Annons:
Etiketterkatthem-katthjälpsföreningarartikel
Läst 11532 ggr
Faxlin
6/6/07, 11:59 AM

Juni/Juli månads katthem, Rädda Katten

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Varje månad försöker alla i så stor mån som möjligt hjälpa ett utvalt katthem eller förening. I juni/juli månad är det Rädda Katten som vi samlar till. Rädda Katten startades i Malmö år 2006. Alla bidrag ifrån 10:- och uppåt är välkomna.

Vi är en nystartad ideell förening vars mål är att hjälpa hemlösa katter och andra katter i nöd. Uppskattningsvis finns det 6000 - 8000 hemlösa katter bara i Malmö och behovet av att hjälpa dessa är enormt! De behöver ett nytt hem eller någon annan form av hjälp för att klara sig.

Bilden har inget med artikeln att göra.

Föreningen Rädda Katten startades i november 2006. Vi som har startat föreningen har alla stor erfarenhet av katter. De flesta av oss har egna katter och vi har alla varit engagerade även innan med att hjälpa de katter som inte har ett eget hem. Genom denna förening hoppas vi kunna ge fler hemlösa katter en ny chans!

I föreningens inledningsskede bor katterna i stödhem tills ett permanent hem hittas. Längre fram är vårt mål att vi ska kunna öppna ett eget katthem för att få möjligheten att hjälpa ännu fler.

Våra mål är många och vi kommer att jobba hårt för att nå dem. Vår verksamhet drivs helt ideellt av oss volontärer och för att kunna hjälpa de katter vi tar in behövs det bl a finansiering.

Vi hoppas kunna göra en stor insats för de hemlösa och nödställda katterna!!!

En av katterna som är lite speciell hos oss är Maja. Tänkte berätta lite om henne här.

Maja i påsk

Maja i påsk

 

Maja är en mycket vacker och klok katt med en ytterst trevlig personlighet. Hon rör sig precis som en vacker filmstjärna med naturlig stil och grace.  Hon är väldigt kelen och njuter av sällskap, pratar gärna med små jam när hon vill något. Man fastnar omedelbart för denna underbara katt. Vi uppskattar hennes ålder till ca 4 år.

 

Vi söker ett speciellt hem eftersom Maja lider av sjukdomen Eosinofila Granulom Komplex. Denna sjukdom visar sig i Majas fall med förtjockade sår på läppen samt utslag i gom och på tungan. Denna sjukdom är obotlig men med Cortison-medicinering kan man få katten sympomfri. Hur länge vet man inte men vi har tillsammans med två oberoende veterinärer kommit fram till att Maja inte lider för närvarande.

Maja är levnadsglad och kelen. Hon äter och dricker bra och har fått en behandling av Cortison-spruta som hon svarade mycket bra på. Det är möjligt att man ska gå över till cortison-tabletter i fortsättningen för att kunna reglera hennes behov.

Hur länge en katt med den här sjukdomen svarar på behandlingen vet ingen.. Det kan vara flera år och det kan vara en kort tid bara. Vi i Rädda Katten vill ge Maja den här möjligheten att leva ett bra liv så länge det nu går. Det kommer kosta oss, men vi vill verkligen ge henne detta, en chans till ett nytt liv. 
Vill du hjälpa till och skänka till just Maja får du gärna märk betalningen med "maja.ifokus.se" så vet vi att du skänker till just Maja. 

Nu hoppas vi även på stödet från hittekatter.ifokus medlemmar. Många bäckar små, ger en hel å heter det. Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra mycket. Ge ditt bidrag till Rädda katten. Märk inbetalningen med hittekatter.ifokus så vet de vart pengarna kommer ifrån.  

Tack för Ditt stöd!!!

Vårt plusgiro är: 302628-3

Av: ÅsaF

Datum för publicering

  • 2007-06-06

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Annons:
Hawknestgrove
6/6/07, 12:11 PM
#1

Toppen, Åsa och kul och grattis till er på Rädda katten! en liten slant kommer från mig vid löningsdags! Förresten, hur gick det på konserten?

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Malou77
6/6/07, 12:24 PM
#2

Vi tackar alla som röstade på oss! Verkligen kul att vi har fått denna chansen!

Konserten gick bra, det blev en del pengar i kassan och väldigt många namnunderskrifetr till djurskyddets kampanj " Älskade katter märker man" . Jag tror vi nådde fram till folk om hur stort problemet är med hemlösa och utsatta katter. Vi hoppas på en ny konsert nästa år! =)

app.syl
6/6/07, 12:24 PM
#3

Grattis från mig  Cool

karins
6/6/07, 12:41 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#4

GRATTIS! Rädda katten!!

Alexej
6/6/07, 2:26 PM
#5

Grattis, jättekul att fler katter får hjälp nu!Glad

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Malou77
6/6/07, 4:37 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#6

Vi hoppas på att kunna bli större nu så att vi kan rädda fler katter. Detta hjälper oss verkligen, vi alla är glada att vi fick rösterna! Skrattande

En av våra katter, Rudolf, hälsar och tackar.. ( se bild )

Annons:
Simson
6/6/07, 4:51 PM
#7

GRATTIS Rädda Katten och Vackra Rudolf!!!!

Hoppas insamlingen kommer att ge massor till Er förening!!
Ett stort LYCKA TILL med Er nystartade förening!!

Roligt initiativ med konserten!!!

-> Kastrera och id-märk <-   \>^..^<   CatCrazyLady

vanessa
6/6/07, 5:08 PM
#8

Grattis, då kan ni rädda fler tassar i Malmö, underbart. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Engla
6/6/07, 6:24 PM
#9

Grattis säger jag också!Cool

/Änglakatterna - medarbetare på Hittekatter och på Katthemmet Kompis

Jenna-Gun
6/6/07, 6:40 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#10

Grattis "Rädda katten"

Erika91
6/6/07, 8:34 PM
#11

Grattis Rädda katten säger jag med :)

MorganP
6/6/07, 8:45 PM
#12

Grattis kommer härifrån meddelar 24 tassar (d v s hemmets 6 katter ;-)

Faxlin
6/6/07, 10:22 PM
#13

Nu har jag lagt till lite information i artikeln om lilla Maja som behöver lite extra uppbackning. Läs om henne tycker jag och se om ni inte kan ge en extra Maja- slant. Det är tösen värd.

Mvh Åsa

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Annons:
Lunkan_78
6/7/07, 12:15 AM
#14

Men Åh vad skoj att Rädda Katten vann!! Vad glad jag blev, jag vet hur mycket det betyder för er! Det är så roligt att ni fått så mycket respons på så kort tid. Fortsätt kämpa på tjejer, ni gör ett fantastiskt arbete!

emee
6/7/07, 12:39 AM
#15

jag skulle gärna hjälpa till på ett katthem genom att ta hand om katterna men jag kan inte ha dem hemma eftersom jag bor på korridor Ledsen  …finns det en sån möjlighet nånstans?

Alexej
6/7/07, 12:46 AM
#16

Hej emee, var bor du? Nästan alla katthem behöver folk som hjälper till, det finns alltid något att göra!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Malou77
6/7/07, 1:45 AM
#17

Hej Emee !Vi har tyvärr inget katthem, men vi kommer så småningom att skaffa ett. Då vill vi gärna ha din hjälp!  Har du kollat med andra kattföreningar/katthem där du bor om de behöver hjälp ?

Lena
6/7/07, 2:12 PM
#18

Grattis Rädda Katten till utmärkelsen månadens katthem/förening! Som ni säkert sett är det dubbel tid denna gång, två månader, pga sommarsäsongen.

Av alla rapporter vi får in här på Hittekatter i Fokus har vi förstått att behovet av stöd för utsatta katter är gigantiskt i södra Sverige. Därför känns det extra bra att en ny förening nu har startat i Malmö. Även kul att höra att koserten gick så bra.

Tack Åsa.F för artkeln!:)

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

emee
6/7/07, 3:29 PM
#19

Jag bor i Lund men i sommar i Karlskrona, det finns visst en organisation i karlskrona…

Lena
6/7/07, 3:53 PM
#20

#19 KKS - Kattkommando syd finns i Karskrona. De jobbar dock mest med jourhem, de har två mindre katthem inom orgainsationen.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Annons:
gulliver
6/7/07, 5:04 PM
#21

Grattis Rädda Katten till att ha blivit juni-juli månads katthem!

och 

Hej emee!

Kontakta gärna Birgitta Carlsson KKS. Det är hon som har Hökamåla katthotell och skulle säkert bli glad om hon kunde få hjälp av dig i sommar.

Hennes mailadress är birgitta@kks.nu och tel 0455-40870.

Hälsningar från gulliver som i själva verket är en karlskronit i förskringringen

PS Till Lena: två mindre katthem inom organisationen stämmer inte riktigt för det finns katthem i Finja, Sölvesborg, Rödeby och Bäckareboda (i Ramdala Blekinge). Bäckareboda ska visserligen avvecklas under tid men ändå. Jag har länge önskat mig ett KKS katthem i Malmö men det behövs många som kan dela på skötseln av ett sådant. DS

Lena
6/7/07, 6:01 PM
#22

#21 Okey det är jag som har fått det hela om bakfoten. Bra att det finns fler än jag trott, för det är som sagt välbehövligt med all hjälp och stöd för alla hemlösa kissar i södra Sverige.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

kompis
6/8/07, 11:29 PM
#23

Grattis RÄDDA KATTEN hälsar alla kissarna på katthem kompis

MorganP
6/9/07, 7:50 PM
#24

putt

MorganP
6/13/07, 10:06 PM
#25

putt

essut
6/15/07, 2:01 AM
#26

Grattis Rädda Katten..

sweet-molly
6/15/07, 1:58 PM
#27

Jättegrattis till Rädda Katten som har gjort ett sånt stort framsteg!! Och konserten gick också bra har jag hörtCool

Fortsätt på samma sätt så kommer ni kunna gå långt!!Flört

Annons:
Malou77
6/20/07, 2:19 AM
#28

 Tack vara detta så har vi synts mer och folk har lagt märke till oss. Förhoppningsvis får vi in en massa pengar till Maja *håller tummarna* .. =)

Simson
6/25/07, 12:03 AM
#29

putt-i-putt-putt

-> Kastrera och id-märk <-   \>^..^<   CatCrazyLady

Lena
6/25/07, 1:20 AM
#30

#28 Det är bra jobbat av er, det gäller att på olika sätt visa att föreningen finns och vad den står för. En sådan sak som en konsert gör att människor får upp intresset och upptäcker Rädda Katten. Även de som annars inte skulle gjort det. Olika typer av PR auktioner är viktigare än vad man kanske tror.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Hawknestgrove
6/25/07, 1:26 AM
#31

Kommer att tänka på resekatterna som ligger och gråter hos Vanessa….

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

vanessa
6/25/07, 2:07 AM
#32

Jag har tänkt på Resekatterna en hel del. Vill du ha dem tillbaka? De ser så ledsna ut. Eller ska vi göra något annat kul av dem? /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Hawknestgrove
6/25/07, 12:41 PM
#33

Nej, på något vis måste vi hitta på något med dem! De kanske kommer till nytta när nästa omgång Hitta hem visas?

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Engla
6/25/07, 5:08 PM
#34

Ett bidrag kommer från mig också.

/Änglakatterna - medarbetare på Hittekatter och på Katthemmet Kompis

Annons:
Malou77
6/28/07, 2:41 PM
#35

Resekattern?? Nog något jag missat här.. letade.. men hittade inget… =(

Lena
7/10/07, 10:36 PM
#36

Puttar upp denna tråd så att ingen missar månadens katthem som under sommarmånaderna får två månader på sig. Den som vill stödja Rädda Katten i Malmö kan alltis göra det även i juli månad. Tänk på att även små bidrag som 10 kr är välkomna!

#35 Resekatterna är ett projekt som liksom strandade pga SJ´s regler. Annars var det tänkt att fyra stickade katter från KKS shop skulle vara symbol för alla Sveriges hemlösa katter och genom att skickas på tåg genom Sverige påminna människor om hur allt för många katter har det. Nu böev det inte som vi tänkte det eftersom SJ har så stränga regler när det kommer till att skicka föremål per tåg.

#33 Någonting i samband med att Hitta Hem sänds vore väl passande. Eller något i samband med REDE-projektet kanske? Det skulle även kunna vara ett redskap för djurambassadörerna.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Malou77
7/13/07, 7:58 PM
#37

Vill passa på och tacka er som satt in pengar till Maja, det har hjälpt oss!( har inte exakt summa nu, men återkommer om det) Hon fick sin andra spruta för ca 2 veckor sedan och hon svarade även mycket bra på denna. En underbar katt som tack vare alla gåvor och denna insamlingen kan få fler behandlingar… Glad

Lena
7/18/07, 5:39 PM
#38

#37 Vad bra! :)

Puttar med en liten påminnelse så att alla ser att insamlingen fortfarande pågår. Hela juli månad ut.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

storAnnette
7/20/07, 5:33 PM
#39

Nu har även jag skickat en peng till Rädda Katten.

Lena
7/22/07, 7:51 PM
#40

Puttar upp! / Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Lena
7/24/07, 9:56 PM
#41

Juli månad går mot sitt slut. Puttar upp så att ingen glömmer bort juni/juli månads katthem så här i semstertider. Artikeln ligger inte i löpsedeln längre eftersom vi har flera nya artiklar på ingång.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Annons:
snickan
7/27/07, 6:40 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#42

   Grattis Rädda Katten till månadens katthem.

   Sätter in en slant till er idag

   /snickan

Lena
7/27/07, 8:59 PM
#43

Frågn mig ska det också komma ett senkommit litet bidrg nu i slutat av månaden. Många bäcker små gör en stor å…..

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

JosephineF
8/1/07, 1:19 PM
#44

Ett sent bidrag från mig och Gunilla är på väg in!!

Lena
8/1/07, 1:24 PM
#45

Vänta gärna till den 10/8 innan summeringen görd. Då brukar alla bidrag ha hunnit in.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Hawknestgrove
8/1/07, 8:48 PM
#46

Ja, det var Jossans lilla nätbit, hade inte mage att ta betalt för den!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Malou77
8/12/07, 5:37 PM
#47

Hej !

 Vi i föreningen Rädda Katten vill tacka ALLA för den stora insamlingen. För oss som är nystartade betyder varenda krona väldigt mycket, och ni lyckades samla in 1090 kr till oss!

Vi är oehört tacksamma för denna insats.

 Mvh

Rädda Katten och katterna vi lyckas hjälpa…

JosephineF
8/12/07, 6:07 PM
#48

Oj, vad roligt! =) SKönt att vi alla kan hjälpa till, många bäckar små =)

Annons:
Lena
8/12/07, 6:56 PM
#49

#47 Tack för rapporten! Bra att vi här på sajten kunde bidra med en samlad slant för er verksamhet. Alla föreningar som hjälper hemlösa katter behövs så oerhört väl. I Malmö med omnejd verkar det ju dessutom särskilt besvärligt.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Malou77
8/21/07, 5:50 PM
#50

Usch ja.. hrä finns det väldigt mycket! Behöver hjälp med katter i oxie, en hel drös som de föreningen hotar skjuta om ingen katt ta dem. Vet inte vad man ska göra, finsn inte så många hem just nu. Ska nog lägga upp ett inlägg.. se om ngn nappar ?

Lena
8/21/07, 5:53 PM
#51

#50 Oj vad jobbigt! Jättebra om du skriver ett inlägg och berätta om situationen. Det skadar aldrig!

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Upp till toppen
Annons: