl
2009-04-06 02:47 #81 av: Debattia

77. Tycker det låter som den styrelsen helt missat vad det handlar om. Måste vara en dålig styrelse när det ska behöva ta sån tid med allting och att allt ska gå genom dem. Man brukar väl  lägga ut olika ansvarsbitar så jobbet ska gå flytande, det handlar ju att ta hand om levande varelser. Vissa verkar helt ha missat vad det handlar om. Har själv varit ordförande i en förening och kände mig absolut inte märkvärdig för det är inget att vara märkvärdig för. Man är en bland alla andra,för att ett hjul ska kunna snurra behövs alla ekrar.  Tror också att det finns olika stort hjärta för katterna, vissa kan ge allt för att hjälpa dem ,vissa baralitegrand, andra om dom själva får utbyte av det.

Anmäl
2009-04-06 11:30 #82 av: Norrann

Intressanta synpunkter här.

Först och främst tycker jag inte man ska sitta i en styrelse om man inte tycker om att ha med folk (läs medlemmar och de som vill hjälpa till) att göra.Om man enbart är intresserad av att ta hand om katter är det bäst för alla om man ägnar sig enbart åt det.

Jag känner till styrelser där andra knappt får hjälpa till eller om de inte vill pga att dessa styrelser är så diktatoriska.Ett exempel har redan nämnts ovan,precis allt som ska ut på hemsidan måste gå genom en viss person det innebär fördröjningar plus att många känner att det är ingen idé att komma med idéer.Det kan också vara att nya idéer aldrig prövas,de förkastas direkt för att styrelsen inte gillar dem,medlemmarna tillfrågas inte ens - så som det ska gå till i idéella föreningar (föreningen = medlemmarna och styrelsen är underställd medlemmarna).När det går till så blir det ofta en liten klick som först inte tar in hjälp (de kan inte delegera) sen till råga på allt ofta gnäller på att de har ont om tid,ingen hjälper till osv.

De som inte gillar folk,har svårt att samarbeta osv borde hellre ägna sig åt annat - i styrelser måste det sitta folk som tar ansvar inte enbart för katter utan även för medlemmar,ekonomi osv.En föreningsstyrelse sitter ALLTID där på medlemmarnas uppdrag - inget annat,det är alltför många som sitter i såna av fel anledningar t ex "att få bestämma".

Anmäl
2009-04-06 13:00 #83 av: Alexej

Såg det här i stadgarna av en kattförening:

# Endast de personer som är invalda i styrelsen är medlemmar
# Övriga personer kan bli stöd medlemmar

Endast styrelseledamöter äger rösträtt

?????

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-04-06 13:13 #84 av: [Daisy-Moa-Elsa]

#83 skrämmande inlägg.

 

En styrelse ska vara vald av sina medlemmar att föra föreningen framåt och vidare och gärna om inte med vinst iallafall inte med minus. Mig veterligen måste man som styrelsemedlem även vara medlem i föreningen och därvid kan man som alla andra medlemmar göra annat arbete för föreningen utanför sitt styrelseuppdrag. Börjar några anse att inga andra kan göra jobb då får man nog slita som bara den och jag har svårt att tro att en sådan förening klarar sig särskilt bra varken ekonomiskt eller arbetsmässigt. Plus att man har ju inte inte katternas (eller vad det nu gäller för förening) bästa för ögonen.

Anmäl
2009-04-06 14:39 #85 av: Dagoe

# 82 "De som inte gillar folk,har svårt att samarbeta osv borde hellre ägna sig åt annat -"

Håller med, men som jag angav i mitt inlägg är det oftast så att man är tvungen att sitta kvar i styrelsen, även om man kanske är olämplig, pga att ingen annan vill ta över arbetet. Och som jag skrev i samma inlägg är skälet till att man startar en ideell förening att man då blir skattebefriade från inkomster, vilket ger mer pengar till katterna.

 

Anmäl
2009-04-06 14:45 #86 av: gulliver

#83 Tänk att just de meningarna läste jag också igår.

Anmäl
2009-04-06 14:47 #87 av: Pelusa

#83 Javisst är det skrämmande att en så stor förening har en sådan usel inriktning. Måste erkänna att jag blev mörkrädd när jag läste stadgarna ifråga i en tidigare diskussion.

Så vitt jag har förstått saken så är det medlemmarna som ska vara en förenings högsta instans. Medlemmarna väljer styrelse på ett årsmöte. Styrelsen skapar riktlinjer hur verksamheten ska bedrivas. 

Som medlem i en förening ska man ha rösträtt på årsmötet och kan  därmed påverka föreningens inriktning samt få insyn i hur verksamheten bedrivs och hur pengarna används osv.

Så är det ställt på de två katthemsföreningar där jag är medlem f n.
Något annat måste vara helt regelvidrigt.

/Pelusa

Anmäl
2009-04-06 14:56 #88 av: gulliver

#87 Verkar inte vara samma förening vars stadgar vi läst???

Nu blir jag förbryllad. Har ni lust att PM:a vilken förening ni avser Alexej och Pelusa så ska ni få veta vilkens förenings stadgar som jag läst.

Anmäl
2009-04-06 16:54 #89 av: Norrann

#83 Om det inte finns några andra medlemmar med rösträtt än styrelsen är det inte en ideell förening skatterättsligt!

#85 Ingen är någonsin tvungen att ta eller ha ett ideellt uppdrag.

Sen är det viktigt att jobba på att hitta nya till styrelsen också,det är något som ofta glöms bort inte minst av den styrelse som klagar på att de "måste" sitta kvar.Det är inte vanligt att folk anmäler sig frivilligt till styrelseuppdrag och OM de gör det är jag själv numera medveten om att det eg behövs referenser iaf om man vill undvika att få in fel personer t ex de som är ute efter makt/förmåner.

Det lät negativt det här,kan iaf berätta att jag sitter i andra styrelser som fungerar alldeles utmärkt det gäller bara att majoriteten är professionella när det gäller den formen av samarbete och arbete.

Anmäl
2009-04-07 01:13 #91 av: Dagoe

# 90 om man dock som förening vill bli skattebefriad för inkomster, en s.k. allmännytig ideell förening vilket innebär att man ska uppfylla vissa krav som ställs av skatteverket, såsom antagandet av  stadgar, verksamhetskrav, öppenhetskrav mm

Anmäl
2009-04-07 02:03 #92 av: Norrann

#90,91 Jag menade allmännyttiga ideella föreningar.Endast de är ofta skattebefriade,det gäller dock endast under vissa bestämda förutsättningar.

Öppenhetskravet är ett krav på en sådan förening.Det finns också särskilda krav när det gäller t ex medlemsskap och uteslutning av medlemmar.

Anmäl
2009-04-07 13:34 #93 av: spookie

Hej!

Kan ni inte skriva vilken förening det rör sig om?

Det kan väl inte vara någon hemlighet?

Anmäl
2009-04-07 21:16 #94 av: Atiz

 

Detta är smutskastning på hög nivå!

Jag trodde inte det var tillåtet på hittekatter? Men det är klart... det beror ju på vem som kastar! Det är ju uppenbarligen tillåtet för vissa!

 

Jag förstår inte hur man som medlem i den stora förening som "styr" hittekatter kan sitta och leta fel på små föreningar när deras egen förening inte ens har en fungerande styrelse!!??? Och så mycket skulder att de har svårt att få krediter hos veterinärerna!

 

Hur man kan tycka att alla som har andra åsikter har fel? Att det bara är dem som kan och vet allt?

 

Att denna stora förening inte kan inse att vi ALLA måste samarbeta om vi ska få rätt på kattproblemet i vårt land.

 

Vi ställer inte längre upp på det diktatoriska systemet som råder här på hittekatter, då alla som har avvikande åsikter smutskastas, så nu tackar vi på SKÅNEKATTEN för oss, här på hittekatter, men hoppas verkligen att få träffa alla er som faktiskt har ett sunt förnuft.

 

Ett sista ord till alla andra små föreningar...

Låt dem inte sparka undan benen på er. Ge inte upp kampen för katterna! Det tänker inte vi göra!

Anmäl
2009-04-07 21:19 #95 av: Gronstedt

Atiz, Hittekatter iFokus är ingen förening ...

Anmäl
2009-04-07 21:46 #96 av: Atiz

Tycker du ska läsa en gång till

 

Anmäl
2009-04-07 23:34 #97 av: chigak

Jag har tidigare tyckt att hittekatter ifokus varit en sajt där tonen varit hövlig trots att det är mycket som skrivs om här som berör och därmed även skapar starka känslor. Men de sista dagarna tycker jag bara det varit tråkigt att läsa många trådar. Det är smutskastning och smusslande om vartannat. Det skrivs halva meningar som den som läser kan tolka precis hur som helst.

Det är mycket tråkigt att se detta för trots allt tror jag att alla här vill katternas bästa, men när sånt här uppkommer verkar katterna inte längre vara viktiga.

Jag kan bara prata för egen del men om jag kommit in som ny medlem här nu så hade jag inte blivit långvarig. Nu blev jag ju medlem för ett tag sedan och har redan hittat mina älskade pälsklingar genom denna sajt men hade det varit nu hade jag aldrig letat katt här. Det är mycket synd om fina hem till katterna går förlorade pga av att det är en otrevlig stämning på sajten.

Jag tycker fortfarande att de allra flesta här är jättetrevliga och engagerade för katternas bästa men det är synd att det finns de som tar sina dispyter öppet. Det är till stor skada för katterna.

Anmäl
2009-04-08 00:23 #98 av: Alexej

Atiz, om du menar mig. Jag är inte medlem i KKS.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-04-08 01:08 #99 av: Debattia

Det spelar ingen roll om det är tysta eller öppna dispyter ,det går ändå ut över katterna. jag har följt tråden men inte fattat att någon speciell förening pekats ut. Utan tycker det verkar som många som känt sig illa behandlade i olika föreningar fått delat med sig av sina besvikelser. Det går ju faktiskt konstigt till i många föreningar och visst måste man kunna diskutera det också,tycker jag i alla fall. det gäller heller inte bara djurskyddsföreningar egentligen. Handlar om samarbete överhuvudtaget, varför är vi så dåliga på det ???

Sen kan det bli konstigt också när man bara kan läsa det skrivna och inte ser kropsspråket.

Anmäl
2009-04-08 01:42 #100 av: Lena

#94 Hittekatter iFokus styrs absolut inte av någon enskild förening. Om du tror det så har du fått det fullständigt om bakfoten. Vi är ett nätverk för både enskilda personer och föreningar som arbetar för hemlösa katter. Som sajtvärd är jag inte medlem i någon förening alls utan har istället valt att vara helt fristående.

Vad är det för smutskastning du menar? Hänger inte med där riktigt? I den här tråden diskuteras intriger i Hittekatternas värld i största allmänhet. Jag kan inte se att någon har pekats ut. Vad man däremot kan förstå av inläggen är det många som har erfarenheter av konflikter i olika föreningar.

#97 Ja visst är det för tråkigt med dessa intriger och konflikter. Tyvärr blossar de upp lite då och då dessa krig. Frågan är vad man ska göra åt det? Grälsjukan verkar vara en efterhängsen åkomma.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-04-08 13:13 #101 av: Fagddu

#97 Jag håller med dig. Jag tycker att det är jobbigt att läsa vissa trådar där det pågår mycket smutskastning med halvkvädna visor där det hänvisas till att man vet så himla mycket som man inte berättar.

Förut tyckte jag att de flesta trådar iaf i grunden handlade om att hjälpa katter, sen kanske det dök upp ett eller annat troll som snabbt stängdes av. Nu verkar det som att 25% av trådarna handlar om smutskastning mellan etablerade medlemmar och att dessa konflikter verkar uppstå ungefär var 4-5 månad.

Tycker dessutom att det är lite väl många inlägg där det klagas på att vissa medlemmar inte gör tillräckligt eller rätt saker vilket gör att man blir mindre intresserad av att hjälpa dessa människor.

De allra flesta här inne är vettiga människor med egna åsikter och det får man respektera. Men dessa påhopp klarar jag inte av riktigt utan väljer att inte kommentera dessa trådar alls utom när det handlar om specifika katter som jag är intresserad av. Om man inte håller med om hur en viss katt vårdas så finns det inget som säger att man inte får säga till, men det finns ju bra och dåliga sätt att säga det på. Allt detta har gjort att jag, tyvärr, lägger mindre tid på att läsa här inne eftersom jag inte orkar lägga energi på elaka kommentarer om folk. Jag spenderar hellre denna tid på att leka med mina missar isf.

Anmäl
2009-04-08 14:35 #102 av: Lena

#101 Det är viktigt att vi tänker på att forum av den här arten blir vad vi alla gör dem till.

Som sajtvärd har jag aldrig haft för avsikt att Hittekatter iFokus ska vara en arena för krigsföring. Istället har mina intentioner varit att det ska vara en mötesplats där vi byter erfarenheter, stödjer varandra och hjälps åt i arbetet med katterna.  

När det startas krig på sajten kan man, som du så klokt skriver, välja att inte delta i den striden. Men man behöver inte undvika sajten för den skull utan kan även bidra med att starta andra mer konstruktiva diskussioner. Varför ska vi låta bråkstakarna ta över sajten? Nej låt oss istället hjälpas åt att fylla Hittekatter iFokus med ett intressant innehåll som fokuserar på de som hjälper utsatta katter till en bättre vardag och ger oss själva energin att fortsätta.

Och till dem som vill bråka - ta det på PM istället.

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-04-08 16:51 #103 av: Fagddu

#102 Detta var inte kritik riktigt mot dig eller någon av de andra medhjälparna här. Jag menar bara att jag orkar inte läsa trådar där folk smutskastar varandra, och jag kommenterar aldrig inlägg där smutskastning pågår. Just nu verkar det, tyvärr, vara en hel del såna trådar på gång. Som sagt det verkar komma lite i vågor. Därför läser jag bara de trådar och framför allt kommenterar bara inlägg där ingen är otrevlig mot någon. Man kan säga att det är mitt sätt att försöka "hålla rent". :)

I övrigt så gillar jag det här forumet eftersom man kan få många bra svar på olika frågor om katter och också var man kan vända sig när något skiter sig.

Och som sagt, de absolut flesta medlemmar här inne är ju vettiga människor med egna åsikter. Att man argumenterar har jag inget emot. Bara elaka inlägg.

Anmäl
2009-04-08 19:02 #104 av: majvi

Intriger finns både hos stora föreningar och små.Det behöver inte heller vara en förening utan kan också vara några som skulle hjälpas åt med hemlösa katter.

Ibland kanske man inte läser ett inlägg ordentligt och sen skaffar man sig en egen uppfattning som vad som står och det kan bli helt fel.

Anmäl
2009-04-08 19:06 #105 av: Hawknestgrove

OCh jag mår fruktansvärt dåligt av att läsa allt detta gnabb jag med. För jag är av den naiva åsikten, att jag vill hjälpa så många jag kan, som hjälper katter. Sen får förerningen heta Vad F*N Som Helst, bara inte Djurens vänner i Borås eller Göteborg. Men även där  finns det ju kissar, som behöver hjälp, så hur gör man?

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-04-09 00:17 #106 av: Lena

#103 Förstår vad du menar. Tog det inte heller som kritik mot mig som sajtvärd. :) Ville bara förtydliga att syftet jag hade när jag startade sajten - och som jag fortfarande har - är att vi ska hjälpa och sötta varandra - inte stjälpa varandra så som det kan bli i vissa bråkiga trådar. Det är bra om man kan undvikas att sugas med ned i de negativa spiralerna och istället fokusera på det som är positivt och ger oss energi. För är det något man som "hittekattsmänniska" behöver mer än något annat är det just påfyllning av energidepåerna. Kan vi hjälpas åt med det ja då blir det riktigt bra.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-04-16 15:30 #107 av: liinah

"De största förlorarna är alltid de stackars katterna som stupar under tiden alla är upptagna i stridens hetta. Risken är även stor att några eldsjälar tappar lusten att fortsätta sitt arbete. Engagemanget går så lätt upp i rök när fokus hamnar på fel saker."

Puttar upp. Den här artikeln är så fruktansvärt viktig! Energin ska läggas på djuren, inte på meningslösa konflikter vilket man ser ganska ofta på diverse trådar..

Anmäl
2009-04-16 15:55 #108 av: kattiz

men vad är det dessa intriger HANDLAR om då?

är det katterna? är det stolthet? är det pengar inblandat?

 

jag är privatperson och ger pengar till de organisationer/privatpersoner jag tycker gör ett bra jobb och som kan redovisa pengarna.

 

 finns  några här på forumet som ÄR MYCKET DUKTIGA på att redovisa.

jag hjälper blandannat katthemmet kompis,göteborgs katthjälp,och gronstedt har varit här och hämtat kattmat.

Anmäl
2009-07-03 12:07 #109 av: Lena

#108 Svårt att svara på varför det är så mycket intriger och vad det egentligen handlar om. Ibland kan det säkert vara helt andra behov än att hjälpa katter, som är drivkraften bakom engagemanget. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-07-03 17:04 #110 av: Hawknestgrove

JA ibland så verkar det vara perstige i det hela. Synd.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-07-04 00:23 #111 av: catfoot

Ja, det funderar jag ofta på..Varför????????

Hittar inga svar, är det kanske känslan över att ha makten som gör människor helt tokiga..Att ha makten över katter liv,

att bestämma vad som ska ske...För katterna kan ju bara finnas i deras vård...Ja, jag blir ofta rädd, hur människor i hittekatters värld tänker..Skrämmande på så många sätt..

Anmäl
2009-07-04 00:57 #112 av: Bumbis

I dag fanns det en artikel om att Djurskyddet här i Karlstad mist halva sina styrelse på grund av olika åsikter.

Den föreningen verkar det går troll i, har själv suttit med för många, år sedan, och det var inget annat än tjafs och olika viljor om hur mycket katterns skulle få kosta samt vilka katter som var värdiga att tas in eller vilka som skulle avlivas.
Det har aldrig varit någon som stannat speciellt länge i styrelsen och tyvärr har det varit de som verkligen brytt sig om djuren som fått gett vika för starkare viljor.

Det är så tråkigt för det är ju ändå djuren som drabbas.

Pengar och prestige, ja makt som du skriver catfoot, är nog nyckeln till de flesta oenigheter inom föreningar. 

Anmäl
2009-07-04 02:02 #113 av: Debattia

Tror man måste ha samma filosofi och lika tänk om man är några som ska samarbeta. Har förståelse för varandra om man har olika tankar och åsikter. Diskuterar genom vad man tycker och anser om avlivning, Vilka ska räddas ?Hur mycket får det kosta vid sjukdom o.s.v.

Små frågor som kanske kan bli stora berg om man inte rett ut det från början. Pengar likaså.

Det är mycket runt omkring hjälpen och inte bara själva infångningen av katterna.

Märks i olika trådar att alla som vill hjälpa har ändå olika filosofi och tillvägagångssätt.

Vissa bara kör på ,andra frågar vänligt.

Sen har vi olika kunskaper  och erfarenheter om katter.

 

 

Anmäl
2009-07-04 11:55 #114 av: CALA

#112

Synd att det är krångel i Karlstad, de hade en jättefin annons med katter som behövde nya hem i NWT. Det verkar fungera bra, jag vet folk som skulle dit och titta. Det ena leder till det andra så de får säkert mer hjälp också. Kan du länka till artikeln?

Anmäl
2009-07-04 18:54 #115 av: Felixfelix

Intriger?

En förening tar en katt som bevisligen har en ägare för att "de tycker ägaren inte borde ha katt".Ingen anmälan om upphittande,massa lögner om hur allt  gick till.

I det fallet intrigerade jag på så sätt att jag såg till att ägaren fick tillbaka sin katt.Eftersom det bara handlade om att ägaren lät katten vara utomhus ser jag det som egenmäktigt förfarande det som föreningen gjorde.

Samma förening fångar in en kattmamma med ungar,så långt inget fel.Sedan påstås kattmamman vara "vild",ha gått ute flera år men samtidigt får vi veta att honan var kelig när hon fångats!Vi var många som insåg att det var en katt med ägare,förvildade katter är inte keliga.Tyvärr är denna förenings styrande antingen så dumma att de inte förstår det självklara eller så valde de att strunta i det för att de ville ha kattungarna.

Vi är fler som tror det handlar om kattungarna eftersom denna katt aldrig kommit ut på "upphittat"sidan eller annonserats på något sätt.Vi trodde då,och nu har vi facit på att det stämde, denna honans bild kom inte ut förrän ungarna sålts!

Här försöker jag nu hitta ägaren,de kallar det säkert intriger fastän jag egentligen bara gör det de borde ha gjort direkt.

Exempel tre är en kattunge som hämtades,endast tre veckor gammal,från en ödegård.Det visade sig att det alls inte var en ödegård,ingen vildkatt som fött ungar utan en kattmamma som börjat flytta ungarna (normalt beteende om de blir störda) och inte hann hämta den sista innan de tog den.Det värsta i detta fall är att de aldrig sökt kattmamman och den lilla kattungen flaskmatades fastän det fanns erbjudande om kattamma från en i de styrandes ögon misshaglig person.Förstår inte hur såna människor kan kalla sig kattälskare.

Klart det blir osämja när det går till som det gör här.På andra ställen finns andra saker som det tvistas om.Tyvärr är det så för min del att när det förekommer fiffel,olagligheter och att styrande kör över medlemmar då undrar jag om det är för många känslomässigt instabila personer som engagerar sig för hittekatter. OBS!Inte alla men alltför många!

 

 

 

Anmäl
2009-07-04 20:05 #116 av: Bumbis

#114 tyvärr fanns artikeln endast i pappersupplagan av NWT.

Jo, deras annons är fin, den får de gratis av tidningen NWT tack vare att chefredaktören är en stor kattvän sedan många år tillbaka.

 

Anmäl
2009-07-04 20:17 #117 av: majvi

Jag samarbetade med en person där vi hade skilda uppfattningar om bl.a avlivning av friska katter.Det gick väl ändå ett tag,

Hon fick in 2 skygga ungkatter som hon hade svårt att hinna med och de flyttade till en annan i gänget.De gjorde stora framsteg i det nya hemmet tills matte började tillbringa mycket tid hemifrån och en av hennes katter reagerade genom att vara elak mot den unga kattkillen.Hon märkte inte det , hon var väl kär.katterna var väl där i ett halvår i alla fall. Det första hemmet tog tillbakskatterna de var då livrädda.Jag fick höra i telefonen att hon funderade på om katterna skulle avlivas eller om hon skulle släppa ut dom.De släpptes ut.

Jag är för att släppa ut katter men inte direkt när de kommit till mig och verkar livrädda.

Sen hade jag en kattfamilj i boden och jag tog in ungarna för att de skulle bli mer sociala(de var över 12 veckor)mamman kastrerades men fick vara kvar i boden.Hon trivdes inte, jag fick hem en till katt från ett stall som också fick bo i boden och de kom bra överens men mamman trivdes alla fall inte.Det fanns inte plats inne i stugan eller ett annat jourhem så jag sa till om att jag kommer att släppa ut dom.

Den fd stallkatten höll sig vid boden och kelade med  mig när jag kom dit om kvällarna, medan jag bara såg skymten av mamman Fleur några gånger.

Samarbetspartnern lånade fälla för att få in en av sina egna skyggisar som hade fått gå ute över sommaren och då gick en av de andra katterna som hon släppt ut i fällan, och sen den andra också.

Då börja hon ringa och skälla på mig att jag hade släppt ut katter.Hon såg en annons om upphittade katter i området där jag bor och det visade sig att Fleur blev matad längre upp i området.X sa att hon hade plats och skulle fånga in katten,jag var tveksam till om Fleur skulle trivas i en bur(som på ett katthem)men jag opponerade mig inte så mycket.Naturligtvis visste X att Fleur skulle trivas mycket bättre hos henne än hos mig. Men Fleur trivdes inte , hon nästan högg efter handen om den kom för nära, precis som hos mig.Kvinnan som matade Fleur kunde komma så nära som en meter och jag kunde klappa henne på bakdelen innan kattungarna flyttades och hon kastrerades.

Vi hade andra katter som vi behövde prata om men jag slutade fråga efter Fleur för då blev jag utskälld för att jag hadesläppt ut henne.

Jag fick ett brev om en anmälan till djurskyddsinspektören och efter det hörde aldrig X av sig igen och det skrevs på hemsidan att jourhemmet  dvs jag ville sköta katterna själv och så försvann dom från hemsidan.Just då när jag sökte hem desperat till dom och var livrädd för att någon katt skulle bli avlivad.

Sen läste jag på hemsidan att Fleur hade fått avlivas pga svårartad infektion.De hade ju fått skynda sig till veterinären för att hon skulle få den nödvändiga vaccinationen som hon inte hade fått av elaka jourhemmet(Jag fick inte in henne i buren för att få den andra sprutan)Men hon fångades in i januari och detta var framme i mars/april.Jag tror inte på det där med infektion.

Jag är ledsen för att jag inte stod på mig mera, jag skulle ha pratat med kvinnan som matade att hon skulle sluta mata för när Fleur skulle fångas in hos kvinnan då kom Fleur flera gånger till mig och åt torrisar.Men sen blev visst den andra maten i fällan smarrigare.

Nu är det ingen som ifrågasätter vad som händer med katterna hos X.Kanske är det sant att de får nya hem eller jourhem.Ibland kan man undra när de t.ex.placeras på ett mindre katthem.Vad jag vet finns det inga mindre katthem i länet.

 

 

 

Anmäl
2009-07-04 20:34 #118 av: PeterLi

Banne mig det bästa jag läst på länge Lena en stor eloge till dig för det

 

just nu är jag hemma från hoppet och försöker snickra ihop 20 nya klösträd , en halv dag gick till att hitta sponsorer , men tur vi har snälla företagare i stan =) men upptäckt att det tar tid o snickra ihop dessa 20 =)

 

Det man alltid skall komma ihåg är att vi kämpar för katten /katterna , inte för oss själva . Alla bidrar vi med någonting , jag bidrar mest med vaktmästar jobbet hos oss då jag är väl den mest kunniga inom områdena, visst jag gör inet 20 tim i veckan med katterna men lägger då ist 20 tim i veckan på annat för katterna , nu har vi bråda tider men tiden räcker aldrig till , man har ju katterna hemma , huset ,trädgården att sköta med

 

Men så länge katthemmena finns och eldsjälarna finns så har kattens status en framtid , tillsammans kan vi alla göra det vi kan , vi är bara människor och kan bara till en viss gräns tyvärr

 

sen är det alltid det ekonomiska för katthemmen men även dom frivilliga själarna , sen finns det mer än gärna dom som tar allt så otroligt personligt och gärna bråkar MEN dessa jobbar inte för katterna utan dom jobbar för nån annorlunda speciell personlig njutning och se kaos och hur personer splittras så att i slutändan är det katterna som straffas

Upptäckt själva att många gnäller på styrelsen , alltid styrelsens fel till o med när 2 personer har nå personligt mot varandra så anklagar man styrelsen , har man problem så kan man även gå , finns inget som tvingar en att vara kvar

 

vad har man ?

1. katthem med positivitet och glädje där man VILL jobba

2. ett ställe man drar sig för att åka till för energin går ur en redan hemma

 

nått att tänka på

 

detta är mina personliga åsikter och inte för hoppets vägar

Anmäl
2009-07-05 10:40 #119 av: CALA

Fast i kristider är det få av de som bestämmer som gör någon insats. Sedan kan de ringa och ska låna grejer, då passar det. Kaoset som råder har de skapat själva , då kan de också reda ut det själva. Istället gnäller och klagar på de volontärer som försöker göra något.

Gnäller styrelsen får de räkna med gnäll tillbaka. Eftersom vi inte vet vad som gäller så gör vi i  fortsättningen ingen insats heller. Dessuotm har man ställt vissa krav som iaf inte jag skriver under på, då skulle man inte heller jobba där. Så den gropen har man grävt själva.   

Som det här med hittekatter, är det bara vissa som får skriva här? Volontärer får ju inte skriva här.

Anmäl
2009-07-05 11:38 #120 av: Debattia

Min åsikt är att oavsett man är volentär till ett djurhem eller dess ordförande i styrelsen eller vad man nu har för post, så är man en fri människa och skriver i vilken tråd man vill. Ingen kan förbjuda någon eftersom vi har demokrati i Sverige.

klart en styrelse har en utsatt position som det är lätt gnälla på.Har vi egna problem är det lättare gnälla på någon annan eller så pratar vi genom tredje person. Det kan man höra om fackföreningsrörelsen som alltid får skit ,facket gör ingenting. Samtidigt har det också stor betydelse hur styrelsen gör och agerar .Gäller även för styrelsen förstå att hålla sig till stadgar,regler och normer om dom inte vill förstöra för djurhemmet. Ibland sitter dom där för sitt eget nöjes skull och struntar i resten. Tror också vi som stöttar olika rörelser inte bara ska nöja oss med att ge pengar eller registrera oss som medlemmar utan verkligen kolla upp. Gå på dersa möten och sammankomster,ställa frågor och kolla upp.Kanske många då får en tankeställare om hur det ska fungera för allas bästa, inte minst för djurens skull.

Anmäl
2009-07-05 13:26 #121 av: Lena

Ser i flera av inläggen olika exempel på konflikter som förekommer på olika håll i landet. Konflikter behöver dock inte vara av ondo om man bara försöker göra något konstruktivt av dem. Det kan faktiskt leda till utveckling av verksamheten.

Tyvärr är vi oerhört rädda för konflikter i vårt land. Det är ganska vanligt att man istället går bakom ryggen och pratar istället för att ta det öppet med den/dem det berör. Många gånger uppstår konflikter pga missförstånd. När inte dessa reds ut byggs knflikten på och blir till slut till ett oöverstigligt berg.

När det gäller en förening är det viktigt att ha ordentliga och tydliga stadgar/regler = mål för den verksamhet man bedriver. Föreningen ska kunna stå upp för vad den gör. En öppen hållning är hälsosam och undviker mycket av de problem som tyvärr verkar finnas på många håll i landet. Kritik kommer man förr eller senare att få oavsett hur man bedriver sin verksamhet. Därför bör man vara väl förberedd på hur man bemöter kritik och kunna göra det på ett sakligt sätt. Jag har en känsla av att många föreningar tar det för personligt när de får kritik och då istället går in i olika fomer av försvarsbeteenden. Ett av de sämsta är när man väljer att lägga locket på, sätta munkavle på de aktiva och/eller utesluta medlemmar som har en annan syn.

Katters nöd är så oerhört stor att den räcker till oss alla. Vi behöver inte slåss om de hemlösa katterna.

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-07-05 19:41 #122 av: catfoot

"Jag har en känsla av att många föreningar tar det för personligt när de får kritik och då istället går in i olika fomer av försvarsbeteenden. Ett av de sämsta är när man väljer att lägga locket på, sätta munkavle på de aktiva och/eller utesluta medlemmar som har en annan syn."

Verkligen träffande ord....Som är så sanna..

Anmäl
2009-07-05 20:27 #123 av: Groda

Bra skrivet Lena, för det är just så här det är. Jag jobbar också på ett djurskydd fast jag har 9 st egna katter, 3st jourkatter  en är en mamma med 4st ungar, 3st stora hundar, 2st misshandlade hästar men lägger ändå all energi på att jobba med hemlösa katter även skygga. Jag har även varit och jobbat med veterinärer i två år. Men säger man något så tycker vissa att man är överlägsen o inte kan någonting fast man kan o vet saker, så då håller man hellre tyst än visar folk hur dom ska göra med katterna.

Anmäl
2009-07-05 20:38 #124 av: PeterLi

man kan summera allt med ganska enkelt

 

i slutändan på alla intriger så är iaf katten förlorare men sitter då instängd i en bur som är 200 miljoner gånger mindre än friheten

 

skillnaden där är att om katten ska dö fri eller instängd ?

 

finns ingen som blir straffad förutom katterna , det är dom vi kämpar för

 

om alla har den synen och kämpar för katterna skulle allt gå bättre

 

men ska man köra den egotrippade delen där bara (jag) formen funkar för en ? ja då kanske man skall tänka om att djurhem/katthem är kanske inte min sak

 

har lärt mig till skit snack slår jag dövörat till och säger (ja) , jag vet bäst vad jag gör och var jag står , sen att vissa verksamheter skapar 2 olika läger där läger 1 anklagar läger 2 sen går läger 1 och gör samma sak som läger 2

finns ingen reson

jag vet vad jag gör och vad jag vill och var jag står =) det som räknas för mig

 

värsta jag vet ät gnällspikar och bråkmakare , dom söker bara uppmärksamhet för egen vinnings skull eller alternativt inte har ett socialt liv elelr mycket bitter person

 

men jag kommer kämpa för djuren förmodligen resten av mitt liv, har även min verksamhet vilandes och som tå är tillståndspliktig , så man kan alltid falla tillbaka på det =)

Anmäl
2009-07-05 20:51 #125 av: PeterLi

#119

 

Naturligtvis får man skriva bara man inet bryter mot lagar,regler,sunt förnuft , inte vill skada verksamheter, lämnar ut sånt som bestämts

tex då inom en styrelse (vissa saker skall inte nå ut till allmänheten) tror fler som sitter i styrelser håller med där?

 

att med uppsåt försöka skada en verksamhet vinner man inget på utan man skadar katterna , vilket jag personligen tycker är dumt gjort och man kan heller då inte klassa sig som djurvän/djurmänniska

 

 

Anmäl
2009-07-05 22:27 #126 av: Groda

Jag kämpar med dom katter som suttit länge o behöver ett jourhem, men det är svårt att hitta dom hemmen eftersom vissa katter är lite rädda av sig. Sen har vi dom som anmäler en då o då bara för det ska anmälas. Vi gör så gott vi kan med katterna. Men nu tänker jag bara jobba med katterna o ge fan i att lyssna på alla andra o sköta mig själv det blir bäst så.

Anmäl
2009-07-05 22:36 #127 av: PeterLi

håller med Groda =) nu har jag gjort listen till postlådan , men jäkla massa mygg ute nu =( sen borrat alla platåer =)

 

vi kämpar vidare =) vi har iaf roligt och det är viktigast , men då delar vi ju på dig haha

Anmäl
2009-07-05 22:43 #128 av: Gardens

mycket snack och liten verkstad.

jag ger gärna pengar till de som kan redovisa vad de har används till.

Anmäl
2009-07-05 22:47 #129 av: PeterLi

#128

 

ja hos oss kan det redovisas iaf , tyvärr är Hoppets kassa tom nu efter bakslaget , men vi kämpar på som tokar och gör så gott vi kan

 

Alla drar sitt strå till stackan på ett elelr annat sätt , min uppgict är att bygga som tusan och snabbt nu till katterna , och vi har generösa sponsorer vad gäller byggmaterial,spik,skruv ,mutter

 

 

Anmäl
2009-07-05 22:50 #130 av: Gardens

#129 låter ju jättebra!

bra att nån angagerar sig.

hade jag fått för sambon hade jag aft MINST 5st hemlösa katter här hemma,förutom mina egna.

Anmäl
2009-07-05 22:54 #131 av: CALA

Det är för att man är djurvän som man bryr sig. Sen tänker inte jag föra någon debatt här. Jag har sagt det jag vill ha sagt, vill du klassa det som skitsnack så ok för mig. Men skriver du här att vi gnäller så tänker jag svara. Det finns flera här som känner mig och jag hade inte brytt mig om du inte skrivit som du skrivit. Ni var så överens om att inte skriva om föreningen här, men nu drog du upp det.

Till övriga vill jag påpeka att jag inte är aktiv i föreningen längre, jag hade tänkt avvakta men nu är det definitivt.

Min uppfattning är att styrelsen fattat beslut och föreslagit saker som enbart underlättar för dem själva och inte har någon grund i djurens bästa. Därför blir man förbannad när man ser ur barkar åt fel håll, men man har ingen talan. Det är inte skitprat när man vill göra det bättre för katterna och påpekar saker man tycker är fel. I vissa fall kan det kräva merarbete av styrelsen, men det vill man tydligen inte vara med om.

Eftersom styrelsebesluten är hemliga så vet vi ju inte heller vad ni beslutat eller vad ni tar upp på era möten. De senaste besluten om tystnadsplikt och månadsinhandling har inget med djurens bästa att göra, det finns fler exempel som snarare får motsatt resultat. Kalla en del av personalen för djurplågare fast de gjort mer för djuren än ni alla gjort tillsammans är att gå för långt. Tydligen är det bättre att avliva katten än försöka rädda den som hon ville, men ni får tydligen sprida dynga. Hon rådgjorde med veterinären och lydde hans råd.

Anmäl
2009-07-05 22:59 #132 av: catfoot

Synd om katterna, när inte beslut tas för deras bästa....

 

Anmäl
2009-07-05 23:05 #133 av: PeterLi

ska vi verkligen börja gå in på detaljer om verksamheter här och skapa det tråden handlar om ?

 

fans vet beslut om denna katt ! den hade kattpest men vätskades upp av vet

 

man skall ietn uttala sig om saker man inte vet om det skadar både verksamhet OCH personerna i fråga som sitter och säger saker emot vad vet beslutar är bara att dumförklara sig själv

 

eller skall vi inte längre lita på vets beslut ? ja då kan vi sluta gå till vet med djur

 

tråkigt att denna fina tråd spåra ur totalt nu med angrepp på veterinärer,personer,beslut av legitimerade människor som har det som yrke

 

vad gäller dig CALA vill jag träffa dig imorrn , accepterar inte det så vi träffas 13,00 och du vet var så ska jag förklara för dig hur det gick till

 

förväntar mig att du kommer

 

Anmäl
2009-07-05 23:35 #134 av: Groda

Du Cala ta reda på fakta innan du säger något, det blev tydligen en missuppfattning mellan dom som skulle hantera katten.  Det fanns en tid åt den dagen efter men eftersom man sade att katten var så dålig så åkte man till vet med den o då var det meningen att den skulle tas bort inte att den skulle tas hem igen. Jag skulle aldrig låta en katt lida, men tyvärr var det någon som jobbade som inte hörde av sig till mig. Vet sa till mig att katten skulle ha tagits bort då dom kom upp med den, så tydligen missuppfattar även vetrinärer varandra också. Dom är ju faktiskt vanliga människor också.

Anmäl
2009-07-05 23:46 #135 av: Groda

Varför inte ägna tid åt mamma katt o två ungar som är kvar, kanske vara lite GLAD att dom inte visar några tecken på att vara sjuka, men som sag det kanske är lite tidigt att hurra nu. Kan jag rädda dom så gör jag det.

Anmäl
2009-07-05 23:47 #136 av: catfoot

Jag tror detta får lösas via PM, eller via telefon..Lite rörigt för utomstående att förstå...

Anmäl
2009-07-05 23:56 #137 av: CALA

Då får ni väl ta reda på vad ni säger till folk. Ni nämnde inte ens katten när jag var där.

Vetten som undersökte katten sa att det fanns en chans att den skulle kunna överleva. Den vetten du pratat med var inte lika övertygad. Sen kan du väl inte påstå att katten skulle må bra av att avakta en dag till innan ev avlivning? Hade han bedömt att avlivning var nödvändig så hade de funnit sig i det, de som var dit med katten. Sen vad du hört per telefon ger jag inget för, det är fakta.

Det är en viss skillnad mellan den som pratat med vetten direkt och den som pratat med kollegan till densamme per telefon. Vem tror du man väljer att lyssna på?

Den som nu har hoppat av är den enda jag litade på däruppe fullt ut. När det gäller andra är jag mer än tveksam nuförtiden. Jag har tyvärr inte tid att åka upp imorgon så vill ni nåt får ni avvakta tills jag har tid.

Anmäl
2009-07-05 23:56 #138 av: PeterLi

#136

 

håller med , inget för er eller ens dom inblandade . Vet inet var allt detta blossa upp , men vissa har inget förtroende för andra människor , men vi kämpar på o har roligt förutom att jag o grodas karl delar på groda (internskämt) =) men sånt man ska ha , vi skrattar o har roligt

 

kattpest eller inte så biter vi i det sura äpplet och laddar om och kör på och gör det vi tycker är roligt (sköta katterna) även om jag fallit bort nu pga snickerier , men ett måste det med =)

Anmäl
2009-07-06 00:04 #139 av: Debattia

Intriger finns inte enbart  på Hoppet ,det finns nog överallt, i handikappföreningar och politiska partier. Överallt där det finns  mer än en människa har nog haft sina dispyter ,sen beror det  säkert på hur man hanterar det. Det bästa är nog hålla sig till det ämnet just då och inte dra in sånt som hänt före och efter.

En sak många av oss gör är att blir vi påhoppade, emotsagda,sårade, mm. Så slutar vi eller avsäger oss. Men det hjälper ju inte djuren. Vi ska kanske bli mer förbannade i stället och kämpa mer för saken när vi vet att vi har rätt?

Vi vill alla nå samma mål men ser olika på vägen dit. Vårt synsätt formas väl efter  uppväxt, kretsar vi rör oss i,arbete,sociala statuso.s.v. Vi har olika erfarenheter ,vilket speglar sig säkert i vårt sätt att tänka och agera. Kan man lyssna,respektera och föra en saklig dialog blir man också stärkt av det.

 

 

Anmäl
2009-07-06 00:11 #140 av: PeterLi

#139

 

kan bara hålla med , detta gör att jag blir mer målmedveten , men ett fåtal icke medlemmar har inget förtroende för styrelsen , dom har skapat sin egotrippade bild ,

 

och då är detta icke medlemmar som heller inte tar några pass där och sköter katterna , inte vad jag sett på schemat

 

så frågan är vad det ger dom för rätt att gnälla som icke medlem som inte tar pass , medans så många andra är medlemmar och tar pass

 

 

vad gör man på en verksamhet då ? förutom uppvigling där det pågår saker bakom ryggen på medlemamrna och styrelsen som tex hemliga möten där speciella är utvalda att komma

 

om alla la den energin på kattern ist och dess välmånede skulle alla katthem komma långt i utvekligen , omforma den energin man lägger på att sabba att få det bättre ist

 

men allvarligt så gör såna här människor att man lessnar och tanken finns dygnet runt att man ska lägga ner , lägger vi ner tvingas vi avliva katterna , kanske är det som är bråkmakarnas mål? och när katterna avlivats har dom äntligen vunnit slaget om att störta oss

 

kommer nu inet skriva mer här om detta , tyvärr vart en vettig tråd förstörd rejält och man blir bara ledsen att man jobbar med katterna och vissa har inte ens förtroende för en

Anmäl
2009-07-06 00:19 #141 av: Debattia

Det är ingen tråd som blivit förstörd för att diskussioner förts. Vi ska nog också vara medvetna om att det händer att vissa gläds åt ifall man inte kan fortsätta, ska man ge dem den äran ?Kan förekomma konspirationer  i olika föreningar, visst.

Anmäl
2009-07-06 00:40 #142 av: PeterLi

jo jag tycker det , är en sak för styrelsen och dess medlemmar

 

ingen kan se det positiva , katterna får nya hem , men det ser inte folk

folk ser det dåliga o enbart det dåliga eller leta upp nå nytt dåligt att gnälla över , dom kan inet jubla när 2 katter flyttar , det är ju det som är syftet med det hela i slutändan

Anmäl
2009-07-06 01:01 #143 av: Debattia

Helt klart ska man inte  gå ut med sånt som inte är offentligt. Det här med passen tycker jag verkar intressant. Tror det är ett vanligt förekommande problem för många? Hur gör man och hur har man gjort på ställen där det fungerar ??

Jag tycker alla ska ta sitt ansvar och medverka i olika pass oavsett om man är med i styrelsen eller inte.Det här kan också vara ett problem på arbetsplatser där personal lägger schema.

Kan man inte be  samtliga skriva ner önskemål om vilka pass dom kan ta,sen frigör man några ett par dagar som sammanställer och försöker få ihop önskningarna något så när men alla ska ha lika många oavsett vilken roll man har i styrelseuppdrag o.s.v. ????

Anmäl
2009-07-06 01:07 #144 av: PeterLi

jo schema är problem , vissa jobabr dag,kväll,helger,blir utringda

 

vi har även en förslagslåda som jag gjorde men som ingen använder och då antar man att det inte är nå problem heller , jag tolkar det så iaf , när man kan skriva åsikter och tycker anonymt men ingen gör det

 

sen är det sommar nu , stugan,failmer,semester,resor är ju tyvärr en sån årstid

 

sen har vi så otroligt mycke att göra bredvid passen med som upprensning nu av allt o jaga saker,sponsorer,tillverkning

 

blir lite dyrt o köpa in 20 klätterträd =) så man får gott jobba hemma men har även jourtelefonen och sen altl skit som går gör att man tappar orken och lusten att göra nått med , sen har man suttit halva veckan med foten o morsan på sjukhuset med propp i hjärnan , så inte läge o ha med bråkiga personer då eller att man har energi , finns så mycke annat som kretsar runt mamma och pappa och framtiden

 

man får verkligen sig en tankeställare när det händer . men hjärnan går på högvarv både vad häller hoppet och familen så man är sömnlös på nätterna

 

man har så många ideer men allt skall funka med =)

 

MEN först snickra till djuren sen får ja ta mamma och sist mitt hus och trädgården , mina katter är självgående så

Anmäl
2009-07-06 01:07 #145 av: Imasy

Jag vill bara påminna er att era privata intriger får skötas via pm, telefon, mail etc, INTE här i tråden!

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2009-07-06 01:21 #146 av: Debattia

Peter Li ! Du får se till och sköta om dig själv också !!!

Anmäl
2009-07-06 02:53 #147 av: Felixfelix

Ja,håller med Lena om att konflikter kan leda till bra saker om några förutsättningar är uppfyllda;att alla är villiga att lyssna på varandra,att alla respekterar varandra,att alla följer regler och överenskommelser plus att det inte förekommer oegentligheter (när det gör så brukar de inblandade vara mycket rädda för insyn av förståeliga skäl).

Det värsta jag hittills stött på är i en förening där det redan innan den bildades fanns en liten grupp som bestämt sig för ett arbetssätt,den lilla gruppen visste hur de såg på "kattstatus",när andra kom in som tänkte på andra sätt blev de i princip utmobbade.

Den lilla gruppen styr fortfarande föreningen med järnhand,inga avvikande åsikter tillåts.De som uttrycker andra åsikter blir utfrysta helt enkelt.

Just denna förenings styrande (en klick inom och utom styrelsen dock har de majoritet i styrelsen) har t ex lyckats slarva bort flera tusen kronor,de betalar ut bensinpengar till vissa som skjutsar katter,de ser till så att de själva "måste" sitta kvar...de påstår att alla gåvor går oavkortat till katterna men det är lögn,ungefär 60% av intäkterna har gått till katter.Jag menar att de lurar gåvogivare och tycker det är synd att få kollar upp bättre vart pengarna går.

Synd att det kan gå till såhär,jag anser att med annat folk som styr skulle mer pengar gå till katter för då skulle man jobba mer på biten att få hjälp med skjutsar.Det är svårt för dessa personer med deras extrema kontrollbehov och det förlorar katterna på.

Jag är inte kvar där som ni förstår.Det är inte enbart fiffel med pengar utan katter får valsa runt i olika stödhem,de tar in massa kattungar fast det är fullt,karantän lika med noll,ingen koll på om stödhems egna katter är vaccinerade osv osv.

Jag väntar med fasa på att det kommer att spridas sjukdom.Först då tror jag (kanske) de kommer att inse att de jobbade på fel sätt och borde ha lyssnat på andra.

Det som är tråkigast av allt är att dessa styrande skulle vara alldeles utmärkta som volontärer medan de inte alls passar att leda andra trots att de envisas med att de absolut ska det.

Anmäl
2009-07-06 04:26 #148 av: CALA

Ja nu är man ju inte tvungen att jobba som volontär i någon särskild förening. Jag kan nu stället hjälpa livlinan eller andra som jobbar med djur. Kan ju lika gärna skänka en hundring i månaden till annan verksamhet. Det spar man nu när man slipper åka runt i bilen och annat man köpt.

Anmäl
2009-07-06 12:36 #149 av: Lena

#147 Tror du träffade huvudet på spiken lite i vad du skrev här: "Det som är tråkigast av allt är att dessa styrande skulle vara alldeles utmärkta som volontärer medan de inte alls passar att leda andra"

Många gånger är det helt enkelt frivillighetssektorns dilemma. Det är inte alla som passar att ha ett styrelseuppdrag då det kräver helt andra saker än att vara en god volontär i arbetet med katterna. Ibland kan det bli helt fel.

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-07-06 12:55 #150 av: Lena

På förekommen anledning får jag be er att lämna privata konflikter utanför den här diskussionen. Som #145 skriver får ni stället ta det direkt med den/dem det gäller via PM/telefon/email eller kanske ta och träffas över en kopp kaffe. Här på forumet är det bara tänkt att vi ska diskutera frågor av mer allmän karaktär.

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-07-06 23:14 #151 av: skjootan

Hej!

 

tråkig inställnig hos vissa.

 

Har en undran om vad ni tycker om att man inte själv vacc sina katter/hundar när man jobbar på ett djurhem?

Vi jobbar ju för att att så många sommöjlig ska vacc sina djur,men när inte en del som volunterar och sitter i styrelse inte vacc sina djur hur kan vi då säga åt andra att göra det?

Blir så brydd över detta och undrar hur ni ställer till detta ?

Anmäl
2009-07-07 00:19 #152 av: Debattia

151. Arbetar man som volentär och sitter i styrelsen för ett djurhem tycker jag man borde vara medveten om att vaccinera sina egna djur,märka o.s.v.

Anmäl
2009-07-07 12:35 #153 av: Lena

#151 Det är naturligtvis viktigt att föregå med gott exempel om man har en position i styrelsen för ett katthem. Överhuvud taget är katthemmen viktiga förebilder om vi ska lyckas höja kattens status.

Det är därför det t.ex. klingar särskilt illa med katthem som avlivar friska katter, det får liksom motsatt verkan. Katten fortsätter att vara en slit- och släng vara utan värde. Om t.o.m. katthemmen tycker att det är ok att avliva friska katter - hur ska vi då få gemene man att se på katten med andra ögon.

Som katthemsförening har man ett större ansvar och en viktig roll i ett större och bredare perspektiv. Det behövs en attitydförändrig om vi vill komma någon vart med hittekattsproblematiken. Både inom och utom katthemsföreningarna.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-07-07 13:54 #154 av: skjootan

Jag hålle rmed er till fullo. Tyvär inte en del av styrelsen där jag var som volontär.

Utan de ansågs som privat sak, vilket de iofs är då men jagtycker som styrelse medlem och som volontär på katthem bör man före gå som gått exempel men en del hade inte råd att vacc sina katter. Då ställer jag ju frågan,då kanske man inte ska ha så många katter? Men deär ju fult att säga så.

 

Katter är värdefulla djur som ger oss många männsikor stor tröst och hopp om livet.

Anmäl
2009-07-07 21:03 #155 av: Debattia

Tror också det beror på hur man ser på sin ekonomi. Tänker på de som inte har råd bet för katten men kan köpa nya kläder,åka långt på semester o.s.v.

Anmäl
2009-07-07 21:05 #156 av: Groda

Idag var jag in med min mamma katt o hennnes fyra ungar till vet. dom blev vacc alla , sen sitter faktiskt jag i en styrelse men håller på att jobba häcken av mig. På två dagar jobbade jag 20 tim, även mina katter är faktiskt vacc.

Anmäl
2009-07-07 21:11 #157 av: Debattia

Måste vara rädd om dig och  häckenCool också !

Anmäl
2009-07-07 21:13 #158 av: Lena

På tal om ekonomin - tänker på ett fall härom sistonde där de inte hade råd med kattmat och sand eller kattvakt, men däremot skulle resa bort på semester. Allt är relativt....

#156 Det är nog ingen som tror att det ligger någon slags automatik i att man som styrelsemedlem inte vaccinerar sina katter. Förstår även att det är mycket jobb.

 

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-07-08 16:27 #159 av: skjootan

Varför gör man så mot djuren? jag äter ju heldre gröt en vecka el två än låter nått av mina djur lida på någevis.

Desamma gäller ju mitt barn.

Djuren är ju familjemedlem och behöver ju vård och kärlek mat och vetrinär vård.

 

Intriger finns de överallt där de finns djur och olika männsikor men att vi inte ska kunna sträva åt samma håll och ta lärdom av varandras kunskaper är ju så dumt! nej istället ska alla ha rätt och inte lyssna på andra.

Många lyssnar ser och lär och delar med sig men en del är så inrutade att alltid måste ha rätt. De är skrämmande.

Anmäl
2009-11-09 21:00 #160 av: Debattia

Puttar Upp !

Anmäl
2009-11-09 21:30 #161 av: cala01

#160

Varför då?

Anmäl
2009-11-09 23:33 #162 av: Debattia

Därför  jag tycker det är en mycket bra artikel !!! Mycket läsvärd och får en att tänka till !

Anmäl
2009-11-10 02:09 #163 av: maggan47

tycker också det är en bra artikel, och läsvärd just nu speciellt, eftersom vi har Borås Hitler, som arbetar för Djurens bästa, enligt egen utsago, säger bara med sådana vänner som han, behöver man inga fiender, alla vet vem jag menar eller hurSkrikandes

Anmäl
2009-11-10 11:40 #164 av: pia-app

Ang #153

Satt och läste igenom den här tråden och ditt inlägg var så bra om problemet med att höja kattens status när t o m Katthemmen avlivar friska katter.

När jag läser här så förstår jag att det är många katthem som har samma samarbetsproblem som det jag tvingats lämna. Ibland tror jag att vi skriver om samma.

Men vad gör man när man försökt gå alla rätta vägar, först försökt själv att göra något åt det hela på plats, sen anmält till Djurhemsföreningen och Djurskyddsinspektören och inget görs fast man radar upp saker och händelser som man med lite ansträngnng kan kontrollera men det verkar vara för jobbigt och på ytan verkar ju allt alldeles utmärkt.

Då funderar man ju på hur man ska gå vidare, inte för sin egen skull utan för att man inte vill att det hela ska fortgå på samma sätt för katterna och att allmänheten ska tro att allt är bra.

Hur ska man få folk att förstå att man inte kastar skit utan att man talar sanning. Det är ett jätteproblem och en stor frustration.

 

Anmäl
2009-11-10 16:48 #165 av: filippa45

putt

Anmäl
2009-11-10 18:51 #166 av: Debattia

164.Jag har inget bra svar men undrar ifall fler än du upplevt samma sak från det hemmet,kanske man då kan gå samman och meddela till myndigheterna,eller man turas om tills där händer något??????

Anmäl
2009-11-10 21:58 #167 av: brutt

164. Om det hade fungerat med djurskyddet i den här staden hade det inte sprungit runt ca 50 okastrerade vanvårdade katter i snön slutet 2005 på ett område som var väl känt för dessa sedan många år.

Aldrig ge upp för djurens skull hur många gånger man än blir bespottad och hånad.

Alla borde vara glada och tacksamma över att det finns fler människor än de själva som tycker det är viktigt med djurskydd och inte motarbeta eller nonchalera dem.

 

Anmäl
2010-02-01 22:08 #168 av: cala01

kul att jag vet vem du är sandarnebo XX

 

Bild på skitforbannad

skitforbannad

10-02-01
19:29

hej på dig skit stövel vi ses

Fick ett PM, eftersom det känns lite fegt så frågar jag; Vem är det nu man förargat? Har skrivit XX istället för mina initialer. Cala01

Anmäl
2010-02-01 23:13 #169 av: Lena

#167 "Alla borde vara glada och tacksamma över att det finns fler människor än de själva som tycker det är viktigt med djurskydd och inte motarbeta eller nonchalera dem".

Håller med dig! Så borde det vara. Allt annat är synd och skam.

 

#168 Gud vad trisst att någon skickat ett sådant PM! Vett och etikett på internet gäller även när man skickar PM.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2010-02-27 12:28 #170 av: Lena

Aktualiserar den här artikeltråden då den alltid är lika viktigt. Vill samtidigt göra PR för en annan helt ny artikel: Är katträddaren kattens värsta fiende? som handlar om hur man arbetet i Stocksholm för att få till stånd en förändring. En positiv förebild som vi borde ta efter även i resten av landet.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2010-10-10 14:10 #172 av: Lena

Aktualiserar den här artikeln då den tyvärr är lika aktuell som när den skrevs. Särskilt nu sista dagaran då grälsjukan har drabbat sajten, ett av många återfall.....

Sajtens namn är fortfarande Hittekatter iFokus inte Grälsjuka iFokus. Tyvärr får jag intrycket att vissa medlemmar använder sajten för att får ut sina egna aggressioner och tillkortakommanden. Det får ni göra på annan plats. Ni är på fel sajt mina vänner!

Vill länka till en tråd där #7 på ett utmärkt sätt beskriver vad som händer när den negativa och destruktiva tonen tar över.

Här är länken!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2010-10-10 14:29 #173 av: siberlina

jag tror  att  98 %   av   dom som skriver   hit ,gör   något bra  för katter   ,antingen  skänker  pengar eller   tar hand om någon övergiven katt ,och det är det som är  det viktigaste,jag har  ochså fått    utskällning  ibland,men jag  tar inte åt   mig  speciellt   ,för jag vet   vad jag gör  för katter,,jag tycker   bara  det är underbart  att  denna  sida finns  , sen  att kvinnor   har en förmåga  att  gadda ihop  sig med varandra   det är en helt annan sakCool

Anmäl
2011-06-28 22:38 #174 av: Lena

Puttar upp den här artikeln med tillhörande diskussion för dem som vill diskutera det här fenomenet.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2011-06-28 23:34 #175 av: lillmymlan

Länge sedan jag skrev i den här tråden... över 2 år sedan Glad vet ni... jag gjorde det... och det är jag så himla glad över! HURRA!

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
*Nalle Puh*

Anmäl
2011-06-29 06:22 #176 av: Selma99

Kan bara hålla med.....hittekatter-sajten är jätte-bra tycker jag men tröttsamt när den används som klagomur och för att kasta skit på den ena eller andra.....

Många gör ett gott arbete och det ska vi vara glada för.....

Anmäl
2011-06-29 09:05 #177 av: Alexej

Kan bara konstatera att det finns otroligt dåliga katthem/kattföreningar. vet inte om kritik ändrar nånting men man kan ju inte heller hålla tyst.

Som jag läste igår i en annan tråd, katten blev avlivad för att den rev jourhemmet. Skrikandeskatten blev avlivad för veterinären hade sagt att en stressad katt klara inte narkosen. Bullskit!!

Är så trött på dåliga ursäkter att avliva oönskade katter.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2011-06-29 09:29 #178 av: martdat

#177 den vetten borde inte få jobba med katter alls, alla mina katter blir stressade av att åka till veterinären,,, hallå elr,,,,

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2011-06-29 09:45 #179 av: Senalena

Jag tycker inte det är något fel i att katthem arbetar olika men att avliva friska katter, eller katter som kan bli friska efter lite antibiotika, kan jag inte förstå hur man kan göra.

Fått höra om en förening som nu i veckan tagit emot 10 kattungar i blandade åldrar av en kvinna som trodde att kattungarna skulle räddas från hemlöshet för att få egna hem. Samma dag åkte katthemmet med kattungarna till veterinär för avlivning och påstod att alla var svaga (trots att de flesta av dem sprungit omkring och lekt när de fångades in). Kvinnan mår naturligtvis dåligt efter att ha bidragit till kattungarnas död när hon trodde hon gjorde något bra för dem. Katthemmet ringde även kattungarnas matare, en äldre man, och skällde ut honom och sa att de ska ringa efter jägare som kommer och skjuter resten.

Samma katthem berättade att de plockat in 16 katter för avlivning från en annan koloni. Och på själva katthemmet fanns det enligt kvinnan bara ett fåtal katter men det är ju inte undra på ifall de avlivar de flesta. Personligen anser jag det är helt fel metod för att minska antalet katter!

Önskar det funnits en massa människor som aktivt jobbar på att få till lagändringar så som att t.ex. alla fritt lösspringande katter ska vara kastrerade och att alla katter måste chippas/id-märkas.

Anmäl
2011-06-29 10:09 #180 av: Alexej

#179 kan du pma mig katthemmets namn?

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2011-07-01 07:55 #181 av: [neveragain]

# 179 vill också veta vilket katthem det handlar om!

Anmäl
2011-07-01 10:22 #182 av: Alexej

#181 http://hittekatter.ifokus.se/discussions/4d715264b9cb462244064428-nytt-djurhem-i-olofstrom#discussions-2

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2011-07-01 14:21 #183 av: grundig

jag personligen lämna katthems världen bakom mig , intrigerna vi hade bröt ner mig till sömnlöshet,psykiska problem så var nära att söka hjälp,energin tog slut i livet och man gick och grubbla jämt . Vet inte om jag nån gång i detta liv kommer engaera mig i katthem , verkar vara problem med människor när det börjar gälla levande varelser för tror inte såna här problem uppstår i en förening där en bunt människor sitter och stickar saker

 

Sen jag släppte katthemmet började jag leva igen , fick livsgnistan tillbaka och kan numera sova om nätterna och slipper tjaffsa om skitsaker

Anmäl
2011-07-01 17:41 #184 av: Hawknestgrove

Inte för att jag tycker att det verkar bra, det kattehemmet som omnämns här, men finns det verkligen belägg för att det är så? BEVIS? Annars så är väl det ganska farligt att peka ut ett katthem på det viset? Vidare, så är ju inlägget om katterna i Höör dagens nya bråktråd verkar det som? jippie.....Bråkiga kattfolk i Fokus....

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2011-07-01 17:59 #185 av: Senalena

#184   Får uppfattningen av dig att jag inte borde sagt något alls då jag inte personligen sett kattungarna överlämnas, men har tyvärr bara kvinnans ord till mig. Hon berättade bl.a. att hon mådde så dåligt, pga att hon medverkat till att kattungarna avlivats, genom att lämna dem till katthemmet.

Anmäl
2011-07-01 18:13 #186 av: Hawknestgrove

Ingen kritik mot dig, ta det inte så. Säger bara det helt allmänt, det ska ju vara så himla farligt att nämna personer och annat här och man får vara försiktig med PUL och allt möjligt, Men faktum är, att vi eller du eller ens  kvinnan  vet till  100% att kattungarna var sjuka eller friska. Missförstå mig inet nu, MEn det man själv har varit med om och det som man fått höra i andra eller tredje hand, det är stor skillnad....

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2011-07-01 20:31 #187 av: Alexej

Det vet vi alla att det finns många dåliga katthem som gärna avlivar, ibland öppet ibland hemligt.

Skulle en anklagelse vara fel får de väl skriva och bevisa motsatsen.

Och mitt motto är: den som håller tyst gör sig lika skyldig!!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2011-07-01 21:26 #188 av: Hawknestgrove

Mja, nu vet jag inte om jag är enig med dig. Så länge man inte har bevisats skyldig, så är man oskyldig. enligt lag. OCh jag är glad, att jag än så lägne ine har behövt avliva en frisk katt hos oss. Jag vet inte vad som skulle hända om jag skulle ställas inför ultimatum. Men den saken har vi  dragit i långbänk förut. Hellre avliva än att släppa ut till ett liv i sk*t.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2011-07-01 22:24 #189 av: brutt

185. När du tror på vad kvinnan berättat  som hon mådde dåligt av genom att omedvetet ha medverkat till så vore det inte rätt att inte bry sej och låtsas som om det regnar,

Vet inte varför det här hamnat i tråden om intriger egentlige.Ingen vet väl mer om hur det ligger till än de som är inblandade. Däribland kvinnan som lämnade in ungarna

Anmäl
2012-04-09 13:38 #190 av: Lena

Puttar upp en artikel som tråkigt nog ständigt är aktuell!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-04-09 17:35 #191 av: siberlina

ibland  skriver man saker  som uppfattas  som negativt, och blir   en stor grejj  här, fast  när man  tar upp  det med folk   öga  mot  öga, så  blir  det inte  alls samma  reaktion,  när man pratar  så kan man haspla ur  sig  både det ena  och andra..det är  så   vi människor  är, vi är  inga porslins dockor..man kanske  inte    ska vara   så snarstucken  när  någon har kommenterat  det  man har  skrivit.

Anmäl
2012-04-09 20:04 #192 av: Lena

#191 Helt klart är det så att det lätt blir missuppfattningar över sådant som skrivs. Det blir lätt på det sättet när man bara kommunicerar med varandra i skriftlig form, så som det blir på ett sådant här forum.

Det bråkas dock även utanför internetforumen ibland. Tänker t.ex. på konflikter mellan olika föreningar. Många gånger handlar det då om att man har olika syn på hur man ska arbeta med hemlösa katter.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-04-09 20:07 #193 av: lillmymlan

Jag minns och jag har faktiskt gjort som jag tänkte i #71 :) och jag har insett att bara man är envis så fungerar det mesta, även om man till slut gör det mer eller mindre ensam Flört

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
*Nalle Puh*

Anmäl
2012-04-09 20:22 #194 av: Lena

#193 Ibland är det bra med en sådan här tillbakablick i en gamal tråd för att se vad man själv tänkte och skrev då när det begav sig. Du har ju faktiskt följt en röd tråd hela tiden som du hållit fast vid! Det ger styrka att inse. Eller hur? :)

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-04-09 20:45 #195 av: Alexej

Livet för alla vore så mycket lättare om det bara skulle finnas djurhem som inte avlivar friskar katter utan är det som ett djurhem borde vara: En chans för en hemlös katt att få ett nytt hem.

Då skulle man slippa mycket frustration hos alla.

Som det är nu måste man inte bara reagera på alla kattägare som gör fel (avlivar, kastrerar inte, kastar ut katten osv) utan mot andra "katthjälpare". Det tycker jag är så otroligt tråkigt och det tar så mycket kraft och tid.

Antar att det är fortfarande 2/3-del av alla katthem som avlivar, som lever på djurens pengar, som ger kattägare och allmänheten fel signaler om hur en katt ska vara.

Ju mer man bli insatt i katthemsvärlden destå mer skit upptäcker man. Föreningar som man trodde gott om visar sig vara värsta avlivningsplatser. De stora föreningar som Djurskydd, Djurens Vänner och Djurhemsföreningen tillåter avlivning och kallar det för realistisk djurskydd.

Så inte konstigt att man måste bråka till höger och vänster istället att gemensamt hjälpa utsatta katter.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2012-05-12 08:49 #196 av: Fiafia77

Underbart att se att det finns människor som bryr sig det inger hopp!!!

Anmäl
2012-11-17 12:15 #197 av: Lena

Puttar upp med tanke på att det getts ut en deckare i katthemsmiljö som just handlar om detta!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-10-06 11:10 #198 av: Lena

Aktualiseras denna artikel som tyvärr är lika aktuell nu som när den skrevs. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-07-25 14:46 #199 av: Lena

Puttar upp! 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-07-25 17:47 #200 av: Katthemsmatten

Samma intriger - andra katter. Suck....... Varför ska samarbete vara så svårt?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.