Annons:
Etiketterkattberättelserartikel
Läst 11932 ggr
Lena
7/8/06, 10:15 PM

De Rode Kater - en tecknad katt från Holland.

I Nederländerna finns det en berömd seriefigur som heter den Röda Hankatten. Det är en högst personlig karaktär som egentligen är en riktig diva och så långt från de utsatta hittekatterna man kan komma. Han får vara med på sajten som god förebild för det goda kattliv som alla katter förtjänar att få leva.

I Nederländerna finns det flera kända kattprofiler av fiktivt slag. En av de mer kända är De Rode Kater. Eller den röda hankatten i Svensk översättning.

De Roda Kater är en högst personlig katt som är medelpunkten i en stor familj. De Rode Kater är en skapelse av Jan Kruis - en av Nederländernas mest kända tecknare. De Rode Kater är den mest kända av karaktärerna i 'Jan, Jans en de kinderen' - en tecknad serie som getts ut i 27 album.

Röda kattens bästa vänner är taxen Lotje och siamesekatten Loedertje.

Den här katten kan liknas vid en diva och har egentligen inte mycket att göra med de mer utsatta hittekatter som den här sajten egentligen handlar om. Jag ville ändå presentera den här högst personliga figuren. Det är nämligen så här jag tycker alla katter ska få ha det - att bara leva ett gott kattliv i alla sina dagar.

På De Rode Katers hemsida delar Jan Kruis frikostigt med sig av dessa bilder som clipart. Du kan ladda hem dem gratis till din egen hemsida.

Länk: http://www.rodekaterpagina.nl/index.html

Av: Lena

  • Personlig sida
  • Kontakta

Datum för publicering

  • 2006-07-08

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Annons:
Pia
7/9/06, 1:20 AM
#1

Jag har faktiskt en mugg med kisse ifråga på, tror jag köpte den i Holland eller Belgien, men jag visste inte att det var en sådan "inarbetad" figur.

Lena
7/9/06, 1:55 AM
#2

Kul att du har en sådan röd katt där hemma! Jo han kan allt dyka upp i alla möjliga former den där sköna filuren. Själva har vi honom som stor plysch katt här hemma. Det var ett loppmarknadsfynd som jag inte kunde motstå.

MVH Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Pia
7/9/06, 2:09 AM
#3

Det förstår jag, jag vill minnas att jag stod och fingrade på något i plysch där också, men det bidde bara en mugg…:)

Upp till toppen
Annons: