Annons:
Etiketterkattberättelserartikel
Läst 7828 ggr
Engla
3/3/07, 10:04 PM

Drömmen om ett eget hem

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Jag vill berätta för er om fem kattsyskon som heter Milde Bill, Majoren, Lilleman, Garbo och Mona-Lisa. De fångades in av en privatperson åt Katthemmet Kompis för tre år sedan och då var de både rädda och skygga. De hade i stort sett aldrig hade haft kontakt med människor.

**En av anledningarna till att jag skriver den här artikeln är för att jag vill berätta att det finns ett hem för varje katt. Även om det kanske tar flera veckor, månader eller år innan den rätta ägaren dyker upp, så är den långa väntan värd det. För alla katter är värda en andra chans, vare sig de är sociala eller skygga. Därför är jag evigt tacksam för att Katthemmet Kompis inte använder sig utav 3-månaders regeln.
**

En dag för tre år sedan ringde det en man till Maritha på Katthemmet Kompis. Han berättade att det bodde hemlösa katter i skogen i ett samhälle utanför Nybro. Maritha erbjöd katterna en plats på katthemmet, bara mannen kunde fånga in dem. Med hjälp av en fälla lyckades han efter många om och men att fånga in alla katterna.

När syskonen anlände till hemmet var de cirka fem månader gamla och de var väldigt skygga och rädda. Den enda kontakt de hade haft med människor var då de blev matade av mannen som fångade in dem. I början gömde de sig så fort Maritha öppnade ytterdörren till karantänen. Det tog ett bra tag innan de vågade sig fram, men med tiden blev de mer och mer nyfikna av sig. När Maritha märkte att de vågade smyga sig fram satte hon sig på golvet varje gång hon besökte karantänen. Efter en lång tid vågade Lilleman sig fram till Maritha. Då stannade han och luktade på hennes hand. Lilleman var den som var mest nyfiken, de andra höll sig i bakgrunden. Nästan varje vecka kom det nya människor till katthemmet för att titta på alla katterna. Och varje vecka kunde Milde Bill, Majoren, Lilleman, Garbo och Mona-Lisa se sina vänner flytta, men själva blev de aldrig utvalda. Det skulle ta nästan tre år för Lilleman och Milde Bill innan de skulle få ett eget hem.

Lilleman flyttade till en familj som bodde i en lägenhet, men tyvärr trivdes han inte där. När familjen började renovera badrummet flyttade de samtidigt hans låda från toaletteLillemann. Det tyckte Lilleman inte alls om, för i protest började han kissa på golvet. Han mådde dåligt av deras ändrade rutiner, vilket resulterade i att Maritha hämtade hem honom. Familjen ville med andra ord inte ha honom kvar. Idag bor Lilleman hos en trevlig dam och han trivs väldigt bra. Han älskar att ligga och mysa i tevesoffan. Dessutom sköter han sin låda exemplariskt. Efter mycket kärlek och kel blev Lilleman en riktig sitta-i-knäet-katt.  

Milde Bill började också komma fram mer och mer på katthemmet. När han väl fick förtroende för MarithMilde Billa la han sig på rygg och ville att hon skulle kela honom på magen. I dag  bor han tillsammans med sina nya matte och sina gamla katthems kompisar Kronblom och Filippa på landet. Milde Bill blir strålande glad varje gång han får ligga i sängen och sitta på armstödet när hans matte sitter i soffan. Han är med andra ord kung i huset.

Garbo

Garbo är en vacker kattprinsessa som fortfarande är skygg. Hon luktar gärna på Marithas hand om hon har godis framme, men så mycket mer vågar inte Garbo ännu. Maritha säger att det får ta den tid det tar. Garbo finns kvar på katthemmet.

Mona-Lisa är lik sin syster och hon kelar en hel del med Maritha, men bara på sina egna villkor. Maritha låter Mona-Lisa buffa mot hennes hand när hon sitter på golvet. För då känner hon sig trygg. Mona-Lisa finns kvar på katthemmet.

Majoren ser ut som en kung och han finns fortfarande kvar på katthemmet. Han är mer vaksam än Milde Bill och Lilleman, men sedan de flyttade har han kommit fram mer och mer. Varje gång det kommer en ny människa innanför dörren på katthemmet håller Majoren, Garbo och Mona-Lisa tassarna på att de ska bli utvalda. För även de drömmer om att få en egen matte eller husse att bli älskad av, precis som sina syskon Milde Bill och Lilleman. Men både Maritha och kattsyskonen är övertygade om att den rätta ägaren kommer att stå innanför katthemsdörrarna en vacker dag, och den dagen kommer den fina röda prinsen Majoren att bli kung. Och Garbo och Mona-Lisa kommer att bli drottningar. På riktigt.

Foto: Katthemmet Kompis

www.katthemmetkompis.se

Relaterade länkar

Av: Engla

Datum för publicering

  • 2007-03-03

/Änglakatterna - medarbetare på Hittekatter och på Katthemmet Kompis

Annons:
Lena
3/4/07, 12:59 AM
#1

Tack Engla för en underbar artikel!  Vilka mysiga kissar de är alla fem. Tänk vilken tur ändå att de fick komma till Katthemmet Kompis där de får en riktig chans till fortsatt liv på sina egna villkor. Sådant blir man glad av att höra!

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Erika91
3/4/07, 9:48 AM
#2

Jag blev glad av att läsa denna artikel, jättebra! :D

vanessa
3/4/07, 12:05 PM
#3

Så fint skrivet. Nu måste jag rusa på årsmöte. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

camillasigge
3/4/07, 1:52 PM
#4

Jättefint skrivet Engla, fick allt en liten tår i ögat och önskar verkligen att dom hittar sina kärleksfulla mattar och hussar en dag……./ Camilla

Jenna-Gun
3/4/07, 2:40 PM
#5

Jätte bra artikel.

Kul att höra att det går bra för en del katter.

När det är så mycket sorgligt som tyvärr händer, desto oftare.

Tack för att ni finns

Jenna

Engla
4/7/07, 10:39 PM
#6

I går besökte jag Katthemmet Kompis och samtidigt kom det ett par för att titta på Majoren för andra gången. Så om två veckor kommer den sista av kattbröderna att äntligen få ett eget hem. De tre åren var verkligen värd all väntan! Majoren kommer då att få flytta till paret.

/Änglakatterna - medarbetare på Hittekatter och på Katthemmet Kompis

Annons:
Lena
4/7/07, 10:42 PM
#7

#6 Men vad roligt att även Majoren får sitt eget hem nu! :) Sådana nyheter värmer alltid!

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Miss_Kitten
6/4/07, 2:20 PM
#8

En jättefin artikel som verkligen berörde! Ochhärligt att få höra att även majoren nu får ett riktigt hem!

Nu håller man tummarna för att även tjejerna snart får komma till ett livslångt tryggt hem!

Lycka till tjejer!Kyss

Sidentass
6/4/07, 2:54 PM
#9

#6 Men åh så härligt att även han nu fått ett hem! Glad man blir:-)

Sidentass

Lena
6/4/07, 4:21 PM
#10

#8 Ja visst blir man glad när det löser sig för katterna! :)

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

johnnys girl
6/4/07, 9:41 PM
#11

Blir så rörd av din fina berättelse. Heders åt alla Katthem som ger skyggisar en chans och låter dom få ta den tid de så väl behöver och förtjänar. Och visst har du rätt. Det finns ett hem för varje katte, och förr eller senare hittar alla  katter "sin alldelse egna människa"

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

simzonites
6/5/07, 12:50 AM
#12

Maritha och Sonny på Katthemmet Kompis är två änglar som gör allt för katterna.

/Lotta

Engla
6/6/07, 12:29 AM
#13

Majoren trivdes tyvärr inte i den nya familjen, så han fick komma tillbaka till katthemmet. Men han fick nästan genast ett nytt hem. Han kommer att flytta till sin bror Bill ute på landet, så nu kommer han verkligen att trivas!

/Änglakatterna - medarbetare på Hittekatter och på Katthemmet Kompis

Annons:
karins
6/6/07, 12:39 AM
#14

Bra artikel! Majoren ser så ståtlig ut. vad roligt att han får flytta till sin bror!

Upp till toppen
Annons: