Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
11. Solskens- och molnhistorier

Kattpolisens första katt har hittat hem!

2009-04-10 12:02 #0 av: Alexej

Kattpolisen.ifokus startade för bara några veckor sedan av några aktiva medlemmar på Hittekatter.ifokus. Sajten skulle hjälpa katter som har gått vilse att hitta hem till sina ägare igen. På Kattpolisen kan ägare annonsera efter sina efterlysta katter.

Kpkortsvart1.jpg

Kattpolisen är uppdelad i län och större städer i Sverige så att det skall bli lättare att begränsa sökningen efter en katt och kattägaren.

På det sättet kan t.ex. alla katthem och privata katthittare lättare kolla efter efterlysta katter i deras område.

Och redan nu har en katt kommit hem igen till sin rätta ägare. En tjej annonserade efter sin saknade katt under Borlänge:

Har någon sett Ludde?

Ludde har inte setts till sedan mitten av Januari. Han är en svartvit kastrerad hane, han har även en svart prick på nosen som gör honom lite "märkvärdig".

namnlös.JPG

Och han fanns! På Djurens Vänner i Borlänge!

pelle.jpg

Pelle

Är ca 2 år och svart/vit kille. Han är lugn och social.

Han har bott hos DV Borlänge sedan den 24 februari....

Den här solskenshistorien visar hur viktigt det är med en fungerande efterlysningssajt. Det finns säkert många katter på olika katthem som har ett hem och en ägare som saknar sin älskling!

Tack till DV Borlänge och alla som har hjälpt Ludde att hitta hem igen!

 

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-04-10 12:16 #1 av: mymlanbus

Deras hemsida var stängd tills vidare, synd!

Bra jobbat att lille kisse hittade hem igen :)

Anmäl
2009-04-10 15:22 #2 av: Lena

Det var en riktig solskenshistoria! Jättekul! :)

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-04-10 17:53 #3 av: Engla

Härligt! Vad roligt att det har gett så bra resultat! Hurra!

Anmäl
2009-04-10 17:57 #4 av: Norrann

Härligt!

Jag är säker på att många katter inte hittas för att kattägare inte vet att de ska anmäla till polisen plus att polisen inte lägger något jobb på att matcha ev upphittade mot anmälda.De kollar när man ringer men det verkar inte fungera vidare bra tyvärr.

Anmäl
2009-04-11 00:39 #5 av: Bigless

Vilken rolig läsning Glad Bra att kattpolisen gjort nytta Glad

En tanke som slog mig innan idag var att det, liksom kattpolisen säkert hade behövts finnas en ifokussajt som heter typ kattomplacering.ifokus... för många som kontaktar katthemmen är ju privatpersoner med egna katter de inte kan ha kvar av olika anledningar och hjälper katthemmen snor de katterna ju en plats från en hemlös... Men var bara en tanke jag hade, vill dock inte sno tråden men bra jobbat kattpolisen Skrattande

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.