Annons:
Etiketterkattberättelserartikel
Läst 10563 ggr
Leffe
7/15/11, 2:01 PM

Rallarekatten

Det svarta lilla yrvädret kom hem till mig sommaren 2007. En liten kille som fick namnet Lilleman. Kelig och social.

Nu är han en stor bamse som terroriserar övriga katter i katteriet här hemma. Han är den yngsta katten bland dem och både han och de övriga katterna talar om det ibland.

När jag blev sjuk och blev hemma om dagarna kom min modelljärnväg fram ur gömmorna. Den byggdes upp och jag började komplettera den allt eftersom. Det var en sysselsättning som gjorde att dagarna gick.

Lilleman upptäckte också att järnvägen var ett bra sätt att få dagarna att gå. Jag tyckte att "villorna" försvann från bygget. Det försvann en varje dygn. Så hittade jag dem på olika ställen i lägenheten. Hela och fina. Så vid ett tillfälle såg jag Lilleman stolt komma gående bärande på ett litet hus i skorstenen. Han gick verkligen försiktigt och såg väldigt stolt ut. Han gick med huset och placerade det nedanför klätterställningen i vardagsrummet. Sedan gick han och la sig i ställningens håla och låg där och tittade på huset.

Jag har kommit fram till att det är dags att nedmontera bygget för nu varje kväll när jag ska lägga mig så ligger det i sängen en ny sak från järnvägen. Är det inte ett hus så är det en bro eller en rälsskena, de är fastspikade i skivan, men han får efter träget arbete loss dem - en efter en.

En riktig rallarekatt alltså

Annons:
Gullimat
7/15/11, 2:04 PM
#1

Så gulligt med en apporterande rallaremiseKyss

kattassen
7/15/11, 6:23 PM
#2

Det var en rolig berättelse om en företagsam lite kisseSkrattande Kanske har han något förflutet i rallarvärlden. Svarta Björn kallades ju kockan som försåg rallarna med mat uppe vid Riksgränsen - kanske hon som går igen i din svarta nalleFlört

----------------------------------------------------------------------

Kattassen/- medarbetare på Hittekatter.ifokus och Katter.ifokus

 

Lena
7/15/11, 6:31 PM
#3

Vilken härlig berättelse om en kul katt! Sådana här historier piggar upp riktigt mycket! :)

Här har jag haft 2 katter som klätt av granen runt tjugonda knuten. De har burit julprydnaderna i munnen. Någon järnväg har vi dock aldrig haft att fresta dem med.

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Sidentass
7/15/11, 6:48 PM
#4

Vilken fin berättelse…och han har då fått en riktig benämning också  som "Rallarkatt":-)

brutt
7/15/11, 7:16 PM
#5

Trevliga små egenheter dom katter kan ha är alltid lite speciellt.

Min gamla katt en stor tjock svarvit hankatt satt alltid och väntade in brevbäraren på förmiddagen- När så posten kom tog han den i munnen och bar den fram till mej som ett riktigt byte.

Hörde emellertid sedan om en brevbärare som inte vågade lägga i posten för det satt en katt som klöste honom genom brevinkastet.

Vila i frid kära Morris.Förlåt att jag nu berättade din hemlighet

Hawknestgrove
7/15/11, 8:42 PM
#6

ja jag vill säga att jag är väldresserad. arne går fram och glor på sambon i tvsoffan. Då får jag order. Ge Arne mat…..Fatta grejen. Arne går till SAMBON…..Tydligen den ende som rår på mig….

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Annons:
bymaruska
7/15/11, 9:16 PM
#7

Min Kajsa möblerar om i mitt dockskåp varje natt! Förstör aldrig något bara flyttar runt. Jag har slutat oja mig sovrumssängen får väl stå i köket om hon tycker det är fint!

Upp till toppen
Annons: