Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
8. Kattens status/Djurskyddsfrågor

Skyggisgruppen vid Stockholms Katthem

2009-08-20 23:04 #0 av: johnnys girl

På Stockholms Katthem är alla katter viktiga men vi värnar lite extra om de skygga katterna och deras speciella behov. Därför har vi skapat en alldeles egen avdelning för dem. Nu har vi utvecklat idén ytterligare och startat upp en särskild grupp med volontärer som specialiserat sig på att socialisera våra skygga gäster.

 Sedan vi öppnade vår skyggisavdelning har mycket hänt. Vi har lärt oss otroligt mycket genom att studera dessa katter och idag förstår vi deras specifika  behov bättre.

Du kan läsa mer om Skyggisavdelningen här:

Skyggisavdelningen

Vi kände att arbetet kunde utvecklas ytterligare. Det fanns några få engagerade volontärer som gjorde ett fantastiskt jobb med katterna, men de räckte inte till på långa vägar för att tillgodose alla våra skyggisars behov av uppmärksamhet. För att fler katter skulle få riktiga hem snabbare behövdes fler som ville ägna sin tid inne på skyggisavdelningen och var beredda på att arbeta systematiskt med socialiseringen.  Sagt och gjort, I vintras tog Jeanette, en av våra volontärer som är duktig med skyggisar, initiativ till att starta upp ett särskilt skyggis-team och den som var intresserad fick anmäla sig. Intresset blev större än vi vågade hoppas på och i dagsläget har gruppen 12 medlemmar. Alla har fått varsin egen skyggis som sin fadderkatt och gruppen träffas varje tisdagkväll på Katthemmet. Man fikar tillsammans berättar hur det går, ger varandra tips och utbyter erfarenheter. Men framförallt umgås man med sin fadderkatt. Genom att skapa en grupp som träffas regelbundet känner volontärerna en samhörighet.  Alla är osäkra i början på hur man etablerar kontakt med en skygg katt men då  finns det en trygghet i att kunna få tips och råd från de andra i gruppen
Ju oftare man kan hälsa på sin fadderkatt  desto bättre såklart och många kommer inte bara på tisdagar, utan  flera gånger i veckan för att jobba med "sin" katt.

Intervju med Jeanette som kom på idén med skyggis-gruppen

 

 Varför startade du upp gruppen? Vad är syftet?

Jag tänkte att om vi kan rehabilitera och socialisera katterna  i snabbare takt så går det fortare att hitta riktiga hem till dem och då får vi fortare plats för nya skyggisar. Tanken är att kunna hjälpa fler katter helt enkelt. Men det fanns även en tanke att vi ha ska ha det trevligt tillsammans i gruppen, stötta varandra och att vi gemensamt kan komma på knep och trix för de allra skyggaste katterna så att även de kan få ett hem.

 Syftet är att fler människor ska våga ta sig an en skyggis och att en gång för alla ta död på myten om vildkatter och att en utefödd katt aldrig kan bli tam.

Jeanette omgiven av skyggisar

 Jeanette omgiven av skyggisar

 Varför värnar du om just skyggisar?  Det finns många  andra katter som behöver hjälp.

 Det är de kissarna som i mina ögon har det absolut svårast. I princip är de helt rättslösa De hotas med avskjutning. utsätts för svält, köld, infektioner som aldrig behandlas, olyckor osv.

Jag vill helt enkelt bidra till att höja deras status

 Carola medlem i skyggisgruppen berättar:

"När jag började som volontär på Katthemmet var jag livrädd för de skygga katterna. Jag minns första gången jag skulle jobba på skyggisavdelningen. Då fanns det några precis nyinkomna riktiga spott och fräsmaskiner där. Jag var övertygad om  att de skulle attackera mig och frågade hur jag skulle göra. "Lugna rörelser och undvik ögonkontakt" blev svaret.

På darrande ben kröp jag på alla fyra in till katterna och stirrade stint in i väggen. På något mirakulöst vis kom jag oskadd därifrån. Något styrkt av framgången tänkte jag att det var väl sjutton också om inte jag skulle klara av vara med skyggisarna. Andra kan ju!  Hur svårt kan det vara? Efter detta anmälde jag intresse för att jobba på den avdelningen och sakta har jag lärt mig. Visst får man kämpa för att vinna deras tillit, men det också dessa katter som mest av alla behöver omvårdnad och kärlek.

Nu tycker jag att det är den roligaste avdelningen av alla att jobba på och anmälde mig direkt till skyggis-gruppen när den kom. Nu har tisdagkvällarna blivit veckans höjdpunkt"

 Sedan gruppen startade har skyggisarna fått ett rejält uppsving. Intresset har ökat enormt bland volontärerna och vi hoppas att kunna starta upp ytterligare en grupp snart. Det roliga är att det märks en fantastisk skillnad på katterna, de har gjort otroliga framsteg. Och fort går det! Vi har aldrig tidigare omplacerat så många före detta skyggisar till riktiga hem som det senaste halvåret och vårt största problem för tillfället är att vi har fler tama f.d skyggisar än vi har lediga platser till dem ute på den öppna avdelningen dit de får flytta när det blir dags att hitta ett alldeles eget hem.

 

 

 

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2009-08-21 01:03 #1 av: SaraC

Vilket bra intiativ! Tur att de finns de som också värnar om skyggisarna. Hoppas att jag själv får chansen att försöka lära känna en sådan katt här hemma i framtiden.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2009-08-21 02:48 #2 av: Hawknestgrove

Putt!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-08-21 12:20 #3 av: maggan47

puttar också för er att läsa om skyggisavdelning på Stockholms katthem, vi på Stockholms kattkastreringsgrupp bidrog ju med många vid kastrerings och samtidigt infångningskampanjen i Husby, Sthlms katthem tog emot överlägset flest av de 75 infångade, samt var med och fångade in   mitt i vintern, i snöstorm och kyla

Maggan47 som aldrig glömmer det

Anmäl
2009-08-21 12:53 #4 av: Kittekatten

Åh så roligt att höra att ni har flera eldsjälar nu som jobbar med socialiseringen, och extra roligt att höra att det blivit så lyckat att ni kunnat hitta hem till så många fler av dessa skyggisar. Alla katthemskatter förtjänar ju ett hem men det är något speciellt med de skygga som aldrig fått lära sig att människor faktiskt kan vara bra att ha och inte är något att vara rädd för. Ni är guld värda för ert arbete!

Anmäl
2009-08-21 15:11 #5 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Det är så härligt att se framstegen de gör  Skrattande

Anmäl
2009-08-21 15:15 #6 av: huskatt08

Underbart intiativ. Hoppas flera katthem hakar på iden.

Anmäl
2009-08-21 16:33 #7 av: Sidentass

Ett toppeninitiativ!!! Så glad jag blev över att få läsa detta:-)

Anmäl
2009-08-21 17:14 #8 av: catfoot

Ja, jag ryser, tycker det är så ljuvligt att läsa, mitt hjärta tillhör dessa skyggisar..Hoppas att fler katthem ser glädjen i att jobba med dessa små skygga katter, iställer för att se dom som en börda, å inte alls ska få en enda chans..Kramar.. å rosor till er på Stockholms katthem

Anmäl
2009-08-21 17:55 #9 av: Dagoe

Vi på Göteborgs Katthjälp har stor respekt för hur Stockholms Katthem jobbar med skygga och förvildade katter! Riktiga proffs är ni!

Kyss

Anmäl
2009-08-21 20:34 #10 av: incan

Kan tala om att det är otroligt givande att vara med i skyggisgruppen. Man blir så glad och lycklig över det minsta lilla framsteg ens fadderkisse gör. Min första var en ungkatt, rätt så fräsig och spottig, slogs med tassarna.....han är idag en jättekelig liten kille. Av någon underlig anledning har han inte blivit bokad än, förstår inte varför, han är otroligt söt och som sagt gosig Kyss

Min andra har fått ett hem...underbart Glad

Är nu inne på min tredje som är ganska nytt, är övertygad om att hon kommer bli en kelig och gosig tjejja hon också!!! Glad

Anmäl
2009-08-21 22:18 #11 av: johnnys girl

Tack alla för trevliga kommentarer.

#3 Maggan, jag glömmer inte heller Husby-projektet. Roligt, men oerhört slitsamt arbete med infångningen. Många sena nätter blev det. Men när jag tittar på Flea som ligger här bredvid mig i soffan och fiser så var det värt det. Absout. Glädjande nog så har alla Husbykissarna fått hem för länge sedan.

#6 Det är därför jag plågar er med berättelser om våra skyggisar. Jag hoppas och önskar att andra katthem ska läsa och bli inspirerade.  Och vem vet, någon kanske har kommit på en bättre idé de kan berätta om så att vi får inspiration.

#9 Vi rodnar över berömmet. Tusen Tack.

#10 Kan du inte berätta lite om dina tre fadderkatter? Vilka är dom?

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2009-08-22 00:23 #12 av: nellies-matte

Taclkar för allt beröm. Som sagt är man ute och fångar liven får man även se till att jobba med att få dem tama.

 

Jag funderade länge på detta men kände inte riktigt att kraften att starta gruppen fanns då men så förra hösten så bestämde jag mig för att presentera min idé.

Många tyckte att det var en bra idé men ingen hade förväntat sig att den skulle göra sådan stor succé. Liten nervöst var det också att ingen skulle vilja vara med så att jag skulle få sitta där själv- då hade vi inte alls nått samma framgångar.

Till vår stora glädje så anmälde sig ca 5-6 volontärer till vårt första möte. Även de som jag kanske inte riktigt trodde ville vara med -mkt posiitvt. Gruppen har vuxit och det börjar bli dax att fundera på hur man kan ta steget vidare. Jag har mina planer/idee, men klurar lite till i hemlighet innan de presenteras för övriga.

Att vi nått dessa framgångar med gruppen är helt och hållet "mina" outtrötliga killar och tjejer som troget kommer och inte ger upp trots att det går upp och ner till en början.

Jag är er evigt tacksam för det arbete som ni varjevecka lägger ner och utan er så hade vi aldrig nått sådan framgång det är helt och hållet er förtjänst.

 

Anmäl
2009-08-22 01:06 #13 av: incan

#11.  Det borde jag ju ha tänkt på, att skriva vilka kissar det gäller.

#12.  Det är en ynnest att få vara med i skyggisgruppen, det ger så oerhört mycket!!!

Ja, då var det kissarna. Från början hade jag faktiskt 2 st, bröderna Truls & Tyko. Truls var mer social från början och fick snabbt ett hem. Tyko gillade inte alls oss tvåbeningar i början och i dag är han som sagt en riktig kelgris.

Anmäl
2009-08-22 01:10 #14 av: incan

Fadderkisse nr 2 var Blinda. En jättesöt och charmig tjej som var så osäker. Hon kunde ibland få riktiga "lekryck" och det var en fröjd att se. Man fick klappa henne om hon låg på sin hylla, nere på golvet var det inte lika lätt. Hon åkte till sitt hem förra tisdagen och jag hoppas att hon får bli kvar där, det är hon verkligen värd Kyss.

Anmäl
2009-08-22 01:17 #15 av: incan

Min nuvarnde kisse är Vileda, en av många infångade på Värmdö. En jätte- jättesöt tjej som också är lite osäker, man får klappa henne om hon känner sig säker och trygg. Hon tar iaf godisar så försiktigt och fint ur handen. Leka vill hon inte...... än iaf, hon var totalt ointresserad av fjädervippa i tisdags, det kanske blir bättre framöver. En gullig tjej är hon och jag tror på henne och som Nellies-matte sa: det kommer nog inte dröja så lång tid innan Vileda blir en säker och kelig kissa Kyss.

Anmäl
2009-08-23 03:13 #16 av: Mezzzanina

Jag bara älskade att läsa om detta.Åh vad jag önskar att jag bott i Stockholm...

Jag skulle ha tyckt det var underbart att få sitta och småflirta med några skyggisar.

Jag vill skicka den största kramen till er alla som ägnar er åt skyggisar.Har själv bevis här hemma att den sådan kisse blir en underbar katt om man bara har tålamod.

Anmäl
2009-08-23 03:24 #17 av: Issa

En underbar läsning! Tack för ni delar med er! Vilket härligt gäng ni verkar vara!

Anmäl
2009-08-23 12:00 #18 av: Alexej

Underbart! Tänk om alla katthem i Sverige hade en egen skyggisgrupp.

Lucy från Värnamo som idag älskar att kelas (försiktigt).

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-08-23 12:21 #19 av: nellies-matte

Det är ett härligt gäng och mycket bra stämning i gruppen. Alla kämpar för samma sak  och stöttar och hjälper varandra.

 

Anmäl
2009-08-23 13:23 #20 av: maggan47

säger också tusen röda rosor till er alla, dessa kissar som kanske aldrig fått chansen annars, att bli en tryggg och social katt, även om det tar tid, så är detvärt det, har ju själv 2 fd skyggisar, kan man aldrig tro nu, och Beata som mist sin tillit till människor för länge sedan, och var oerhört avvaktande på grund av vanvård, misshandel, undernäring, bortkastad som en sopa, nu är hon jättekelig, och tar egna initiativ till kel, som hon aldrig gjorde i början, lilla sotra Flea från Husby, tänk att det blev en goskisse av honom, Kung som han var, glömmer honom aldrig, denna ärrade kämpeGlad

Maggan47

Anmäl
2009-08-31 18:09 #21 av: Elise79

Det är en otroligt faschinerande upplevelse att få följa med katten på resan där förtroendet byggs upp på nytt, från att vara knappt existerande till att katten själv kommer kurrande när den vill ha kärlek.

Har själv en "husby-katt" hemma som jag var med och arbetade med sedan katten kom till oss. Från början ville han helst försvinna in i väggen för vi tvåbeningar var ju bara sååå läskiga..

Hos Kattvärnet gick han framåt sakta men säkert men kunde inte riktigt slappna av. När sen min katthona behövde sällskap så fick han flytta hem och nu är han som en helt annan katt!

Han kommer själv och hoppar upp i knäet och vill gosa/kela, sover alltid på mig i sängen, och går åttor runt fötterna =)
Så grymt härligt, och en riktig resa verkligen =)

Anmäl
2009-08-31 23:06 #22 av: Marga

I går var lyckan stor på katthemmet när gullige Tyko (#13) äntligen blev bokad! Glad

Det är alltid roligt när en katt blir bokad, men när någon bokar en av de lite skyggare katterna, särskilt en som varit länge hos oss, jublar alla. Grattis Incan!

Anmäl
2009-09-01 22:58 #23 av: Lena

Stockholms Katthem är ett föredömme i sitt arbete med de skygga katterna. Hoppas det här kommer att sprida sig till flera katthem. Tyvärr är det många katthem som stänger dörren för skyggisarna.

Husbyprojektet är ett strålande exampel på vad som kan åstadkommas genom förende krafters verk. Det är som en lysande stjärna i det mörker som omger de hemlösa katterna.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-09-01 23:53 #24 av: Debattia

Jag har haft riktiga skyggisar,som efter att ha varit hos mig i c:a 1 år och ytterligare ett halvt år i det nya hemmet blivit helt fantastiska huskatter. Hur länge har ni dem innan ni börjar söka hem????

Anmäl
2009-09-02 01:32 #25 av: johnnys girl

#24  Det går inte att ge något generellt svar på det. Det är så olika från katt till katt. I princip är de bokningsbara när de är kastrerade, märkta och färdigvaccade (2 ggr)  Men att någon blir intresserad av en skyggis i det stadiet händer i princip aldrig.  Varje katt är unik och det kan ta väldigt olika i tid innan katten är klappbar och njuter av människosällskap.

Ett perfekt  exempel på detta är att idag fick vår långliggare Blaser  äntligen åka till sitt nya hem. Blaser som är utefödd har varit en av våra svåraste skyggisar och  har bott hos oss i nästan två år. Han är inte rädd för människor men förstår helt enkelt  inte vitsen med att vi ska kladda på honom. Det finns några få lyckligt lottade som får klappa Blaser och då njuter han för fullt. En av de lyckliga är han nya matte som tur är. Tillsammans med Blaser åkte kompisen Villi. Även han är utefödd och fångades in i April i år Efter några månader  hos oss blev han helt klappbar och idag är han helt tam, världens kelmonster och man kan t.om få lyfta honom.

Båda katterna har haft ungefär samma start. Utefödda, matade av människor och fångades in vid ca ett års ålder. Men ändå så olika kan det vara, Villi helt tam och har fått ett nytt hem efter fem månader medan Blaser efter två år fortfarande kommer att kräva en del arbete .

Blaser

Villi

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2009-09-10 18:03 #26 av: MissGreen

Otroligt fint initiativ.

Ett "hjältedåd" enligt mig.

Lycka till!!!

 

 

 

Anmäl
2009-09-11 00:26 #27 av: Marga

Om någon vill veta hur det har gått för Blaser och Villi i #25 har den nya ägaren nu skrivit en s k "Solkattsberättelse" på katthemmets hemsida.

www.katthemmet.nu

Läs gärna även om Vilda (Matilda) och Solise, två andra av katterna på skyggisavdelningen som ganska nyligen fått ett hem. Glad

Anmäl
2009-09-11 01:23 #28 av: Bumbis

Jag tycker att Stockholms katthem är ett föredöme med  skyggisavdelningen. En eloge till er för det.
Men jag måste få skriva av mig att jag blev väldigt ledsen och besviken på er för ett par år sedan.

Jag och min sambo hittade en kisse på er hemsida som vi föll för. Han hette Gusten och hade levt ett hårt liv som hemlös under flera år. Kissen hade en blick som kunde få vem som helst att gråta, det var en stor svart/vit katt som var svanslös.

Eftersom två av våra gamla skygga hanar nyligen somnat in pga, sjukdom och ålder med täta intervaller tyckte vi att vi hade plats för ytterligare en skygg kisse och ville hjälpa i deras minne.

Jag mejlade och berättade om vårt boende med rastgårdar mm, att våra övriga katter är fd. skyggisar, vilken mat som serveras och att vi gärna skulle göra flera besök på katthemmet för att hälsa på Gusten för att han och ni skulle tycka att vi var okej. Jag var tydlig med att vi håller våra katter som innekatter och att vi försäkrar katterna och åker till veterinär för minsta lilla och att vi endast köper den bästa maten.

Vi fick till svar att vi bodde för långt bort för att få ta hand om en katt från Stockholms katthem och att många intressenter redan fanns på stackars Gusten.

Vi blev så klart ledsna men accepterade den regel ni har med avstånd.

Jag kunde inte släppa Gusten ur mina tankar utan var ute på hemsidan om och om igen för att se vad som hände med honom. Helt plötsligt försvann han från hemsidan och jag kontaktade er för att höra om han hade fått något hem. Jag fick till svar att Gusten rymt från sitt stödhem. Gråter

Visst, det är sånt som kan hända, men VARFÖR sa ni att det fanns så många intressenter på Gusten? Varför lät ni oss inte få komma och hälsa på Gusten och gav oss en chans? Vi är faktiskt inte några urusla människor bara för att vi inte bor i Stockholmstrakten...  

Hade jag varit aktiv på ert katthem och fått tagit beslut om utplaceringar hade jag ansett att om man är villig att åka flera vändor från Värmland till Stockholm för att ta hand om en kisse som är svårplacerad, så är det nog ett väldigt bra hem.

Vad jag har förstått har inte Gusten kommit tillrätta, antingen lever han inte eller också går han därute och ider, men jag hoppas att ni har gjort allt för att hitta honom igen.

Jag är inte ute för att döma, men jag har burit på det här så länge och jag gråter varje gång jag tänker på den stackars katten.

Jag hoppas att han vet att vi ville köpa honom och att han skulle få ett tryggt liv som innekatt med god mat och mycket krälek.

Det gör skitont när jag vet att han irrar omkring därute...han kunde ha legat här vid min sida nu och bara fått njutit av det trygga livet på ålderns höst. Gråter

Det försvann även en anna katt från stödhem i samma veva. Tror han kallades för Val de Saire. Hoppas att han och Gusten hittat någon vänlig människa som ger dom mat åtminstone.

Som sagt, jag ville lätta mitt hjärta och inte döma.

 

 

 

 

 

Anmäl
2009-09-11 01:32 #29 av: [Daisy-Moa-Elsa]

#28 alla människor oavsett vart vi bor är lika goda kattägare.

 

Stockholms Katthem kör alltid hem katten/ katterna till dess nya hem, detta görs av volontärer och det är relativt långt avstånd att köra till Värmland.

 

Tvivlar inte en sekund du och din sambo är ypperligt hem för skyggisar inte.

Anmäl
2009-09-11 01:37 #30 av: MissGreen

hur kan någon bo för långt bort?...det låter som en märklig regel. är inte kattens välgång prio 1? det kryllar av hemlösa och vanvårdade katter som söker trygghet och kärlek. hur kan man förneka dem detta?

blev upprörd av att läsa inlägg 28 :/

upplevde samma sak när jag sökte hund. kontaktade ett djurhem i göteborgstrakten och blev konstigt bemött pga jag bodde 30 mil därifrån. det var inte populärt...

nu blev det ingen hund för mig utan en omplaceringskatt. den köpte jag på "hemmaplan". hon och jag engagerar oss nu i andra utsatta katter och försöker bistå med mat och lite pengar då och då.

 

Anmäl
2009-09-11 01:49 #31 av: MrWalker

tycker inte det är konstigt. stockholm har många folk som kan köpa katt.  att begära katthemmet ska köra 50-60 mil

Anmäl
2009-09-11 02:38 #32 av: johnnys girl

Bumbis. Det var du och jag som hade mailkontakt angående Gusten.   Gusten vantrivdes på katthemmet och fick därför flytta till ett akuthem ute på landet. Precis som du berättar så rymde han därifrån och var borta hela sommaren, trots envetet sökande efter honom. Glädjande nog dök han upp igen frampå höstkanten och tyckte att det var dags få komma in och värma sig lite. Gusten har acklimatiserat sig bra i akuthemmet efter återkomsten. Han får gå ut och in som han vill och verkar njuta av livet. Därför har han idag blivit pensionerad i sitt akuthem och får stanna där resten av sitt liv.

Det hedrar dig att du tänker på honom och jag hoppas att du kan slappna av nu efter att jag berättat detta.

 

Vi tycker absolut inte att man skulle vara en sämre kattägare om man inte bor i Stockholm. Tråkigt om det uppfattas på det viset.  Men vi har en regel vi inte ruckar på. Vi kör hem alla våra katter till det nya hemmet.  (ca 500 katter varje år) Vi vill se  hur våra katter får det i sitt nya hem och i vissa situationer hjälper vi även till efter flytten om det skulle uppstå problem i det nya hemmet. Vi som jobbar på katthemmet är alla volontärer som gör detta på vår fritid. Utöver Katthemmet har vi precis som alla andra arbeten, familjer, vänner och egna djur som behöver sitt. Hemleveranserna görs med våra privata bilar och oftast brukar den som kör stå för bensinen ur egen ficka. Därför har vi satt en gräns på tio mil för att få köpa katt från oss.  Det blir trots allt tjugo mil tur och retur för den som kör katten. Vi tycker inte att det är orimligt.  Som sagt, man kan absolut erbjuda ett underbart hem även om man inte bor i Stockholm med omnejd, men det finns en gräns för vad man kan begära av oss volontärer.

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2009-09-11 02:38 #33 av: Bumbis

Jag hakar inte upp mig på att det finns en regel på hur mågna mil kathemmet är villiga att köra. Det köpte vi, dtfinns katter överallt som far illa, men när de säger att katten har många intressenter men trots det hamnar i ett stödhem där dessutom katten rymmer ifrån blir man väldigt ledsen....

#31 vi begärde inte att katthemmet skulle köra hit. Vi var villiga att åka upp och hälsa på Gusten så ofta de krävde. Jag skickade ett paket fyllt med kattbäddar och leksaker för att de skulle förstå att vi inte var "vilka som helst".Vet inte ens om det kom fram för vi fick aldrig någon respons.

 

 

 

Anmäl
2009-09-11 02:46 #34 av: MrWalker

33 nää så läste jag inte ditt inlägg heller är kommentar på 30, du ville åka flera gånger utan problem

Anmäl
2009-09-11 02:48 #35 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Bumbisbäddarna går hårt i tvättmaskinen på katthemmet, lite blekta och "trötta" nu men goa att ligga på tycker kissarna Skrattande

 

 

Anmäl
2009-09-11 02:49 #36 av: Bumbis

#32 åh, nu gråter jag......GråterGråter...tack!!!!! Nu vet jag att Gusten är inne. Jag har skrivit i gästboken och frågat men inte fått något svar, även bett någon här på hittekatter som är aktiv på katthemmet  att kolla hur det har gått men inte fått något svar.

Det är allt jag behöver veta...att Gusten har det bra.....Gråter

Jag har gråtit floder över denna katt. Tack!!!! Nu sover jag gott.

Det var som sagt ingen kritik, jag vet att det ni gör är ideellt, ingen krävde att ni skulle åka hit heller, även om ni har den regeln.
Jag har själv hjälpt till på katthem sedna i början av 90-talet så jag vet vad det innebär, men som sagt jag hade nog inte följt reglerna utan följt magkänslan för att en svårplacerad katt skulle få chanse till ett bra liv. Men det är jag det.

Skit samma, huvudsaken är att Gusten har kommit tillrätta för jag har mått jättedåligt över hans öde. Val de Saire då, har han kommit tillrätta?

Anmäl
2009-09-11 03:01 #37 av: johnnys girl

# 36  Nej tyvärr Val d´Isere som är en Husbykatt kom tyvärr aldrig tillrätta igen. Himla tråkigt.

 

Att Gusten hamnade i akuthem berodde på att han verkade ha ont i ryggen och vi ville göra en veterinärutredning på honom. Därför flyttades han till akuthemmet samtidigt som vi satte honom som icke bokningsbar. Det fanns flera intresserade familjer som blev besvikna, men vi omplacerar aldrig en sjuk katt. 

Som #35 skriver , dina bäddar är uppskattade av våra katter. Ber om ursäkt att du inte fick återkoppling när de kom.

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2009-09-14 00:59 #38 av: Bumbis

#37, det var väldigt ledsamt att höra att inte Val de Saire kommit in i tryggheten igen. Jag beklagar. Gråter

Jag efterlyser lite uppdatering om kissarna på hemsidan, vilket de rymt eller kommit tillrätta. Vet att det fanns fler än jag som undrade om katter som fått stämpeln "ej bokningsbara".

Hade jag fått läsa att Gusten kommit i trygga händer igen så hade jag inte behövt leva i ovisshet och mått dåligt under så lång tid.

Roligt att bäddarna uppskattades. Hade jag vetat det hade ni fått flera paket, men hör man inget så tror man att det inte är uppskattat och skänker då hellre både bäddar och pengar till andra ändamål.

 

Anmäl
2009-10-09 23:48 #39 av: Debattia

har ni gott samarbete med Länstyrelsen när det gäller skygga katter ? Får ni godkänt till att fånga in skyggisar i fälla ?

Hur gör ni när ni får in en ny skyggis? sätter ni dem tills direkt eller tar ni det i sakta mak,undrar eftersom dom verkar vara i ett och samma rum ????

Är helt enkelt bara nyfiken och vill lära mig mer om de små liven...

Anmäl
2009-10-10 10:59 #40 av: Debattia

Puttar upp för jag hoppas på ett svar..

Anmäl
2010-08-01 18:05 #41 av: Lena

Puttar upp en intressant artikel.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2010-10-08 16:36 #42 av: Granadina

Lâter underbart bra. Vill ocksâ!! Flyytar jag till Sverige igen flyttar jag till Stockholmsâ jag ocksâ kan vara med Flört

Anmäl
2010-10-08 16:44 #43 av: Lena

#42 Ja Stockholm är lite föregångare i mycket. Särskilt Stockholms Katthem. I Göteborg har du Göteborgs Katthjälp som jobbar mycket föredömligt.

Var bor du nu?

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.