Annons:
Etikettertnrskygga-katter
Läst 2132 ggr
miranda1
1/8/08, 11:15 PM

TNR i Holland

Har idag varit i kontakt med någon som jobbar för den hollänska "dierenbescherming", djurskyddet alltså. Han var intresserad i hur långt vi hade kommit med TNR i sverige och han berättade om hur det är i Holland just nu.

Dom har fått dispens från regeringens jordbruksdepartement att omhänderta katter genom TNR metoden. 65 av deras 86 lokalföreningarna jobbar med TNR metoden. Statistikerna ska årligen lämnas över till jordbruksdepartementet.

Personen jag har fått kontakt med jobbar på Djurskyddets helpdesk och svarar på frågar om TNR. Helpdesken har även skrivit en bok om TNR "Handbok för förvildade katter och kattungar). De organiserar även ett träff en gång om årdet för alla koordinatorer som styr lokalföreningarna.

Som ni ser återstår det en del arbete här i Sverige.

/Miranda

Annons:
Lena
1/8/08, 11:26 PM
#1

Jag älskar Nederländerna! De ligger före i så mycket där! Det känns bra att ha bott där i  några år och att ha en sambo därifrån. :) Det ger också hopp, kan Holland så kan Sverige. Eller hur!

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

miranda1
1/8/08, 11:33 PM
#2

Han ska skicka mig handboken, kopierna på dispensen och siffrorna som rapporteras till jordbruksdeptartementet. Kul!

/Miranda, Dutch and proud! ;)

storAnnette
1/8/08, 11:40 PM
#3

Förstår att ni är stolta!

vanessa
1/9/08, 2:04 AM
#4

Vad intressant. I boken finns det nog en massa intressant fakta och så som man kan använda här och dänga i huvudet på myndigheter. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Hennum
1/9/08, 7:30 PM
#5

ibland är dom duktiga där. härligt att de jobbar så mycke me TNR. (fast deras idé med att ha grisar i våningar tycker jag är sjuk. det man ska satsa är ju på att de ska få gå utomhus. man är väl inte perfekta någonstans antar jag.)

/ Johanna Hoogendoorn, ordförande för Kattens Talan

Efvis
1/9/08, 8:03 PM
#6

Miranda har ju som holländska hon är oxå en gris inne i huset…;-)

Hälsningar Efvis

Annons:
miranda1
1/9/08, 8:07 PM
#7

hennum: ja det finns ungefär 5 människor i holland som vill ha grisar i höghus … sjukt verkligen… det kommer aldrig att bli av.

Ankah
1/9/08, 10:09 PM
#8

Menar ni husdjursgrisar eller stora, ilskna yorkshiregrisar? Jag trodde att det var vanligt att ha små hängbukssvin inomhus…?!!

Hennum
1/11/08, 4:47 AM
#9

vad jag hörde av pappa, som är gammal holländare för övrigt, så var det ett lite mer stöttat förslag än så.. men men, hoppas du har rätt och att det bara är 5 pers. för jag höll på att dö när jag hörde det. visserligen är det inte värre att bo tre våningar upp om man inte får komma ut på markplan heller, men det är lixom längre bort ändå.

att man ska ha grisar som man har till kött, i köttindustrin, i höghus typ, vet inte vad det är för grisras. men man brukar ju inte ta ut dem på promenad direkt… :/

nåja, det var en bit utanför ämnet. ursäkta.

/ Johanna Hoogendoorn, ordförande för Kattens Talan

miranda1
1/11/08, 9:39 AM
#10

#9 skojar att det är precis fem personer som vill ha det…. ;)

det har varit upp för diskution förut och då blev det såklart aldrig något av det. Vet ärligt talat inte hur det ligger till just nu men kan knappt föreställa mig att det skulle bli av, alldeles för många hinder både lagligt och praktiskt tror jag.

Fast, vad spelar det för roll om dom plågas inlåsta  i betongstaller, eller i höghus? Den första varianten går redan för långt för mig, därför äter jag ingen kött (ingen mjölk eller ägg heller)

#8 Hon menar min sambo ;)

JosephineF
1/11/08, 2:10 PM
#11

#10 HAHAHA, hon menar din sambo!!

Hawknestgrove
1/11/08, 6:57 PM
#12

AHa, även kallade soffpotatisar, med inbyggda kärlekshandtag och inbyggd airbag? En sån har jag…. Fullt tillåtet…

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Hennum
1/15/08, 2:56 AM
#13

hahahhaa XD ni är roliga ni :P

miranda: ja, de e ju de ja menar, att de e sak samma nästan. men dom är ju ännu längre från marken då… :P å andra sidan kanske de får mycket frisk luft.

ja e vegetarian jag med, fast ja äter iofs fisk… fuskar :P

men angående dethär med att sverige har mycket att göra när det gäller dethär. tycker att det ofta är så att svenskar anser att vi har allt nästan perfekt här, utom när det gäller lite enstaka saker som egentligen bara är i-landsproblem. men det finns mycket kvar att göra när det gäller allt djurskydd. många vill inte fatta det bara. utan jämför sig bara med länder där det är värre. då kommer man ingenvart ju!

/ Johanna Hoogendoorn, ordförande för Kattens Talan

Annons:
Hennum
1/15/08, 2:57 AM
#14

snacka om att jag förstår den här tråden. först med grisar och nu svenskar! förlåt :(

/ Johanna Hoogendoorn, ordförande för Kattens Talan

Engla
1/15/08, 7:55 PM
#15

Hur kan det komma sig att Nederländerna är före med så mycket? Och varför är Sverige så efter? Fundersam

/Änglakatterna - medarbetare på Hittekatter och på Katthemmet Kompis

Efvis
1/15/08, 8:08 PM
#16

#15 men visst är det konstigt???..Flört

Vi svenskar som blir itutade med modersmjölken hur otroligt bra Sverige och svenskarna är?!! Det är inte svårt att vara värlsberömd i Polen som Mel Brooks sa…det är heller inte svårt att vara världsbäst i Sverige….Räcka ut tungan

Jag är av övertygelsen att vi svenskar har sååå mycket att lära oss från och av andra länder vad gäller just hittekatter och våga det…och inte tro vi kan och vet allt bäst jämt……

Hälsningar Efvis

Hennum
1/28/08, 8:44 PM
#17

kanske är det just det, att vi tror att vi är bäst, som gör att vi är efter, för vi anstränger oss inte för att förändras.

visserligen finns det saker som vi ligger ganska mycket i topp med, men det är inget skäl till att inte fortsätta utvecklas, och se på andra länder och hur de gör där…

/ Johanna Hoogendoorn, ordförande för Kattens Talan

Lena
1/28/08, 9:39 PM
#18

Nederländerna har alltid varit före med nya ideer. Ni vet väl att det var tack vare Holländarna det blev fart på Sverige under 1600 talet. Både när det gäller handeln och uppbyggnaden av städerna.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

brutt
1/28/08, 10:40 PM
#19

19.Ja och så har de ju nu ett djurens parti i riksdagen.

Alexej
1/29/08, 12:14 AM
#20

Men ibland kan det goda bli för mycket. Vet inte om det stämmer men hörde att pedofiler i Holland kräver en egen parti. Rätt till kärlek…Skrikandes

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Annons:
Lena
1/29/08, 12:28 AM
#21

#20 Har inte hört något om det, men det kommer nog inte att gå igenom om någon skulle försöka något så dumt. Sådant går trots allt inte hem därheller.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Ankah
1/29/08, 10:12 AM
#22

Fy - det måste väl ändå vara lika olagligt där som det är här, eller?! I alla fall att utöva…

Upp till toppen
Annons: