Annons:
Etikettkattprat
Läst 2834 ggr
Tiana
7/20/10, 2:34 PM

191 katter...

Såg detta ute på nätet precis…

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7494295.ab

Annons:
Alexej
7/20/10, 2:40 PM
#1

ja, jag läste det. Ofattbart, att ingen reagerade tidigare. Stackars katter Gråter

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Puma77
7/20/10, 2:50 PM
#2

Fattar det inte att det fått fortsätta. Tydligen visste de im problemet och hon fick inte ha mer än nio katter. Men nio och 191 katter är en enorm skillnad.

 

//Pia

Tiana
7/20/10, 2:52 PM
#3

Håller med! Lite uppföljning hade nog varit bra från lst. Men det är väl en fråga om resurser det med.

Sidentass
7/20/10, 3:07 PM
#4

åhhhh….arma stackars djur..:-(

Anna-Helga
7/20/10, 3:31 PM
#5

Jösses… Hur det kan gå så överstyr… Rynkar på näsan Så tragiskt. Gråter

Ankie
7/20/10, 4:16 PM
#6

men snälla nån… stackars katter som fick sätta livet till. Undrar om de var sjuk alla som de tog död på eller…..

Annons:
Djurhemskampanj
7/20/10, 4:33 PM
#7

"Intressanta" synpunkter om detta på denna Facebooksida:
http://www.facebook.com/pages/Vi-bygger-ett-djurhem-SJALVA/106601166040802

martdat
7/20/10, 9:19 PM
#8

trisst att så många behövde avlivas, de på bilden ser ju faktiskt pigga ut o har hull de flerta,,, Gråter

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

MewTwo
7/20/10, 11:05 PM
#9

#8 Jag håller med dig - jag har fått handlingarna från LST i ärendet och är förvånad att se bilderna, för man tror att det ska vara ett inferno av sopor kring katterna… Faktum är att visst är det skitigt men det är inte DRIVOR av lort utan det FINNS kattlådor, det finns drickaskålar med identifierbar blandning mjölk-vatten (Ja de trodde det var bra för dem?) och katterna är mycket riktigt VID HULL. Man kan SE golven och väggarna, det FINNS saker för dem att ligga på - smutsiga ja men de finns… Och det fanns faktiskt STRÖ i kattlådorna…

Se bilder i Wikkibloggen 5/7 med länkar till TV4s reportage då 6/7 och 16/7  (Konstigt att det dröjt så länge för Aftonbladet att hitta detta skandalpressärende?! *ironi*) - nåväl att katterna skötts om "något" försvarar ju inte hanteringen ett dugg!

(Men om jag jämför med ett ärende på närmare håll i Kumla tror jag att det var, där man hittade typ 18 kattlik i meterhöga drivor av sopor där massor av utmärglade kattstackare gick UTAN mat vatten och kattlådor, så var kanske avlivning mer befogad i det tillslaget.)

Ändå beklagar jag att LSTs första handling i bägge fallen verkar vara att se till att få ihjäl katterna skyndsammast - att ta kontakt med någon närliggande kattorganisation för att få bistånd verkar inte ens finnas på deras karta???!

OK ja de flesta katthem har knökfullt just nu - men de kunde väl åtminstone ha tillfrågats?

Sedan undrar jag sannerligen hur man gick till väga för att på ett stressfritt och skonsamt sätt under en insats avliva en så enorm mängd katter??? Hur tänker den veterinären som i det skedet hanterar och dödar katt efter katt?! Hur mår man??? Hur försvarar man sig innerst inne?

Och slutligen: Hur hindrar man de här människorna från att skaffa katter igen?

// Mew2

misty89
7/20/10, 11:57 PM
#10

såg det där i tidningen " mitt i botkyrka" förra veckan. bor inte så långt ifrån.  jag bor i tumba, och kvinnan bor i grödinge. fattar inte hur man kan göra så. jag som brukar tycka att 3 är för mycket ibland.

allting är bara så sjukt.Skrikandes. stackars katterGråter

Alexej
7/21/10, 12:22 AM
#11

#9 Det tänker jag också hela tiden på: avlivades på plats. Hurdå? Ställer katterna på kö till sin egen avlivning??? Det måste ha varit värsta slakthuset där med en massa kattlik…..

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

annebeate
7/21/10, 1:08 AM
#12

Stackars kissarGråter  Reagerade också när jag såg fotona. Fanns det verkligen fog för att avliva så många. Inte kan någon närmare koll  rimligen ha skett.

Alexej
7/21/10, 1:11 AM
#13

Men vem skulle ha kunnat ta 191 katter?

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Annons:
Barbro55
7/21/10, 1:13 AM
#14

Trist att det har fått fortgå. att inte någon har fattat detta långt innan. men det är väl för att vi människor bryr oss så lite om varandra

synd om de fina katterna. men det måste va synd om människorna oxå dom mår nog inte så bra hellre

Lena
7/21/10, 1:19 AM
#15

Mycket tragiskt fall! Den här nyheten har fått utrymme även i Holländska medier.

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Misan
7/21/10, 6:44 PM
#16

Det värsta är ju att det blev anmält redan förra året men de struntade i att göra något. Dessutom nu när anmälaren ifrågasatte varför det tog så lång tid innan de agerade så finns inte den anmälan kvar. Med andra ord de struntade i att skriva in den eller kastade den nu.

Sedan katter som har levt i den miljön har ofta invärtes skador efter att ha andas in amoniak så lång tid, det är många invärtes organ som tar stryk och som kanske inte visar sig på en gång men inom något år börjar sjukdomarna komma, ser ju bara på ganska många av dem som överlevde skräckvillan i Järfälla.

Obs detta var inget försvar för att de tog lättaste vägen ur det och avlivade utan bara en reflektion av hur katterna kanske mådde.

essut50
7/22/10, 7:07 PM
#17

Läste Mitt i Botkyrka förra veckan om katterna. Mina jobbar kompisar tycker det är så hemskt.

" En smula nyfikenhet håller oss unga"

"Hjärtat är lyckligast - när det slår för andra"

MewTwo
7/22/10, 10:41 PM
#18

Ja hur en veterinär eller vem som nu bedömt dessa katter över huvud taget kan sägas ha gjort en SKÄLIG bedömning, det kan man ju undra.

Alla vi som jobbar i hittekattsvängen vet ju att det kan ta allt från en kvart till en vecka eller ett år innan en katt visar sitt rätta jag…

Scenariot med över hundra katter som bärs ut, en efter en, av främmande människor, ur det som ändå trots allt negativt faktiskt var det "hem" de kände till - hur ska de ha reagerat och hur många sekunder ägnas per katt för att göra en bedömning? En SKÄLIG bedömning?

Det måste ha varit omöjligt och i det läget betecknar jag nog LSTs och veterinärens handlande också som en sorts kattplågeri…

16# Jag känner till många katthemskatter som kommit ur betydligt mindre instängda grupper och som av ammoniakskador har kroniska luftvägs- och ögonproblem, ständigt rinnande ögon och nosar… Beroende på hur illa det är så måste ju avgöras om kisse lider av det, och har växande besvär. Ändå vet jag katter som räddats ur lokaler där katthemsfolk fått låna polisens gasmasker för att kunna gå in, och de katterna har återhämtat sig över förväntan. Så det kan variera överraskande mycket pga hur sega och starka katterna är, och hur illa deras andningsvägar skadats. Inte heller det är något som kan avgöras på en 10-sekunderskoll!

Mew2

Alexej
7/23/10, 12:24 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#19

RIP till alla katter som fick sätta livet pga ännu en kattsamlare och en myndighet som avlivades katterna på plats.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Gullimat
7/24/10, 11:57 PM
#20

Detta är bara för magstarkt. På bilden såg dom så fina och friska ut.

#19

Vilken vacker bild du satt in.

Annons:
Upp till toppen
Annons: