Annons:
Etikettermedlemmarnas-katterartikel
Läst 10370 ggr
Tizzla
2010-09-24 04:01

Rapport från Mysko

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Mysko flyttade in här den 2 maj från Hornbachkolonin i Malmö. När jag kom hem från jobbet en morgon och han satt och knep med ena ögat blev jag riktigt orolig! Hur skulle jag kunna behandla ögonen på en katt jag inte kan klappa ännu? Ögonskador skall alltid betraktas som akut tills man vet hur illa det är...och jag kunde inte ens titta närmare på ögonen själv. Jag var en aning trött efter tre jobbnätter men det var bara att försöka lura in honom i buren och pallra sig iväg till veterinären.

Här kommer Myskos berättelse om sin dag:

Igår morse kom MIN människa hem från jobbet och gav mig frukost som vanligt, då tittade jag lite extra på henne så att hon verkligen skulle se att jag hade ont i ena ögat och att det var VÄLDIGT, VÄLDIGT synd om mig! Vet ni vad människan tänkte? Hon tänkte ta maten ifrån mig dåSkrikandes…men sen hade hon inte hjärta att göra det ändå…tur för henne!

Efter det såg jag inte till henne på en stund och sen kom hon in med skinkpaketet, skinka som är så gott.

Mysko 042.JPG

(Matte säger att det är okej att leka med maten!)

Av någon anledning kastade hon in skinka i en låda som har stått i ett hörn. Annars brukar hon bara vilja att jag ska komma närmare henne, men inte den här gången. Fattar inte att jag inte blev misstänksam…men hon brukar ju vara snäll.

Mysko 031.JPG

När jag åt upp skinkan därinne stängde hon dörren så jag inte kunde gå ut…fräckt. Hon var nog lite rädd att jag skulle lyckas bryta mig ut för hon ställde lådan mot en vägg, så det var bara för mig att snällt sitta där och vänta…det hade jag egentligen inte alls lust med. Tur att jag hade gömt undan en myntamus i lådan tidigare, då behövde jag inte känna mig helt ensam och övergiven, men jag undrade verkligen vad som var på gångObestämd

Mysko 060.JPG

(Den här kompisen hade jag med mig. Den fick jag av Vargtassen och Gullimat när jag flyttade till matte och den är riktigt bra att ha.)

Efter en jättelång stund bar hon ut lådan med mig till bilen och började köra. Vi hamnade på ett superläskigt ställe som luktade skumt och där det fanns massor med andra människor.

Jag fick ett eget rum och sen öppnade matten buren och stoppade in en handduk över mig…jag trodde jag skulle kvävas men det enda som hände var att det stack till i ena bakbenetFörvånad

Så fick jag vänta igen…blev lite illamående och det var nog tur att jag inte åt mer till frukost, sen blev jag sååå trött att jag bara ville sova. Men jag somnade aldrig på riktigt, jag orkade bara inte röra mig, det var så skönt att bara ligga där.

När matte trodde att jag sov lyfte hon ut mig ur buren och sen kom det en annan människa och hällde något kallt i ögonen på mig. Sen lyste hon med en jättestark lampa rakt in i ögonen, hade jag inte varit så förbenat trött hade jag rivit henne! Och inte nog med det, människan började klämma och känna på hela mig *förolämpad*

När de äntligen hade pillat klart fick jag chansen att visa dem vem som bestämde, jag GICK in i buren på egna ben, HA…där fick de alltTungan ute

Mysko 015.JPG

(Matte säger att jag har långa ben.)

Hörde att de pratade om sår på båda hornhinnorna (mest på vänster och det var ju det jag hade ont i) och att jag behövde ögondroppar. Men matte sa att det skulle bli omöjligt så då kom de överens om något som hette tabletter…vad nu det är?Obestämd Det skulle tydligen inte vara lika bra, men matte skulle försöka med det först och så får vi se om mina ögon blir bättre.

Blir inte ögonen bra så kan det tydligen bli riktigt allvarligtFörvånad Måste nog fundera över det där med ögondroppar…som jag inte heller vet vad det är…hur ska jag då kunna bestämma mig?

Sen åkte vi bil igen och jag var så trött att jag gömde mig under filten. Helt plötsligt fick jag en doft i näsan, en doft jag kände igen…HEMMA…

Mysko 023.JPG

(Här hemma är det jag som är kung av sovrummet.)

Gud så glad jag blevGlad Hade ju trott att jag skulle aldrig skulle komma hem igen…så läskigt var det!

Matten trodde att jag skulle vara lite trött fortfarande och att hon skulle få klappa på mig, men tji fick hon! Jag var tvungen att rusa till lådan, hade ju fått hålla mig nästan hela dagen, och det är inte det lättaste när man är så trött kan jag berätta! Efter det ville jag bara ligga i mitt klösträd i hörnet och tänka igenom denna konstiga dag.

Mysko 049.JPG

På kvällen kom hon med skinkpaketet igen, vilken lyx…tror hon försökte fjäska. Hon hade något nytt med sig också, något litet och vitt som luktade ganska spännande. Smakade lite på det men…nä…då hade hon sönder det vita och la det i skinkan. Man kan ju inte slösa bort skinka för att det är något i den så då var jag ju tvungen att äta upp det. Är det det vita som är tabletter?

I natt fick jag ha matten för mig själv i sovrummet. Hon måste ha varit lite trött för hon bara sov och sov. Jag hann både planera min hämnd och utföra den!Tungan ute

Alla hennes kläder slängde jag ner på golvet och sen tog jag en mjuk leksak och stoppade i en sko. Ni skulle sett mattes min när hon trodde att jag bajsat i hennes skoFörvånadSkrikandesFörvånad Skulle jag? Jag sköter faktiskt mina behov på toalettenOskyldig Men det var kul att lura henne…så nu är vi kvitt matte och jag!

Mysko 054.JPG

Till frukost fick jag en ny sån där vit sak, smakade på den med men kom fram till att om jag inte åt upp den skulle jag nog få skinka…det fick jag också! Sen fick jag riktig mat, jag tycker det är toppen att börja med efterrätten!

Mysko 041.JPG

Nästa gång matte kom in till mig i sovrummet idag så ville hon klappas igen, men jag tyckte hon kunde få fjäska lite mer innan jag visade att jag förlåtit henne! Satt och såg lite sur ut så hon fick vänta…och vänta…och vänta, rätt åt henne, så som jag fick vänta igår! Fast jag har ju faktiskt mindre ont i ögat idag.

Till slut blev jag själv lite myssugen så jag rullade ihop mig med huvudet precis brevid hennes hand som låg där hela tiden. Hon är lydig min matte för hon började klia mig i nacken, på halsen och i pannan nästan direkt. Själv började jag spinna för att visa henne att nu är vi vänner igen…matte började nästan gråta och jag riktigt kände hur stolt hon var över mig!

Mysko 018 - Kopia.JPG

(Visst är jag söt?)

Önskar att alla mina släktingar också kunde få egna hem med egna människor att uppfostra! De är nog oftast ganska lättlärda…och det är väldans skönt att slippa vara ute i regnet och vara hungrig.

/Mysko, alias Mysko af Hornbach, alias Mysko-Pysko, alias Pyskoponken, alias Gubben och alias jag vet inte allt matte kallar mig förCool

Annons:
monsi
2010-09-24 09:35
#1

Vilken ducktig o klok liten Mysko.

Kärt barn med många namnSkrattande

Hur är det med ögat i nu läget bättre?

Han har kommit långt från att ha varit jätte skygg till detta på så kort tid.

Undrar om alla hornbach kisarna är lika lätt lärda o kloka, hoppas fler vågar ta reda på det så Myskos släktingar o vänner med får komma in i värmen.

Har den stora turen att få bo med en hittekatt!Tungan ute

Utan djur är livet inge kul!Glad

Gullimat
2010-09-24 09:59
#2

Underbar läsningSkrattande, och söta bilder på MyskoKyss, att börja dagen med, det förgyller min dagGlad

tervmatte
2010-09-24 11:03
#3

Tack för en underbar berättelse att börja dagen med.

Sitter här med ett stort leende i ansiktet

Tack, nu kommer min arbetsdag att kännas lättare.

Lena
2010-09-24 11:49
#4

Tusen Tack Tizzla för den här trevliga och positiva berättelsen. Den ger oss "hittekattsfolk" både energi och glädje. Något vi aldrig kan få för mycket av. Och vilka fina bilder du tagit! :)

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Pelusa
2010-09-24 12:27
#5

Tack för en härlig och varm berättelse, Tizzla. Den här fredagen börjar himla bra :)

Vargtassen
2010-09-24 12:29
#6

Berättelsen är helt underbar och bilderna jätte finaGlad

Annons:
Tizzla
2010-09-25 05:45
#7

Tack allaGlad

Tablettkuren är avslutad och ögonen ser bra ut vad jag kan se…

monsi
2010-09-25 10:40
#8

Skönt det funkade med tabletterna.

Har den stora turen att få bo med en hittekatt!Tungan ute

Utan djur är livet inge kul!Glad

Alexej
2010-09-25 13:21
#9

Kul att läsa:)

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Lena
2010-09-25 13:21
#10

#7 Härligt att höra Tizzla!

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

lillmymlan
2010-09-26 23:04
#11

Kyss

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
*Nalle Puh*

Gullimat
2010-09-26 23:36
#12

Va bra att tabletterna funkade.

Nu passar du väl på att leva bus igen, när matte är på jobbet.Flört

anebit
2010-09-27 00:39
#13

Underbar läsning!  Tack för att det blev en artikel av den härliga berättelsen.  Kyss

Kastrering är Aoch O i arbetet med att minska på de hemlösa katterna

Annons:
Isatis
2010-10-07 01:25
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#14

Nu är lilla Mormors sista sommar slut och hon vilar under körsbärsträdet bredvid Catastrophe. Det är tyst och tomt efter henne, min ständiga följeslagare i örtagården. Jag tröstar mig med att nu har hon inte ont längre.

Tizzla
2010-11-03 00:30
#15

Idag är det 6 månader sen Mysko och jag blev sambos och jag har gjort en liten MyskoMys-filmGlad

Jag är helt nybörjare på videokameran, att filma över huvud taget, att redigera filmer och även på YouTube…så inga garantier lämnas på att den går att se…men jag hoppas det!

Tizzla
2010-11-03 00:32
#16

När jag tittar är filmen hackig och konstigGråter Hoppas det går bättre för er…

annebeate
2010-11-03 00:36
#17

#14 Isatis, så vacker bild av en så vacker kisse. Hon finns nu i det vackra Regnbågslandet.

soso
2010-11-03 00:47
#18

Vad roligt att se, Tizzla!!

Tizzla
2010-11-03 00:50
#19

Tack sosoGlad Är den normal när du tittar?

soso
2010-11-03 00:53
#20

Ja, helt normal, inte ryckig alls.

Annons:
Alexej
2010-11-03 00:55
#21

Filmen blev väl bra? Så ser en katt ut som trivs!!! Underbart!

Isatis, jag beklagar. Vilken vacker katt och ett fint kort!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Tizzla
2010-11-03 00:56
#22

Glad Vad skönt! Hoppas det bara är mig den strular för då…jag kan ju ändå se både orginalfilmen och orginalkatten så det gör inte så mycket…

Vargtassen
2010-11-03 00:56
#23

Så fin han är lilla MyskoGlad

När jag träffade honom var han inte så kärvänlig, du har jobbat bra TizzlaFlört

Tizzla
2010-11-03 01:21
#24

#23 Skrattande Han var det redan då…innerst inne!

kattassen
2010-11-03 08:18
#25

En av de alla fina "Hornbackarna"Skrattande Var detta månne ett syskon till Nemo? De två såg så lika ut.

Härligt när det går framåt så bra!

----------------------------------------------------------------------

Kattassen/- medarbetare på Hittekatter.ifokus och Katter.ifokus

 

Gullimat
2010-11-03 09:48
#26

Roligt att se levande bilder

Man blir så varm i hjärtat att se hur gosig du fått honom, kära Tizzla.Skrattande Inga tvivel hade vi dock, på att du inte skulle lyckas, det kändes bara i magen när vi träffades.

Vet jag skrivet det innan, men nu går det kanska, Pussa Mysko på nosenKyss

Tizzla
2010-11-03 13:09
#27

#25 Skulle kunna varaGlad Själv tycker jag han är mest lik Mio i ansiktsformen…men de är säkert släkt med varandra hela högen…på ett eller annat sätt.

#26 Tack!! Ja han är en riktig MysMysko nu för tiden, i morse hade han inte tid att äta frukost för han var tvungen att myyyysaKyss

Pussen på nosen får nog vänta en liten stund till. Han har ju gjort framsteg hela tiden, men sista månaden har han tagit jättekliv, så det ska nog gå om ett par dagarGuld i mun

Annons:
vilda-hilda
2010-11-03 15:23
#28

Oj vilken härlig myspropp. Lyckliga kisse.

Lycka till med nospussarna på honom.

Nalle

Tizzla
2010-11-03 15:33
#29

#28 TackGlad

tervmatte
2010-11-03 18:42
#30

Jädrans Tizzla.

Jag måste åka iväg nu en stund och träffa människor….

Och jag ser ut som UFO nu med svulna ögon och blöta kinder efter att ha tittat på filmen med Mysko och dig…

Tänk att en liten kort filmsnutt med rätt musik och innehåll kan få en att gråta efter bara knappa minuten…

Underbara Ni…

Tizzla
2010-11-04 19:50
#31

Oj, förlåtSkäms

Hoppas det var lika förstående människor som satt hos dig och väntade på både mat och värdinnan när Minsann just hade rymtFlört

MariannE11
2010-11-04 20:18
#32

vilken söt liten sak den där mysko….Kyss

våga vägra golf o fiskbullar   o håll dej in i  det längsta med facebook
http://juliafnulia.blogspot.com/

Tizzla
2010-11-04 21:12
#33

Mmm…både söt och snällGuld i mun

Tizzla
2010-11-11 20:00
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#34

Mysko hälsar att han nu efter lite kalkonövertalning vågar sig ut i vardagsrummetGlad

Annons:
Tizzla
2010-11-11 20:01
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#35

Åtminstone till närmaste klösträd…med tillhörande kompis…

Tizzla
2010-11-11 20:02
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#36

Var tog Mysko vägen?

Tizzla
2010-11-11 20:03
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#37

Bus!

Tizzla
2010-11-11 20:04
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#38

Kan man gå igenom här?

Tizzla
2010-11-11 20:05
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#39

Mera…

Tizzla
2010-11-11 20:07
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#40

Var tog nu Minh-Tuss vägen då?

Tizzla
2010-11-11 20:07
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#41

Är du här kompis?

Annons:
Tizzla
2010-11-11 20:09
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#42

Nähe… Kom tillbaka!

Tizzla
2010-11-11 20:09
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#43

Snälla…?

MariannE11
2010-11-11 22:07
#44

Skrattande

våga vägra golf o fiskbullar   o håll dej in i  det längsta med facebook
http://juliafnulia.blogspot.com/

soso
2010-11-11 22:37
#45

Vilken modig kille! Och vilket enormt klösträd Glad!

Tizzla
2010-11-12 00:39
#46

#45 Ja jag satt bara och njöt av deras lek…de har lekt förut…men inte i vardagsrummet där hundarna är.

Klösträdet är stort…och översta hyllan är bäst, liksom på det (en aning mindre) trädet i sovrummetSkrattande

Vargtassen
2010-11-12 01:01
#47

Så söta killarGlad

Gullimat
2010-11-12 08:32
#48

Underbara bilder på Mysko med kompis och man blir glad varje gång man ser en fd. hemlös som hittat hemGlad. Det var ett gediget klösträd till misarna.

Annons:
emjon
2010-11-12 11:30
#49

Myskos berättelse är helt underbarGlad. Så härligt att läsa om dina kissar fin film och mysiga bilder. Stora klösträd är något som verkligen lockar till lek. Blir varm i hela kroppen av att se kissar som leker och det kan jag aldrig få för mycket avKyss.

Ju mer jag lär känna av människorna dessto större blir kärleken till djuren

Alexej
2010-11-12 13:22
#50

Jättefina bilder:)

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Tizzla
2010-11-12 20:15
#51

Vad gör det om man blockerar en dörr om katterna får ett stort klösträd att busa iGuld i mun Hade ju ett sen tidigare men det står i sovrummet som Mysko fick ha för sig själv när han flyttade hit…då var ju de andra missarna tvugna att få ett nytt!

Alexej…Minh-Tuss som är med och leker är den som kommer från Eva i Skara, född på en campingplats för 9,5 år sen. Han och Mysko har ju lite liknande bakgrund och har verkligen funnit varandraGlad

Lena
2011-10-02 16:54
#52

Puttar upp denna trevliga artikel om en katt från Hornbachkolonin. Det finns fler kissar där som behöver ett hem!

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Upp till toppen
Annons: