Annons:
Etiketterkatthem-katthjälpsföreningarartikel
Läst 6973 ggr
Lena
8/3/06, 2:29 PM

Föreningen Djurhjälpen på TV

Föreningen Djurhjälpen medverkade i TV4´s morgonprogram den 2:e augusti 2006. Här kan du träffa katterna Doris och Sigge samt höra Anna och Katta berätta om Djurhjälpens arbete.

I ett 10 minuter långt inslag berättar Anna och Katta från föreningen Djurhjälpen om föreningens arbete med utsatta katter. Programmet sändes i arla morgonstund den 2:e augusti 2006.

 

I programmet medverkar även flera av katterna på djurhjälpen. Den underskönt vackra Doris och den sällskapssjuka Sigge charmade den morgontidiga TV-publiken. Desutom fanns kattungarna Jing och Jang med i TV studion. Några andra katter gillade livet back stage bättre och syntes därför aldrig i bild.

Doris, Foto Föreningen Djurhjälpen

Doris, Foto Föreningen Djurhjälpen

På Djurhjälpens finns idag sammanlagt 90 katter som söker hem. Alla kissar bor inte på katthemmet utan finns utplacerade i olika jourhem. 

Varje år får mellan 200 - 250 katter nya hem genom Djurhjälpens försorg. Sommaren är en trög period vad gäller att omplacera katter. Annars går det att hitta hem till de flesta katterna. Djurhjälpen får kontakt med nya mattar och hussar till sina katter via sin hemsida, via flygblad som sätts upp på olika platser, samt genom att visa upp sig så ofta som möjligt.

Den som vill adoptera en katt via Djurhjälpen får först komma på besök. Vid besöket försöker man hitta en katt som kan passa. De som jobbar på katthemmet levererar sedan katten till det nya hemmet. Adoptionsavgiften kostar 700 kronor för en korthårig katt och 1200 kronor för en långhårig.  

Just kostnaden är en viktig bit. Ett husdjur ska inte vara gratis, priset gör att den presumtive kattägaren tänker efter. Den som skaffar en katt gratis gör det oftare som en impulshandling och risken är sedan mycket större att katten slängs ut eller missköts. En katt kan leva upp till 20 år och behöver mat och omsorg under alla dessa år.

En lag om ID-märkning och kastrering av alla katter som inte ska användas till avel skulle enligt Anna och Katta verkligen behövas. Varje år ringer desperata människor till Djurhjälpen och säger "oj min katt har fått ungar, vad ska jag göra?" 

Artikeln baseras på TV-inslaget samt Föreningen Djurhjälpens hemsida.

Se TV-inslaget här:Djurhjälpen på TV4; Studioinslag den 2/8 2006

Relaterade länkar

Av: Lena

Datum för publicering

  • 2006-08-03

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Annons:
mogge9
8/8/06, 4:52 PM
#1

    Elsie och Hemajo.       Hej! Idag är jag glad att få uppleva det här med hur omhändertagna katter har det.  Jag och Hemajo har varit och hälsat på Elsies katthem i Gråbo som jag sa tidigare idag,jag skulle ge var som hälst för att så många som möjligt  skulle få se det här,nu pratar jag om katter som har det bra,och nu har hon 52 katter som hon har tant hand om.  Men jag vet en som nästan inte gick där i från,hon trodde nog inte det här var så fint som det var får katterna.  Men jag skriver inte mer om det här nu,kommer igen senare och jag lovade Elsie att ställa upp mer för att hjälpa henne med den hjälp hon behöver,så ni får nog höra mer härifrån så småningom .  Men nu fins det 18 bilder som ni kan se på min sida i Hemlösa gruppen.       Hälsar Mogge och min vän    Britt-Marie. 20060808     

anniii
7/23/07, 4:18 PM
#2

Å, Djurhjälpen! Köpte deras underbara kalender i julas! Så fina bilder och historier! Blev tjusad av en katt som hette Palle och läste på hemsidan att han har fått ett hem. Blev så himla glad! Glad

vanessa
7/23/07, 9:00 PM
#3

Oj, detta hade inte jag sett! Det var före min tid här. Vad roligt att se. Otroligt att du skrivit om det, Lena.  Visst är det underbart att Palle fått ett hem. Och han har blivit mysfarbror dessutom och älskar att bli klappad. Så alla katter ska ges en chans. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Upp till toppen
Annons: