Annons:
Etikettsajten
Läst 4308 ggr
maggan47
9/23/08, 12:32 PM

Fisksätra katthem

finns en länk här, om Fisksätra katthem, vad dom försöker göra för att minska antalet hemlösa, och förvildade katter, Fisksätra finns utanför Stockholm

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=535859&rss=1400

Maggan47 som säger, många bäckar små….

Annons:
Alexej
9/23/08, 12:52 PM
#1

Det verkar vara ett jättebra katthem. Läste också nånstans att det ligger i ett invandrartätt område och att på katthemmet finns ungdomsverksamhet där barn och ungdomar lär sig om katter och får hjälpa till med skötseln.

Det tycker jag är en bra initiativ!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

[Falo]
12/12/08, 11:57 PM
#2

Katthemmet har en kapacitet på ca: 40 katter och startade 1997 då det fanns omkring 100 kattungar som var hemlösa i området. I dagsläget är vi fullbelaggda och tar endast in havande katter, kattungar och katter från Årsta där en kattsadist är väldigt aktiv sen en tid tillbaka. Katthemmet erbjuder årligen gratis kastreringar för allmänheten.

Katthemmet skrev nyligen på ett nytt sammarbetsavtal med ett stödboende i Fisksätra.

http://www.youthandcare.se/

Katthemmet saknar betald personal men har överlevt mycket tack vare bra sammarbete med hyresvärd.

Hos oss är endast kattungar och nyintagna separerade. Även katter som känner sig otrygga med andra katter förstås. Katterna i övrigt går fritt i katthemmets lokaler dag som natt. Sommartid har vi öppna fönster med galler där katterna kan sitta och titta ut då personal är i lokalen. Tyvärr måste vi alltid ha uppsikt då fönstren är öppna efter som det tydligt inbjuder folk till att kasta stenar på katterna.

Nästa vecka får vi fira stort på katthemmet. Vår hyresvärd har sponsrat med en ny efterlängtad ytterdörr som kommer att öka tryggheten för katterna.

Idag fick vi in två kattungar. 10v enligt veterinär. Katterna har bott ute och medecineras nu för förkylning. Katterna är en stor gåta då inget vet hur de hamnat ute, det enda vi säkert kan konstatera är att de varit ute en mycket kort tid. De kommer från ett kärleksfullt hem det märker vi tydligt på dem, vi kan inte hitta en rimlig förklaring till hur de hamnat på gatan.

siberlina
12/13/08, 12:05 AM
#3

jag har varit där    några  gånger   och  hans  som är   föreståndare  för     hemmet    är en   eldsjäl.  han är  helt underbar  , trots att   han  alltid  verkar  helt  genom stressad…

[Falo]
12/13/08, 12:15 AM
#4

#3: Om en katt har 9 liv så måste Hans ha minst 12. Tror han ska få en infarkt var och varannan dag.Flört Kan inte finnas så mycket tid över om man sköter ett katthem i stort sett själv och samtidigt är småföretagare.

Alexej
12/13/08, 12:22 AM
#5

Kanske ni kan nomineras för Månadens Katthem?

Falo, kontakta mig om du vet att de uppfyller våra krav.

Bara katthem/kattföreningar som tar hand om skygga katter, inte har 90-dagars avlivningsregeln och inte avlivar friska katter får vara med i tävlingen.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

siberlina
12/13/08, 12:33 AM
#6

falo   du ,har helt  rätt  ,man  blir   lite  orolig  för    hur  han mår   egentligen

Annons:
essut50
12/13/08, 2:13 AM
#7

#4 Har för mig att han gör smycken eller har jag fel? Kommer ihåg att jag har köpt katthalsband av honom för många år sen på nån kattmässa.

" En smula nyfikenhet håller oss unga"

"Hjärtat är lyckligast - när det slår för andra"

siberlina
12/13/08, 9:16 AM
#8

jag   har  ochså hört att  han gör smycken   , men jag har  aldrig  sett  dom

majvi
12/13/08, 10:46 AM
#9

Tänk om fler katthem hade sån hyresvärd.

Då kunde pengarna läggas på katterna istället.DEt skulle finnas pengar över till kastreringskampanjer och vid köp av kattunge kunde det ingå gratis kastrering när den blir större alternativt att kattungarna kastrerades tidigt.

En del katthem har kostnader på 50.000-100.000 i årshyra,tänk vad man kunde göra för de pengarna.

“In a world filled with hate, we must still dare to hope. In a world filled with anger, we must still dare to comfort. In a world filled with despair, we must still dare to dream. 

[Falo]
12/13/08, 2:14 PM
#10

Hans gör smycken och säljer på marknader ja, det stämmer.

Hyresvärlden har troligen gjort en bra vinnst i längden på att subvensionera lokaler och andra avgifter för katthemmet. De får tilbaka pengar på ökad status i bostadsområdet och kan ta ut högre hyror och har fler nöjda hyresgäster. Fler hyresvärdar borde tänka i flera led, då hade djur haft det bättre i samhället.

Med en mer kortsiktigt tänkande hyresvärd hade inte katthemmet funnits med tanke på att det under sina 10 år inte fått 1kr av kommunen.

majvi
12/13/08, 2:21 PM
#11

En del tror att det innebär att det blir lägre status i bostadsområdet med ett katthem där.Där kunde man visa upp Fisksätra som gott exempel.

“In a world filled with hate, we must still dare to hope. In a world filled with anger, we must still dare to comfort. In a world filled with despair, we must still dare to dream. 

brutt
12/13/08, 10:33 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#12

Katthemmet erbjuder årligen gratis kastrering för allmännheten,detta är  verkligen något som alla katthem borde ta efter,fantastiskt bra gjort!

Likaså att ni tar in katter från Årsta och på så sätt får in dem i säkerhet från sadisten som tydligen fortfarande härjar fritt ,ve och fasa att inte polisen fått stopp på det ännu?

[Falo]
12/13/08, 11:52 PM
#13

Nästa kastreringsdag planeras i Mars men inget exakt datum finns än. Senaste kastreringen som vi hade i slutet av sommaren fanns det kapacitet för många fler kastreringar. Vi hade då hört av oss till några katthem i stockholm och berättat att de var välkomna med sina katter men ingen av dessa dök märkligt nog upp. Utöver kastering så erbjuds de dagarna även fri vaccination och öronmärkning.

Annons:
brutt
12/14/08, 12:28 AM
#14

Inte klokt om några missar ett sånt tillfälle det är ju erbjudanden guld värda för katterna.

Några sådana erbjudande har jag aldrig hört talas om här i Norrköping men det vore en dröm om dessa erbjudanden kom även hit.

martdat
12/14/08, 1:15 PM
#15

Ja det låter som en drömm bara att det är gratis kastreringar, borde vara fler som nappar, hur får ni råd med det? borde välöl vara nått för kks stödhem som finns däruppe, de har väll några där? jättesnällt av dem verkligen,

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

[Falo]
12/14/08, 10:44 PM
#16

#15:  Det är hyresvärden som betalar kastreringskalaset. Bostadsområdet vill inte ha tillbaka kattöversvämningen som fanns innan katthemmet öppnade och kastreringskampanjerna startade. Till en början möblerades en gammal tvättstuga i området som operationslokal. Veterinärer hyrdes in och arbetade en hel arbetsdag. Nu använder katthemmet en veterinärskliniks lokaler och personal. 

Hyresvärden tillät från början endast katter från området att få fri kastrering men godtar nu då problemen på hemmaplan är borta även katter från andra delar av Stockholm.

Vill passa på att tacka kattstallet! Hans och jag åker dit imorgon och hämtar 25 böcker som vi får gratis för att sprida vidare. Ska bli roligt att se hur det fungerar på ett stort katthem. Samtidigt ska vi förbi Årsta djurklinik med en katt på ca: 6 månader som polisen från Värmdö kommun kom med för två timmar sedan. Hon var väldigt osäker men otroligt söt med en tydlig Beatles-lugg.

Hawknestgrove
12/14/08, 11:00 PM
#17

Falo, vilken yresvärd är det? KSulle gärna vilja referera till den, när vi skriver till Strömstadbyggen här……

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

[Falo]
12/14/08, 11:25 PM
#18

#17: Stena Fastigheter, med risk för att det räknas som reklamFlört

Hawknestgrove
12/14/08, 11:36 PM
#19

Tack, det lägger vi på minnet! Lätt att komma ihåg

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

brutt
12/15/08, 2:32 AM
#20

Jag vill också bo hos Stena fastigheter.

Annons:
Upp till toppen
Annons: