Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
2. Hittekatter i Fokus

Vi söker ett hem!

2009-12-25 18:02 #0 av: Lena

På den här sidan kan alla lägga in katter som behöver ett stödhem eller ett permanent hem. Här finns det bara katter som inte har ett hem, tex kolonikatter. Den här artikeln ska vara en ren förmedlingstråd. Alla kan lägga in en katt, privatpersoner men också katthem/kattföreningar.

Men det finns några krav:

  • Katten ska inte ha ett permanent hem, dvs den ska fortfarande leva ute eller bara vara tillfälligt intagen. Undantag är akuta vanvårdskatter.
  • Beskriv katten så bra som möjligt. Kön, ålder, hälsan osv.
  • Var finns katten nu?
  • Finns någon förening bakom (veterinärkostnader, infångningshjälp osv).
  • Ev. pris för permanentförmedling.
  • Infoga en bild av katten (om det är möjligt).
  • Det ska vara ett inlägg för varje katt.

Medarbetare på hittekatter har rätt att ändra eller ta bort ett inlägg. Pma en medarbetare om katten har fått ett hem då kan vi ta bort inläggen.

OBS!!! Inga kommentarer är tillåtna av andra medlemmar. OBS!!! De blir borttagna. Det här ska vara en ren förmedlingstråd som ni kan tipsa andra om.

Hoppas vi tillsammans kan hjälpa några katter att få ett hem!

Är du intresserat av en katt maila den som skrev inlägget.

Är katten förmedlad var snäll och pma en medarbetare så att inläggen kan tas bort. Listan över alla medarbetare finns under "Om sajten".

Annonsen kommer att tas bort efter 3 månader om inget annat meddelas från den som startar tråden.

Vi söker ett hem!

Text & Bild: Alexej

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-12-25 18:09 #1 av: Lena

Det här är en nystart av den gamla tråden Vi söker hem som innehåller en hel del inaktuellt material.

Om du har någon annons i den gamla tråden som fortfarande är aktuell ber jag dig lägga in den här i den nya tråden.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2010-11-09 17:15 #93 av: Kristine

 

Född 21:a April -09

Räddades med sina 3 syskon undan avlivning i juni-09

Har fungerat bra med sina kattvänner Bamzä,Farbror,Röding,Lill-Röding,Lilla Vita och Lilla Grå fram tills för ca 6 veckor sedan.

Han har tyvärr blivit utstött i familjen och drar inte jämnt med Lill-Röding.Detta har skapat oro och osämja i kattfamiljen.

Urinmarkerar och demonstrerar med att ligga under sängen och morra.

Äter och dricker bra dock.

Jättego´och social och en riktig mysmisse i vanliga fall,med en riktig sammetspäls,men mår inte så bra just nu.

Lilla Svarta är kastrerad.

Utekatt från början men skulle kunna var innekatt,gärna med en kattkompis som är lugn.

 

 

Transport kan ordnas 

Vänligaste hälsningar från Kristine Lindberg

tel.0730508006

lindbergkristine@hotmail.com

Anmäl
2010-11-17 11:19 #94 av: [Anunnaki]

Dräktig katta behöver jourhem/permanent hem

Kattan på bilden har tagits omhand av en kvinna som bor i Mora. Denna katta har varit på drift ett tag men är helt tam. Tyvärr har hon haft ett halsband på sig som hon försökt att bli av med och därför fått in ena benet i halsbandet med följden att det skavt upp ett köttsår i armhålan. Kattan väntar dessutom barn om ett par veckor.

Nu behöver kattan någonstans att ta vägen för kvinnan som har henne säger sig inte kunna ha kattan mer än tillfälligt eftersom det finns fyra andra katter i huset varav två inte vill ha mer kattsällskap. Det blev förstås inte bättre av att en veterinär sagt att det inte går att ha mer än de fyra som redan finns!!

Så var finns det någon som kan ta hand om henne tills hon fått sina barn och tolv veckor framåt eller ge henne ett permanent hem plus ombesörja att barnen får goda hem när det är dags.

 

 

Anmäl
2010-11-29 22:11 #100 av: tessa

Spenny och Benny är två underbara kattungar, som är redo att flytta hemifrån.

Dessa genomsnälla busfrön blev infångade tillsammans med sin syster Jenny och sin mamma Lovis (skyggis), i slutet av oktober. Kattungarna föddes och levde utomhus och var ohanterade då de omhändertogs, men blir för varje dag som går mer och mer trygga och sociala. De är jättehärliga kattungar som vill komma till riktigt kärleksfulla hem. Kattungarna är rumsrena, avmaskade och vaccinerade. Mer info finns på deras hemsida: www.kattfamilj.webs.com.

Kattfamiljen finns i Vänersborg, västra götaland.

Mvh Tessan

Ps. Medarbetare: Ta gärna bort inlägg #95. Ds.

 

Anmäl
2010-12-31 15:14 #102 av: fanstyg
162938-10150130075730993-662100992-8110451-3081493.

Söt och gosig katthona på ca två år vill hitta ett stabilt hem.

Hon dök upp på min farbrors fönsterbläck förra hösten och när det blev riktigt kallt och hon fortfarande höll till på hans gård hade han, trots att han absolut inte kan ha katt, inte hjärta att låta henne stanna ute. Så just nu befinner hon sig inhyst hos honom i Mora, Dalarna. Han har annonserat i lokala tidningar och hört sig för, men ingen vill kännas vid henne. I och med att det gått så lång tid börjar han nu tappa hoppet och har börjat prata om avlivning, vilket gör otroligt ont i mitt hjärta.

Kattfröken uppskattas pga sina fina tänder till ungefär två år. Det syns att hon är ung, men hon är ingen kattunge om vi säger.

Hon har hälsan och är mysig och snäll. Hon är dock okastrerad.

Vet inte hur hon går ihop med hundar, andra katter eller barn. Det borde gå om man tar det lugnt och lägger ner lite tid.

Anmäl
2011-01-05 08:54 #109 av: Misan

Hej, jag heter Trixie och är en dam, jag är upphittad i Lissma och ingen känns vid mig så nu behöver jag DIG och enbart DIG utan massa andra katter som tar upp din tid. Jag älskar att ligga i knät och sova, där kan jag ligga i timmar och bara mysa.

Idag får jag bo i sovrummet och det fungerar bara jag slipper komma ut till de andra, när jag är där gör jag allt för att komma ut från huset för jag bor hellre ute i -20 grader än tillsammans med massa andra katter.

Vart är du min egen matte?

Anmäl
2011-01-20 22:29 #110 av: chigak

Bubblan som har varit hemlös söker ett lugnt hem med massor av tid, tålamod och kärlek där hon kan få tillbaka förtroendet för människor.

Ronnebyshittekatter & Co är ansvariga för henne. Du kan läsa mer om föreningen på www.ronnebyshittekatter.se

Bubblan är vid flytt kastrerad, vaccinerad och id-märkt och kostar 900kr.

 

Anmäl
2011-01-26 22:39 #111 av: Kajsa77

Flip har bott ute i en kattkoloni i Stora Sundby i Eskilstuna. Du kan läsa mer om kolonin i tråden "Godkända insamlingar". Flip är en hona som är född 2007. Hon är en brun tabby med vita sockor och vit haklapp och mage. Hon är fin i hullet och har blank päls då de regelbundet har blivit matade.

Flip finns nu i jourhem hos Livbojen. Gosig och socialt sätt men väldigt blyg av sig till en början. Otroligt snäll katt, finns ingen aggressivitet i henne alls. Har aldrig fräst eller morrat. Det här är en av de två katter som var socialast med markägaren som matade. Det här är verkligen en jättesöt katt som behöver lite tid bara. Då hon har levt som utekatt i ett hönshus med flera andra katter, anpassar hon sig lätt till nya katter.

Hon är kastrerad, öronmärkt, vaccinerad, skabb- och maskbehandlad (2011-01-10). 

Fler foton på Flip finns på Facebook, sök på "Kattkolonin Stora Sundby". Gå in under foton, där har Flip en egen mapp. Foton finns även på livbojens hemsida:

livbojen.hemsida24.se

Adoption sker via Livbojen, kostnad: 500kr

Kontakta Sara på Livbojen:

Tel: 070-395 47 81

livbojen@gmail.com

Anmäl
2011-01-28 23:09 #113 av: Kajsa77

Fina bor ute i en kattkoloni. Hon en hona som är född 2010. Hon är sköldpaddsfärgad. Hon är mycket skygg. Men när är vi ställde fram tonfisk på en klippa kom hon fram och åt.

Hon är kastrerad, öronmärkt, vaccinerad, skabb- och maskbehandlad (2011-01-10). När vi fångade in henne för kastrering, visade hon inga tecken på aggressivitet. Hon verkar vara en väldigt snäll liten katt. Men då hon är skygg behöver hon ett hem där någon har tid och tålamod att lägga på henne så att hon blir tam.

Fler foton på Fina finns på Facebook, sök på "Kattkolonin Stora Sundby". Gå in under foton, där har Fina en egen mapp.

Adoptionskostnad: 500kr

Fina finns i Eskilstuna, infångningshjälp ges. Vill du adoptera Fina? Kontakta mej på: info@hittakatten.nu

Anmäl
2011-04-12 19:11 #124 av: Zylvester

Zanzibar behöver ett hem!

Han är en kisse på ca 1 år som blivit övergiven. Jag har tagit hand om honom och kastrerat, cippat och vaccinerat honom. Han är tillgiven, kelig coh gillar att leka. Han har stor poential!

Jag har 2 äldre hankatter sen tidigare och det fungerar ine bra.

Liz

031-459219

ludwig91@hotmail.com

Anmäl
2011-04-19 22:05 #125 av: wendel83

Tiger 2 år behöver ett nytt hem pga allergi i hans nuvarande hem. Han är en jättesnäll katt som är van vid små barn och är väldigt försiktig med dem.Han är kastrerad och vaccinerad.Låda,borste, litet klösträd och mat och sand som är kvar får flytta med honom.Han är van att gå ut och in så han vill gärna ha utemöjligheter. Tiger hade ett nytt hem som vänta men då familjen passa en väns hund reagera dera bebis och det visade sig att bebisen hade astma. Ring 0733182044 el maila mig på angelica_wendel@yahoo.se

Anmäl
2011-04-20 12:34 #126 av: ingvarisbjorn

Sigge och Picasso är två gosiga killar som behöver ett permanent hem. De är mycket tillgivna och keliga, trots sin dåliga start i livet, där de tvingades bo på en mycket begränsad yta tillsammans med många andra katter.

Nu bor de hos mig, som jourhem och längtar efter att hitta ett livslångt hem, där de kan bo tillsammans. Båda killarna är mellan 3 och 4 år gamla, kastrerade, vaccinerade och id-märkta och förmedlas av Djurskyddet Karlstad.

Du kan antingen gå in på www.djurskyddetkarlstad.se där du hittar telefonnummer eller skicka ett PM till mig för mer information.

Anmäl
2011-04-21 10:59 #127 av: Roslyn

Hej!

Söker Permanenthem till dessa två killar. De säljes genom KKS. Här kommer uppgifter och bilder.

Ort: Hindås (stödhem) Simon ;  Tabbyfärgad/vita tecken . Hane. född ca augusti/september 2010.  Kastrerad, vaccinerad (1g) , ID-märkt , Försäkrad Agria (av mig) Albert;   Tabbyfärgad/vita tecken . Hane. född ca augusti/september 2010.  Kastrerad, vaccinerad (1g) , ID-märkt , Försäkrad Agria (av mig) Bakgrund: Simon och Albert levde tillsammans med mamma Stina på parkeringsplats vid MacDonalds  Stigs Center Gbg. De livnärde sig på rester från restaurangen. Det är ett mirakel att de överlevt så länge på en så hårt trafikerad knutpunkt omgiven av motorväg. Personal från MacDonalds larmade om katternas miserabla situation. I december 2010 fångades mor och ungar in mitt under värsta vinterkylan. Simon och Albert bor idag i ett gemensamt stödhem och söker nu eget kärleksfullt hem tillsammans eller var för sig. Hemmet de kommer till måste vara beredda på att  en fortsatt socialisering av killarna behövs. De vill också komma till en lite lugnare miljö . De har   inte visat någon längtan att komma ut och skulle fungera som innekatter gärna tillsammans med tam/a kattkompis/ar. Så söta killar snarlika katterna i IAMS reklamen. Stödhemmet skriver: Simon är den som är mest framåt och nyfiken.  Han gör nu upptäcktsfärder i huset och vill vara med överallt. Han söker sällskap, men har inte riktigt förstått vitsen med kel ännu. Simon kommer bra överens med stödhemmets hund och katter (d.v.s husets katter  gillar inte honom men han bråkar inte och accepterar sin rang . ) Albert är mycket mindre än sin bror. Länge trodde vi att det var en liten Alyssa tills det var dax för kastrering. Han är en mycket snäll katt som finner sig i att bli hanterad . Han är mer försiktig än sin storebror och och har inte kommit lika långt i utvecklingen. Han behöver en icke-dominant kattkompis gärna en tam kattunge eller trygg och snäll vuxen katt i sitt nya hem. För mer information ring kontaktperson: Anette Hansen 0709 375 425.
Anmäl
2011-04-22 22:13 #128 av: Roslyn

Uesäkta att texten blev så tät.Klistrade in den. Om någon kan ändra till lite luftigare text skulle det vara kalas. Passar på med ännu en bild på Simon.

Mvh Anette

Anmäl
2011-04-30 10:49 #129 av: Kajsa77

Får jag följda med dej hem...?

Gråboy bor ute i en kattkoloni. Gråboy är en hane som är född 2010. Han är en av Bröderna Grå. Han är en silver tabby med vita sockor och haklapp. Väldigt fin färg. Han är skygg men håller sig gärna framme när det serveras mat.

Han är kastrerad, öronmärkt, vaccinerad, skabb- och maskbehandlad (2011-01-10). Markägaren får klappa Gråboy när han äter. Men då han är skygg behöver han ett hem där någon har tid och tålamod att lägga på honom så att han blir tam. Om du redan har en tam katt så går det lättare. Då Gråboy bor i en kattkoloni så anpassar han sig lätt till nya katter.

Fler foton på Gråboy finns på Facebook, sök på "Kattkolonin Stora Sundby". Gå in under foton, där har Gråboy en egen mapp.

Adoptionskostnad: 500kr

Gråboy finns i Eskilstuna, infångningshjälp och transport i Eskilstuna med omnejd ges. Vill du adoptera Gråboy? Kontakta mej på: info@hittakatten.nu

 

Anmäl
2011-04-30 10:49 #130 av: Kajsa77

Får jag följda med dej hem...?

Gråboy bor ute i en kattkoloni. Gråboy är en hane som är född 2010. Han är en av Bröderna Grå. Han är en silver tabby med vita sockor och haklapp. Väldigt fin färg. Han är skygg men håller sig gärna framme när det serveras mat.

Han är kastrerad, öronmärkt, vaccinerad, skabb- och maskbehandlad (2011-01-10). Markägaren får klappa Gråboy när han äter. Men då han är skygg behöver han ett hem där någon har tid och tålamod att lägga på honom så att han blir tam. Om du redan har en tam katt så går det lättare. Då Gråboy bor i en kattkoloni så anpassar han sig lätt till nya katter.

Fler foton på Gråboy finns på Facebook, sök på "Kattkolonin Stora Sundby". Gå in under foton, där har Gråboy en egen mapp.

Adoptionskostnad: 500kr

Gråboy finns i Eskilstuna, infångningshjälp och transport i Eskilstuna med omnejd ges. Vill du adoptera Gråboy? Kontakta mej på: info@hittakatten.nu

 

Anmäl
2011-05-01 13:49 #131 av: Hawknestgrove

putt för lille söte Gråboy

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.